מצוקת העובדים במשק

יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן: "חייבים לקלוט עובדים זרים במקום עובדים פלסטינים"

כיום יש בארץ כ-20 אלף עובדים זרים בלבד וחסרים בנוסף עוד 20 אלף עובדים זרים למשק החקלאות ועוד כ-8,000 עובדים זרים לענף | משרד האוצר הודיע על הקלות בתשלום האגרה עבור פועלים זרים בישראל | יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ ביטן, אמר היום בדיון מיוחד: "רשות האוכלוסין וההגירה צריכה לפתוח את הראש שלה לפתרונות יצירתיים במצב המלחמה" (חדשות)

בני סולומון | כיכר השבת |
הדיון היום בוועדה (צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ')

ועדת הכלכלה בראשות ח"כ דוד ביטן והוועדה המיוחדת לעובדים זרים בראשות ח"כ אליהו רביבו, התכנסו היום (שני) לדיון משותף, בנושא יישום החלטות הממשלה והרשויות ובחינת פתרונות נוספים להכנסת עובדים זרים לסיוע לענף החקלאות.

ח"כ דוד ביטן יו"ר ועדת הכלכלה אמר בפתח הדיון: "משרד החקלאות כבר העניק 30 מיליון שקלים לצורך פיזור מגוניות בשטחים החקלאיים ומשרד האוצר התחייב להעביר לשם כך עוד 30 מיליון שקלים. זה אמור לספק 1,000 מגוניות לשטחים החקלאים וזה יעניק את תחושת הביטחון. אני מברך את משרד האוצר על ביטול האגרה להבאת עובדים זרים לישראל".

"כרגע", הוסיף ביטן, "אין החלטת קבינט להכנסת עובדים פלסטינים לישראל, וכל עוד זה המצב צריך להביא עוד עובדים זרים. לא צריך לחכות למילוי המכסה ע"מ להגדיל את המחסנית של הבאת עובדים נוספים. אנחנו נמצאים במצב מלחמה ואנחנו צריכים להיערך בהתאם. אין ברירה, במקום הכנסת עובדים פלסטינים צריכים להביא עוד עובדים זרים".

ביטן סבור, כי "צריך להגדיל את מכסת העובדים הזרים לצורך עבודה בענף החקלאות. מבקש ממשרד האוצר, משרד החקלאות ורשות האוכלוסין וההגירה לגבש תוכנית ולהציג אותה לוועדה בעוד שבועיים. רשות האוכלוסין וההגירה צריכה לפתוח את הראש שלה לפתרונות יצירתיים במצב המלחמה. בהיעדר עובדים פלסטיניים צריך לתגבר עוד מכסות של עובדים זרים מחו"ל. צריכים להגיע מסות של עובדים זרים מחו"ל כדי לשקם את ענף החקלאות".

ח"כ אליהו רביבו, יו"ר הוועדה המיוחדת לעובדים זרים אמר בדיון: "כל מה שאנחנו עושים מאז תחילת המלחמה עוסק בניצחון הצבאי ובהשבת החטופים. ניצחון במלחמה עובר בחיזוק העורף, חיזוק החקלאות והמשק הכלכלי הוא חלק מהניצחון שלנו על הטרור. בשעה זאת משלחת ישראלית עושה את דרכה לסרי לנקה לצורך חתימה על הבאת עובדים זרים לישראל כדי לעבוד בענף החקלאות. אתמול נפגשתי עם השגרירה של ממשלת תאילנד והיא העבירה לי את הרושם שהם מפחדים לשלוח לפה עובדים בתקופת המלחמה. יש החלטת ממשלה להבאת 5,000 עובדים זרים מעבר להסכמים הקיימים".

נועה שוקרון, מאגף התקציבים משרד האוצר הבהירה בדיון: "החלטנו לדחות את תשלומי אגרות הבקשה עבור 30 אלף ההיתרים לעובדים זרים שכבר קיימים במערכת. מדובר באגרה של 650 שקלים. יש כרגע 30 אלף מכסות של עובדים זרים להבאה לישראל. עמדת משרד האוצר היא שכרגע אין צורך בהגדלת מכסות העובדים הזרים. כרגע יש 30 אלף מכסות של עובדים זרים, חלקם ברחו חזרו לארצות המוצא שלהם. יש כרגע מכסה פנויה של עשרת אלפים עובדים נוספים. הדיון על תוספת מכסות, בעולם שבו המכסות הקיימות עדיין לא התמלאו, הוא לא נכון".

מיטל כהן שבתאי, רשות האוכלוסין וההגירה: "כרגע מכסת העובדים הזרים ומכסת העובדים הפלסטינים לא קרובה למימוש. אנחנו עושים הכל כדי להביא לפה כמה שיותר עובדים זרים וכמה שיותר מהר. מי שהיה לו אישור להעסקת עובדים פלסטינים לא זכאי באופן אוטומטי להעסקת עובדים זרים מכיוון שמדובר בהיתרים ובתנאים שונים".

גבי בורנשטיין, מנכ"ל 'חולצה כחולה' לשכה פרטית לתיווך כח אדם זר לחקלאות: "יש 12 חברות כוח אדם שמרכזות הבאת עובדים זרים לישראל. יש כרגע מתווה להבאת 5,000 עובדים זרים לאו דווקא ממדינות שיש לנו הסכמים בילטרליים איתן. הממשל בסרי לנקה נותן הוראה לאזרחים שלו לסרב להגיע עם חברות פרטיות לעבודה בישראל עד שתמונת המצב לגבי ההסכמים תתבהר. אני יכול להביא עובדים חוזרים מתאילנד שרוצים להגיע לישראל ללא אישור המדינה שלהם, אבל אני תקוע עם תהליכים בירוקרטיים להבאתם".

דניאל זלקין, חקלאי במושב תקומה: "בשגרה אני מעסיק במשק שלי 3,000 עובדים זרים ואני לא יכול לעבוד כי אין לי שום עובד. עלות הנזק הכלכלי שלי היא מיליון שקלים בחודש. אני לא רוצה רק פיצוי כספי מהמדינה, אני רוצה להוציא את החסה שאני מגדל מהאדמה".

יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ דוד ביטן, סיכם את הדיון ואמר: "מבקש ממשרדי האוצר, החקלאות והפנים לגבש את מספר תוספת האשרות להבאת עובדים זרים לענף החקלאות במקום העובדים הפלסטינים. בישיבה הבאה שנקיים בעוד שבועיים אני רוצה שתציגו לי את התוכנית שלכם להבאת עובדים זרים ממדינות נוספות. אני מבקש מרשות האוכלוסין לפתוח את הלב והידיים כדי לדלג מעל הקשיים הבירוקרטיים שבדרך. אנחנו בוועדה נטפל בנושא הפנסיה לעובדים הזרים אבל זה יקרה רק אחרי המלחמה מכיוון שזה לא דחוף לעכשיו".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר