דלג לתוכן הראשי
חטפו מכה קשה

בניגוד להצהרות הרהב של החות'ים: הפעילות בנמלים בתימן מושבתת כבר שבועות

למרות ההצהרות הרברבניות של החות'ים על עמידתם האיתנה כביכול מול ישראל והמערב, מתברר כי המיליציה התימנית חטפה מכה קשה עוד בתקיפה הקודמת של צה"ל | על פי הדיווח באל ערביה הפעילות בנמלי אל-חודיידה, ראס עיסא וא-סליף בתימן נעצרה כמעט לחלוטין מאז מבצע "עיר לבנה" של חיל האוויר וכי הספינות אינן מסוגלות לעזוב את הנמלים האלו (העולם הערבי)

ינ
כיכר השבת |
תיעוד מהתקיפה בתימן (צילום: מהרשתות הערביות)

על אף ההתרברבות האינסופית של החות'ים על עמידתם האיתנה כביכול כנגד ישראל, ערוץ אל-ערביה הסעודי דיווח היום (שני) ממקורותיו כי הפעילות בנמלי אל-חודיידה, ראס עיסא וא-סליף בתימן נעצרה כמעט לחלוטין מאז 18 בדצמבר (תקיפת הקודמת ב) וכי הספינות אינן מסוגלות לעזוב את הנמלים האלו.

כזכור במבצע "עיר לבנה" לפני כשבוע וחצי, עשרות מטוסי קרב של חיל האוויר, בהכוונת אגף המודיעין וחיל הים, תקפו מטרות צבאיות של שלטון הטרור החות׳י ברצועת החוף המערבית ובעומק תימן, בעיר הבירה צנעא.

תחילה התקשורת המקומית דיווחה על תקיפות נרחבות במדינה לאחר שעה קלה אישר דובר צה"ל כי מטוסי קרב ישראלים תקפו יעדי טרור בתימן. על פי הדיווחים, חיל האוויר תקף בנמל חודיידה ובבירה צנעא.

עוד דווח כי חיל האוויר הישראלי תקף שתי תחנות כוח מרכזיות, חזיז ודהבאן, ומתקן הנפט בראס עיסא. בתימן דיווחו כי החשמל נותק באזורים רבים שבשליטת . כמו כן, לפחות תשעה נהרגו כתוצאה מהתקיפות.

שר הביטחון, ישראל כ"ץ, הצהיר בתום תקיפת מטוסי חיל האוויר בתימן: "אני מזהיר את ראשי ארגון הטרור החות׳י: ידה הארוכה של ישראל תגיע גם אליכם. מי שמרים יד על מדינת ישראל - ידו נגדעת, מי שפוגע - ייפגע שבעתיים".

בצה"ל הוסיפו: "המטרות שהותקפו משמשות את הכוחות החות׳ים לפעולותיהם הצבאיות. תקיפת מטרות אלו פוגעת בשלטון הטרור בכך שהיא מונעת ניצול של התשתיות לצרכים צבאיים וצרכי טרור, ולרבות העברת אמצעי לחימה איראניים לאזור.

"שלטון הטרור החות׳י פועל בשנה האחרונה בהכוונה ובמימון איראני ובשיתוף פעולה עם המיליציות העיראקיות על מנת לפגוע בישראל, לערער את הסדר האיזורי ולשבש את חופש השיט העולמי".

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

עוד בהעולם הערבי: