במיוחד לשבועות

מקורי: עוגת גבינה עטופה בעלי פילו- קריספית במיוחד

השבוע חיפשתי עוגה מקורית במיוחד. משהו שירגש את כל המשפחה בחג השבועות, למגדול ועד קטן- והנה מצאתי את העוגה: בכל טעימה תחושו ארומה נפלאה של טעמים קריספיים והכל בעבודה מועטה. בתאבון!

עוגת גבינה עטופה בעלי פילו קריספית במיוחד (צילום: אוראל בראל)

מצרכים

למלית:

גביע שמנת חמוצה 200 ג׳ 27%
200 גרם שמנת 30%
250 ג׳ גבינה לבנה 9%
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
4 ביצים
3 כפות פונדיג וניל

לציפוי

100 ג׳ חמאה מומסת
300 ג׳ עלי פילו מופשרים

אופן ההכנה

ערבבו יחד את המצרכים של המלית, מרחו בעזרת מברשת על כל עלה חמאה, סדו בתבנית וייצרו שכבות של בצק.

שפכו פנימה את המלית וכסו בעזרת העלים, הברישו מלמעלה בחמאה ואפו בתנור על טורבו 160 מעלות כ-50 דקות לאחר מכן צננו את העוגה על השיש והעבירו לקירור למשך 3 שעות, פזרו אבקת סוכר ובתאבון!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (97%)

לא (3%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
יהיה רלוונטי להכין בשישי ולהגיש בשבת בבוקר או שכבר הכל יהיה מבאס ולא קריספי?
דנה
5
איזו גודל תבנית?
לא רשום
4
סליחה, אבל אפשר בבקשה להסביר איך לעשות את זה? לא כ"כ הבנתי. תודה רבה
ח.
3
אראל המדהים!!
הדר
2
וואי ניראה טעים התגעגענו למתכונים שלך למרות שאנחנו עדיין מכינים אותם...😋
יוסף
1
ואו זה נראה טובבבבבבבבבבבבבבבבבבב
חצקל השחור

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחלבי: