הדאגה בישראל

בכיר איראני מבהיר: "לא נוותר על ההעשרה, אין משא ומתן על הגרעין"

בריאיון לאל-ג'זירה הבהיר דובר הפרלמנט האיראני כי טהרן לא תוותר על טכנולוגיית ההעשרה • "אנחנו בעמדת כוח, וארה"ב בעמדת חולשה" | הדברים נאמרו על רקע הדיווחים על המגעים המתקדמים בין וושינגטון לטהרן (בעולם)

צנטריפוגות (אילוסטרציה: שאטרסטוק)

על רקע הדיווחים על מגעים מתקדמים לקראת הסכם בין ל בנושא תוכנית הגרעין, בחר בכיר איראני להבהיר את עמדת טהרן בצורה חד משמעית.

דובר הוועדה לביטחון לאומי בפרלמנט האיראני, אבראהים רזאאי, מסר בריאיון לרשת אל-ג'זירה כי איראן אינה מנהלת כלל משא ומתן עם ארצות הברית על סוגיית הגרעין.

"בשלב הזה אין לנו כלל משא ומתן עם ארה"ב על סוגיית הגרעין", הבהיר רזאאי. "אם תהיה התקדמות וארה"ב תוכיח כוונות טובות, אז נוכל לדבר על נושאים אחרים". הדובר הוסיף והדגיש כי "ההעשרה אינה דבר שאפשר להתמקח עליו. הטכנולוגיה הזו עלתה לנו רבות ולא נוותר עליה".

הדברים נאמרו בעיתוי רגיש, כאשר גורמים אמריקנים מסרו לתקשורת כי טהרן הסכימה לוותר על מאגר האורניום המועשר לרמה גבוהה שברשותה. על פי דיווח ב'ניו יורק טיימס', ההצעה הנוכחית אינה קובעת כיצד יבוצע הוויתור, והדיון בפרטים נדחה לסבב השיחות הבא.

רזאאי המשיך והציג תמונה של איראן בעמדת כוח מול ארצות הברית. "אנחנו ברמת מוכנות צבאית והגנתית הגבוהה ביותר, ומוכנים לכל תרחיש", אמר. "אנחנו מאמינים בטהראן שאין בפני אמריקה אלא להיכנע ולקבל - או דרך הדיפלומטיה, או מול הטילים שלנו".

הדובר האיראני סיכם את דבריו בהצהרה תקיפה: "אנחנו חזקים יותר מאשר לפני חודש. אנחנו בעמדת כוח, וארה"ב בעמדת חולשה". דבריו משקפים את הביטחון העצמי הגובר בטהרן, על רקע המתיחות המתמשכת עם ארצות הברית.

כזכור, אמש התייחס ראש הממשלה למו"מ בין ארה"ב לאיראן ועדכן: ""שוחחתי אמש עם על מזכר ההבנות לפתיחת מצרי הורמוז ועל המשא ומתן הקרוב להסכם סופי בנושא תוכנית הגרעין של איראן".

לדבריו, "הנשיא טראמפ ואני הסכמנו שכל הסכם סופי עם איראן חייב להסיר את סכנת הגרעין. המשמעות היא פירוק מתקני ההעשרה הגרעיניים של איראן והוצאת החומר הגרעיני המועשר משטחה."

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (76%)

לא (24%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
האירנים לא מבינים..איך ארצות הברית וישראל הובסו...ועוד עושים תנאים. טרמפ אמר שהם מוכנים להכל ..העיקר שלום...הויי הויי טרמפ עוד לא הבנת עם מי יש לך עסק ?
יוגב
4
נו, באמת. האם מישהו באמת מופתע מרשעותם של האיראנים? הרי ידוע ש'הלכה היא בידוע שעשיו שונא ליעקב', ואין הבדל בינם לבין שאר שונאי ישראל בכל הדורות. הדיפלומטיה האמריקאית היא משענת קנה רצוץ. הישועה לא תבוא מוושינגטון, אלא אך ורק מתוך התחזקות באמונה ותפילה לקב"ה שיפר עצת אויבינו
דניאל
3
כל מי שמכיר את המזרח התיכון יודע שאסור להראות חולשה מול שלטון האייתוללות. הצהרות הכוח שלהם נועדו לכסות על משבר פנימי עמוק. טראמפ ונתניהו צריכים להמשיך בקו התקיף, בלי פשרות ובלי ויתורים. רק לחץ כלכלי וצבאי מאסיבי יביא להכנעת טהרן. ה' יצליח דרכם
דואק
2
בא אלינו בפוזות של עמדת כוח ועמדת חולשה, אה? עושה שרירים מול אמריקה בשביל לקבל כפיים מהחברים שלו בטהרן. שמע לי יא רזאאי אצלנו בשכונה מי שמדבר הרבה עושה הכי פחות אל תמכור לנו סיפורים על טילים תאכל קצת חמין ותרגיע את הצנטריפוגות שלך
ששון
1
כמי שמכיר את שלטון האייתוללות הם מבינים רק שפה אחת מכה אנושה בראש הנחש צריך להחריב להם את כל המפקדות בטהרן באיספהאן בצפון ובדרום לחסל כל מנהיג טרור של המשטר הזה ולמחוק כל זכר לתשתיות שלהם רק כשנפרק את השלטון הזה מבפנים ובכוח צבאי אדיר המזרח התיכון ינשום לרווחה
רחמין

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: