מה אוכלים היום?

איך מכינים זעתר בבית ומה עושים איתו?

זעתר - תערובת תבלינים מופלאה שמותירה רושם עז בכל מנה שהיא נוגעת בה. אז למה שלא תכינו אותה בעצמכם? ואם כבר הכנתם, אז הנה גם מתכון לעוף צלוי עם זעתר (מתכונים, אוכל)

זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • לזעתר:
  • 1/4 כוס תימין יבש
  • 1/4 כוס שומשום
  • 1/2 1 כפות סומק
  • לעוף:
  • 4 כרעי עוף
  • 4 כפות תערובת זעתר
  • 2 שיני שום, כתושות דק
  • 3 לימונים, פרוסים דק
  • מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
  • שמן זית

אופן הכנת עוף צלוי עם זעתר:

הכנת הזעתר:

1. מערבבים יחד את 3 המרכיבים ומאחסנים בכלי אטום.

הכנת העוף:

2. בקערה, מערבבים יחד את הזעתר, השום, 2 כפות שמן זית, 1/2 1 כפיות מלח ומעט פלפל שחור. מצפים היטב את כרעי העוף בתערובת ומשרים בקערה מכוסה למשך שעתיים לפחות.

3. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומסדרים את פרוסות הלימון בשכבה אחת בתבנית פיירקס. מניחים מעל את כרעי העוף, ומפזרים מעל מלח ועוד קצת מתערובת הזעתר.

4. אופים במשך 20 דקות, מנמיכים ל-180 מעלות ואופים במשך 10-15 דקות, עד שהעופות צלויים היטב ושחומים.

5. מגישים עם סלט עשבי תיבול נדיב של נענע, בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, עגבניות ובצל סגול. מתבלים בלימון, מלח ופלפל שחור ומזלפים שמן זית.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בעוף: