בריאות לפני הכל

עוגיות שוקולד צ'יפס בגרסה בריאה יותר

לבלוג שלי עולים הרבה מתכונים נוטפי חמאה, סוכר וקמח לבן, אבל בחיי היום יום אני משתדלת לחיות באיזון והעוגיות האלו עושות לי את העבודה לקלה יותר. מכינים אותן בכמה דקות, אפילו בלי מיקסר (יותר קל מלהעמיד סיר קציצות) והילדים בטוחים שאלו עוגיות שוקולד צ׳יפס רגילות וכלל לא מבחינים בהבדל (מתכונים, אוכל)

עוגיות שוקולד צ׳יפס בריאות (צילום: מתוך הבלוג "queen of cake")
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 80 גרם פתיתי שיבולת שועל דקים (1 כוס)
  • 120 גרם קמח כוסמין (1 כוס)
  • 150 גרם אגוזי לוז מולבנים, קצוצים דק (½1 כוסות)
  • 120 מ"ל שמן קוקוס (1/2 כוס)
  • 120 מ"ל סירופ מייפל טבעי (1/2 כוס)
  • 1 כפית תמצית או מחית וניל
  • קורט מלח אטלנטי
  • 200 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו, קצוץ גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים בקערה את שיבולת השועל, הקמח ואגוזי הלוז.

2. מוסיפים את שמן הקוקוס, המייפל, הוניל, המלח והשוקולד ומערבבים בידיים מעט לחות.

3. יוצרים כדורים ואופים במשך 15 דקות / עד שהעוגיות מזהיבות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
החומרים יקרים מאוד בסך הכללי לא רלוונטי לאמץ את המתכון ליום יום
יקר מאודים
4
זה מתכון נהדר אבל חסר מתיקות. במקום סירופ מייפל אני מוסיפה סוכר.
שירן
3
תודה תודה יצא נהדר ובריא ביותר שווה כל שקל
סיגלית
2
האם אפשר להשתמש בשמן קנולה או שמן זית במקום שמן קוקוס לעוגיות.
ירדנה
1
לא צריך ביצים, אבקת אפיה/סודה לשתיה?
שפרה

עוד בעוגות ועוגיות: