זה אפשרי: קרואסונים אמיתיים תוך 20 דקות

אין כמו הטעם המדהים שלהם ואין סיוט מרוכז יותר להכין אותם. בואו נודה בזה, שלבי ההכנה המתישים הם הסיבה היחידה שאנחנו מוותרים ולא מכינים אותם. אבל היי! לא תאמינו, הנה מתכון לקרואסונים צרפתיים אמיתיים תוך 20 דקות (מתכונים, אוכל)

זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח לחם (250 גרם)
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
  • 3 כפות סוכר (45 גרם)
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1/2 כפית מלח
  • להברשה: 1 חלמון ביצה + 1 כף חלב

אופן הכנת קרואסונים:

מתכון ל-8 קרואסונים גדולים

1. מניחים את השמרים בכלי, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את החלב ומניחים בצד לצינון.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים את קוביות החמאה (חשוב שתהיה קרה), ומועכים במזלג, עד לקבלת פירורי בצק גדולים.

3. מוסיפים את תערובת השמרים-חלב לקמח, מערבבים בעדינות עד לקבלת בצק, אך פיסות חמאה עדיין ניכרות.

4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, לשים לקבלת ריבוע ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות, או למקרר למשך שעתיים.

5. מקמחים משטח עבודה, ומגלגלים עליו את הבצק, ליצירת מלבן פעמיים או שלוש. בתחילה הבצק קשה לעיבוד, אך תוך כדי עבודה הוא מתגמש ונעשה נוח יותר. לבסוף יוצרים מלבן רחב.

6. מקפלים את הצדדים הקצרים של מלבן הבצק למרכז, מסובבים את הבצק ומקפלים שוב את שני הצדדים הקצרים למרכז.

7. הופכים את הבצק, כך שהקפלים למטה, וחוזרים על שלבים 5 ו-6 במשך 3 פעמים.

8. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך 4-5 שעות או לילה שלם.

9. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40X25 ס"מ. מחלקים את הבצק ל-8 משולשים בארוך 30 ס"מ, ורוחב הבסיס 8 ס"מ.

10. מסמנים חתך קטן בבסיס כל משולש, מותחים בעדינות את קצוות המשולש, ומגלגלים מהצד הרחב לצר, עד שמתקבלת צורת קרואסון.

11. מסדרים את הקרואסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך 2-3 שעות בטמפרטורת החדר. במקביל, מחממים את התנור ל-230 מעלות.

12. מברישים את הקרואסונים בחלמון (החלק הצהוב) וחלב טרופים יחד, ואופים במשך 8 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות, ואופים במשך 10-15 דקות, עד שהקרואסונים מקבלים גוון זהוב עמוק. מניחים לצינון במשך רבע שעה, ומגישים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (76%)

לא (24%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
אז זה לא קראסון תוך עשרים דקות
ללא שם
14
אפשר גם פרווה
מתעניין
קרואסון אמיתי הוא תמיד עם חמאה. זה מאפה בוקר קלאסי. חבל להשקיע בעבודה עם את רוצה פרווה.
דבורה
חמאה..
נח
13
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלי
12
או לצלם את התהליך תודה
רחל
11
זה המסקנה
דה
10
האם ניתן להקפיא את הבצק לפני האפיה או אחרי? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ענת
9
אין באף אתר להכנת קוראסון הוראות ברורות ואני לא אמבציל
דבר חלש
8
שעות עבודה
חנה חנה
מה השתגעתם!!!!!!!! כל חלק לחכות 3 שעות.. למי יש כוח.................
מילר
7
אפשרי עם שמרים יבשים?
ללא שם
6
צריך סבלנות אבל בסוף שווה, מתכון קל לקראסונים מעולים כמו בקונדיטוריה
דינה
5
קניתי מאנג'ל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לא מתאפק
4
לא חיכיתי שלוש שעות במקפיא מספיק 40 דק במקפיא..
פנינה
כפי שמצוין במתכון, יש להמתין 30 דקות במקפיא או שעתיים במקרר.
מערכת כיכר אוכל
3
פיספסתי את החלק בהוראות מתי שמים את החמאה או מה? למה לעשות את הקיפולים הנ"ל בלי ה"פלטה" של החמאה?
מוריה
את החמאה שמים בסוף, לאחר שהבצק מוכן. עושים את הפלטה של החמאה בכדאי שיהיה קל ברידודים.-זה והקיפולים נותן את הפסים בקוראסון עצמו
תהילה
2
האם אפשר להכניס את הבצק במקום למקרר לחמש שעות למקפי לשעה
עומר ינאי
1
נראה לי 20 שעות...
אני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעוגות ועוגיות: