ברוך דיין האמת

אבל כבד בחב"ד | 40 שנות שליחות הגיעו לקיצן: הרב יוסף קרמר זצ"ל 

אבל בחסידות חב"ד בטבריה, עם היוודע הבשורה הקשה על פטירתו של הגה"ח ר' יוסף קרמר ז"ל, שליחו של הרבי מליובאוויטש, ומנהל בתי חב"ד ומוסדות החינוך בעיר, שנלב"ע בגיל 73 כשהוא עטור במעשים טובים (דיין האמת)

הרב יוסף קרמר ז"ל (צילום: דוב בער הכטמן)

אבל בחסידות חב"ד בטבריה, עם היוודע הבשורה הקשה על פטירתו של הגה"ח ר' יוסף קרמר ז"ל, שליחו של הרבי מליובאוויטש, ומנהל בתי חב"ד ומוסדות החינוך בעיר, שנלב"ע בגיל 73 כשהוא עטור במעשים טובים.

המנוח ז"ל נולד במונטריאל שבקנדה ביום ג' תמוז תשי"ג, לאביו הגה"ח ר' אריה לייב קרמר ז"ל, ממייסדי וחשובי קהילת חב"ד המקומית.

בילדותו התחנך בתלמוד תורה ליובאוויטש שבעיר, ובהמשך הגה על התורה במתיבתא לישיבה גדולה במונטריאול שבקנדה.

בסוף שנת תשל"ב נסע לניו יורק על מנת ללמוד בחצרו של הרבי מליובאוויטש, ותכנן להיות פרק זמן ארוך במחיצת הרבי, אך נבחר להיות מהתלמידים השלוחים לישיבת תומכי תמימים במלבורן שבאוסטרליה.

לשליחות זו נסע יחד עם חבריו הרב אהרון אליעזר צייטלין, הרב יוסף יצחק חיטריק והרב יעקב רייצס, ובמהלך שליחות זו עסקו רבות לחיזוק היהדות בעיר.

באמצע שנת תשל"ה חזרו השלוחים לניו יורק. בשנת תשל"ו הצטרף לקבוצה הראשונה של שלוחי הרבי מליובאוויטש לארץ הקודש, ובשנת תשמ"ח התיישב בטבריה והחל לשמש כשליח הרבי בעיר ומנהל מוסדות חב"ד המקומיים.

במשך קרוב לארבעים שנה הוביל אימפרייה של יהדות העיר הצפונית והשפיע על המוני יהודים באזור כולו. בלט במאור הפנים שלו ובהתמסרותו הגדולה לכל קודשי העיר.

בשנים האחרונות הזדכך בייסורים והתמודד עם מחלה קשה, ורבים העתירו בתפילות לרפואתו.

הותיר אחריו משפחה עניפה ההולכים בדרכי החסידות ומשמשים כשלוחי הרבי בארץ ובעולם. 

ההלוויה תתקיים הערב בשעה 19:00 בעיה"ק טבריה ומשם תמשיך לבית העלמין בעיה"ק צפת.

ת.נ.צ.ב.ה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (97%)

לא (3%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
ממשיכים ומגבירים את העשיה שלו
לא הגיעו לקיצן
5
40 שנות שליחות לא הגיעו לקיצן, להפך, ימשיכו ויתגברו עד ביאת גואל צדק.
סתם מישהו
4
איש צדיק
איש צדיק
3
ע"ה
רחל
2
40 שנות שליחות.לא הגיעו לקיצן. זה ממש עלבון לנפטר ולמשפחתו
ינעע
1
ברוך דיין האמת!אבד חסיד מן הארץ! הרב היה עוזר לנזקקים ולאנשים בכל טבריה
אברהם מויאל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בדיין האמת: