טעימה ומרשימה

הסוד של הרולדה החלבית המושלמת? בלי הפרדת ביצים ובלי סיבוכים

מחפשת עוגה שתרשים את כולם אבל לא תדרוש ממך להפריד ביצים, לקצף חלבונים או לחשוש שהיא תקרוס ברגע האמת? הנה הפתרון: עוגת רולדה אוורירית, יציבה וקלילה להכנה, שמתגלגלת בקלות ומתמלאת בקרם עשיר של ריבת חלב וקצפת. התוצאה נראית כמו יצירה של קונדיטורית, אבל האמת? את יכולה להכין אותה גם בערב עמוס – והיא תגנוב את ההצגה. שילוב מושלם של מרקם רך, טעם ממכר ונראות מרשימה – בלי קיצורי דרך, פשוט בלי סיבוכים.

עוגת הרולדה שתשאיר את האורחים בפה פעור – ואותך במינימום מאמץ (צילום: כיכר אוכל)
סועדים10
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

מצרכים

    טורט:

    5 ביצים
    2/3 כוס סוכר
    2/3 כוס קמח
    כף תמצית וניל
    כף מיץ לימון

    מילוי:

    מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
    2 כפות פודינג וניל
    3 כפות ריבת חלב

    הוראות הכנה:

    הכנת הטורט:

    בקערת מיקסר הקציפו את הביצים במהירות גבוהה במשך מספר דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית ויציבה.

    הוסיפו את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף יציב ואוורירי.

    הנמיכו את מהירות המיקסר, והוסיפו את תמצית הווניל, מיץ הלימון והקמח בהדרגה, עד שהתערובת אחידה.

    שפכו את הבלילה לתבנית ענקית (בגודל של תבנית התנור) המרופדת בנייר אפייה.

    אפו בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. בדקו עם קיסם – הוא צריך לצאת אפוי היטב.

    חשוב: ודאו שהעוגה יציבה אך לא יבשה מדי, כדי שתתגלגל היטב מבלי להיסדק.

    מיד כשהטורט יוצא מהתנור, גלגלו אותו בעדינות יחד עם נייר האפייה (כשהוא עדיין חם), והניחו לצינון.

    הכנת הקרם:

    הקציפו את השמנת המתוקה לקצפת רכה.

    הוסיפו בהדרגה את פודינג הווניל וריבת החלב תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה, עד שהתערובת אחידה ויציבה.

    הרכבת הרולדה:

    לאחר שהטורט התקרר, פרסו אותו בעדינות וקלפו את נייר האפייה.

    חלקו את הקרם לשני חלקים – שני שלישים למילוי, ושליש לציפוי.

    מרחו את רוב הקרם (2/3) על פני הטורט ויישרו בעזרת מרית.

    גלגלו את הרולדה בעדינות.

    מרחו את יתרת הקרם על פני הרולדה ויישרו לקבלת מראה חלק.

    לקישוט – אפשר לזלף ריבת חלב, לגרד שוקולד מריר, או לפזר אגוזים קצוצים/ברס לפי הטעם.

    בתאבון!

    אהבתם? שתפו בתגובות!

    האם הכתבה עניינה אותך?

    כן (98%)

    לא (2%)

    תוכן שאסור לפספס:

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    1
    צריך לשמן קלות את נייר האפיה לפני ששופכים את הבלילה על גבי נייר האפייה,
    רבקי בריוליטי

    אולי גם יעניין אותך:

    עוד בעוגות ועוגיות: