כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לברוקולי מוקפץ פיקנטי שעטוף בפירורי לחם

אין שום דבר רע בברוקולי אפוי, אבל למען העניין, מוטב לגוון מדי פעם. הערב אנחנו מכינים את מנת פרחי הברוקולי החריפים הללו. היא פשוטה, טעימה, אהובה וכוללת ציפוי של פירורי לחם - תכלס, מה יכול להיות רע? (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | כ"ח בשבט | 10.02.21
ברוקולי מוקפץ פיקנטי שעטוף בפירורי לחם
ברוקולי מוקפץ פיקנטי שעטוף בפירורי לחם (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/4 כוס בתוספת 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח, לפי הצורך
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 900 גרם ברוקולי, חתוך לפרחים (6-7 כוסות בסך הכל)

אופן ההכנה:

1. מביאים סיר מים גדול לרתיחה, על אש גבוהה. לבינתיים, במחבת גדולה, מחממים כף אחת משמן הזית, על אש בינונית. כשהוא מתחיל לרתוח, מוסיפים את פירורי הלחם וקורט מלח ומקפיצים עד לקבלת גוון זהוב ופריכות, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-5 דקות. מעבירים לצלחת לצינון.

2. מנגבים את המחבת ומוסיפים את שאר השמן, הצ'ילי הגרוס והשום. מחממים רק עד שהשום מתחיל לרחוש, במשך כ-2 דקות ואז מסירים את המחבת מהאש ומניחים בצד.

3. כשהמים רותחים, מוסיפים את הברוקולי ומבשלים עד שהוא רך, במשך 3-5 דקות, תלוי בגודל הפרחים. מסננים את המים.

4. מחממים את השמן עם השום על אש בינונית-גבוהה, עד שהשום מתחיל לרחוש, במשך כ-3 דקות. מוסיפים את הברוקולי, מתבלים בקורט מלח ומבשלים במשך כ-30 שניות, מקפיצים לכיסוי. מעבירים את הברוקולי לצלחת, מפזרים מעל את פירורי הלחם ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22