על הצדיקים – כ"ג אייר

הרב שמחה הכהן קוק זצ"ל | "אבל הרב עושה כאן הדתה!"

לרגל יום פטירתו של הרב שמחה הכהן קוק זצ"ל שחל בתאריך כ"ג אייר – כיכר השבת עם שורות קצרות על דמותו של הרב שהאיר פנים לכל – נח לשמים ונח לבריות | על הפצת תורה ויראה ה’ בילדי ישראל שהפיח בהם רוח ה’ | "צאו וראו מה הבריות אומרות עליו" (יהדות ואקטואליה)

הרב שמחה הכהן קוק זצ"ל (צילום: מאת אברהם הרפז - נוצר על־ידי מעלה היצירה, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52444567)

הרב שמחה הכהן קוק זצ"ל, נולד בי"ז באב ה'תר"צ בירושלים, הוא כיהן במשך שנים רבות כרבה של העיר רחובות וכרב בית הכנסת החורבה המחודש בעיר העתיקה בירושלים.

הרב קוק היה בן אחיו ותלמידו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל, ולמד בישיבת חברון וישיבת סלבודקה. והיה מקורב מאוד לגדולי ישראל כמו הרב שך והרב אלישיב.

במהלך שירותו הציבורי והרבני, היה הרב קוק חבר במועצת הרבנות הראשית לישראל במשך 25 שנה, עד לשנת 2008. הרב קוק גם היה ממקימי אגודת 'עטרה ליושנה' לקידום התיישבות יהודית ברובע המוסלמי בירושלים העתיקה. בנוסף, הוא פעל למען הקמת תלמודי תורה בשיטת 'זכרו' ללימוד התורה.

הרב שמחה הכהן קוק זצ"ל, עובדות והנהגות

מעבר לתפקידיו הרשמיים, עסק הרב קוק בקירוב לבבות ובהסברת ערכי היהדות בדרכים שונות. מסופר עליו שהיה רגיל להגיע בחודש אלול לבתי ספר חילונים. הוא היה נכנס לכיתות ומשוחח עם התלמידים בנעימות על החגים ועל יהדות.

באחד המקרים, פורסם בעיתון תלונה של חבר מועצת העיר שטען שפעילות זו היא "הדתה". הרב שמחה התקשר אליו ושאל מדוע כתב כך מבלי ששמע אותו. חבר המועצה הודה בטעותו וביקש מחילה. הרב קוק הסכים למחול בתנאי שיצטרף אליו למחרת לשיחות בבתי הספר, כדי לשמוע בעצמו ואז להעלות טענותיו אם ישנן.

חבר המועצה הסכים והתלווה לרב לכיתות. לאחר מספר כיתות, בכיתה הרביעית, ביקש חבר המועצה מהרב שמחה לדבר לפניו. כשהרב הסכים, פנה האיש לילדים ואמר להם: "ילדים, תקשיבו טוב טוב מה הרב הזה מדבר אליכם, יש כאן מטען חשוב לכל החיים שלכם, שווה לכם להקשיב טוב אליו!!".

עוד מספרים תלמידיו שהיה נוהג לכתת רגליו בין בתי הכנסת בעיר, לרגל השמחות. כשהיה מגיע, היה מקבל עליית כהן כמובן. והיו עושים לו מי שברך. הוא היה אומר שהנדבה תהיה בעבור שייתן, בתנאי שהגבאי יהיה אחראי לגבות ממנו. הטעם לכך היה, כמובן, משום שלא היה קל לו להחזיק ראש בכל שבת על כמה וכמה בתי כנסת ולאתר את הגבאי. ועצה טובה קמ"ל מבלי להיכנס לחשש "טוב אשר לא תדר משתדור ולא תשלם."

הרב שמחה הכהן קוק נפטר בכ"ג באייר ה'תשפ"ב ומנוחתו כבוד בבית החיים ברחובות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
תבדקו קצת בויקיפדיה לפני שאתם עושים כתבה הוא היה נכד של אחיו של הרב קוק והיה בן חמש שהוא נפטר ולכן ברור שלא היה תלמידו
חיים
2
שמעתי מהרב שמחה הכהן קוק זצ"ל, למה כל הדר בחוץ לארץ כמי שאין לו א-לוה? והסביר הרב , למה אנשים הולכים לחו"ל כי הם חושבים שכאן אין פרנסה , אבל בחו"ל תהיה להם פרנסה וכסף קל, לכן זה כמי שאין לטא א-לוה , שעושה את הקב"ה קטן, שיכול תת פרנסה בחו"ל וכביכול קשה לתת פרנסה בארץ הקודש
אריה כהן
1
הרב שמחה הכהן קוק זצ"ל גם למד בישיבת בני עקיבא כפר הרא"ה. לימים הוא התבקש ע"י הרב משה צבי נריה זצ"ל, להקים ישיבה תיכונית בנתניה. הרב קוק הקים את ישיבת בני עקיבא נתניה ועמד בראשה עד שנת תשל"ב, שאז נקרא לכס הרבנות ברחובות במקום אחיו שנהרג בתאונת דרכים עם הרכבת
שמחה

אולי גם יעניין אותך:

עוד באקטואלי: