קיבל סקירה מקיפה

ייצוא הגז הטבעי של ישראל: זו ההחלטה שקיבל רה"מ נתניהו

ראש הממשלה בנימין נתניהו ערך אמש דיון בנושא מדיניות ייצוא הגז הטבעי של מדינת ישראל, וקבע בתום הדיון, כי יוקם צוות משולב של משרד האנרגיה והתשתיות, משרד האוצר והמועצה הלאומית לכלכלה אשר יגבש תכנית אפשרית למענה שייתן אופק לחברות וודאות למשק המקומי (חדשות, כלכלה)

בני סולומון | כיכר השבת |
נתניהו בביקור בעבר באסדת הגז לוויתן (מארק ישראל סאלם, פול)

ראש הממשלה בנימין נתניהו ערך דיון בלשכתו, בנושא מדיניות ייצוא הגז הטבעי של מדינת ישראל, כך דיווחו היום (שני) בלשכת ראש הממשלה.

בדיון השתתפו, שר האנרגיה והתשתיות ישראל כ"ץ, שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, ראש המל"ל צחי הנגבי, מנכ"ל משרד ראש הממשלה יוסי שלי, ראש המועצה הלאומית לכלכלה אבי שמחון, וצוותיהם המקצועיים.

ראש הממשלה קיבל סקירה מקיפה, משר האנרגיה והתשתיות, אודות המדיניות אותה הוא מוביל במשרדו בנושא הגז הטבעי, וכן שמע על העבודה המקצועית שנעשתה על ידי הגורמים במשרד האנרגיה והתשתיות במהלך החודשים האחרונים.

הסקירה כללה גם תמונת מצב עדכנית של עתודות הגז הטבעי למשק המקומי, היקפי ייצוא הגז הטבעי, תחזיות מקצועיות אודות דרכי המענה לביקושי המשק המקומי לגז טבעי ב-25 השנים הבאות.

במהלך הפגישה, דנו בתועלות הגדלת פיתוח המאגרים ופוטנציאל המדיני בייצוא גז וחיבור הן למדינות שכנות, הן למדינות באגן הים התיכון ואף למדינות אירופה.

בנוסף, הציג השר כ"ץ לראש הממשלה את החלופות הפיסיות לייצוא גז אשר עומדות על הפרק, חלקן כרעיונות ראשוניים וחלקן כתהליכי עבודה שנמצאים בהליכי הכנה.

ראש הממשלה קיבל סקירה מראש המועצה הלאומית לכלכלה וצוותו, שהציגו נתונים דומים המאפשרים גם הם את הרחבת ההפקה והייצוא, על מנת להבטיח את הביטחון האנרגטי של מדינת ישראל. שר האוצר ונציגי אגף התקציבים באוצר העלו במהלך הדיון שאלות ביחס לתחום התחרות וכן להשפעה האפשרית על הכנסות המדינה ממיסים.

ראש הממשלה נתניהו קבע בסיכום הדיון כי יוקם צוות משולב של משרד האנרגיה והתשתיות, משרד האוצר והמועצה הלאומית לכלכלה אשר יגבש תכנית אפשרית למענה שייתן אופק לחברות וודאות למשק המקומי.

ראש הממשלה חזר והדגיש בדבריו כי ההחלטה על מתן אישור הייצוא הינה בסמכותו של שר האנרגיה והתשתיות, זאת בהתאם להחלטות הממשלה הרלוונטיות, ותיעשה בשיתוף פעולה ובתיאום ועל פי שיקולים מקצועיים בלבד - במטרה להבטיח את הביטחון האנרגטי של מדינת ישראל ולהילחם ביוקר המחיה, תוך ניצול התועלות המדיניות הרבות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר