"הרב עמאר יודע את דעת הגר"ע"

יו"ר סיעת ש"ס בכנסת, ח"כ אריאל אטיאס, מתייחס הבוקר לתמיכת הרב שלמה עמאר ברב דוד סתיו, חרף התנגדות מרן הגר"ע יוסף ואומר כי "הרב עמאר יודע את הדעה של הרב עבודיה". בראיון ל'גלי צה"ל', סיפר אטיאס כי "לפחות לי הרב עמאר אמר לפני מספר שבועות שאין דבר כזה ולא יהיה דבר כזה" (בארץ)

"הרב עמאר יודע את דעתו של הרב עובדיה בעניין הזה", הרב עמאר והגר"ע יוסף (פלאש 90)

יו"ר סיעת ש"ס בכנסת, ח"כ אריאל אטיאס מתייחס הבוקר (שני) לתמיכת הראשון לציון הרב שלמה משה עמאר ברב דוד סתיו לתפקיד הרב הראשי האשכנזי: "הרב עובדיה יוסף חושב שבעת הזאת לא ראוי שהרב דוד סתיו יהיה הרב הראשי לישראל. הרב עמאר יודע את הדעה של הרב עובדיה".

בראיון ל'גלי צה"ל' אמר אטיאס כי הרב עמאר הבטיח לו אישית שלא יהיה שום דיל מהסוג הזה: "אני לא מכיר דיל כזה, אני יכול להגיד שלפחות לי הרב עמאר אמר לפני מספר שבועות שאין דבר כזה ולא יהיה דבר כזה. זה מה שהרב עמאר, הרב הראשי, אמר לי, לא בדרך ששמעתי ממישהו אחר, הוא דיבר אתי בצורה מאוד ברורה על הרב סתיו".

באשר לתמיכה בכהונה שנייה לרב עמאר, אמר אטיאס כי "מרן הרב עובדיה יוסף תמך שיהיה כהונה נוספת לרב שלמה עמאר, הרב עובדיה יוסף חושב שבעת הזאת לא ראוי שהרב דוד סתיו יהיה הרב הראשי לישראל".

אטיאס חזר ועקץ שהרב עמאר יודע את דעו של מרן הגר"ע יוסף ואמר כי "הרב עמאר יודע את הדעה של הרב עובדיה בעניין הזה. הרב עמאר הביא לרב עובדיה יוסף מכתב שהרב חתם עליו והביע תמיכה ברב יעקב אריאל, לא ברב סתיו".

באשר לרב דוד סתיו, אומר אטיאס כי הרב סתיו זוכה להתנגדות חוצת מגזרים: "הרב סתיו, גם בציונות הדתית, החל מהרב דרוקמן דרך רבנים אחרים, חושבים שהוא לא ראוי למשרה הזאת. במשרה הזאת צריכים אנשים בעלי שיעור קומה גדול יותר, זה לא משהו אישי נגדו. אז יש מחשבה של רבנים גדולים, גם של הרב עובדיה יוסף, וגם הרבנים של הציונות הדתית שצריך רב בעל שיעור קומה גדול ממנו".

יצוין כי הבוקר אומרים מקורביו של הרב שלמה משה עמאר כי הרב יעשה ככל אשר יורה לו מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף.

כזכור, אתמול פורסם לראשנה ב'כיכר השבת' כי הראשל"צ הרב עמאר הביע את הסכמתו בשיחות סגורות עם 'הבית היהודי' לתמוך ברב דוד סתיו לתפקיד הרב הראשי האשכנזי.

בכיר בש"ס אמר בתגובה ל"כיכר השבת" כי "אני לא שמעתי שהרב עמאר מתכוון לתמוך ברב סתיו, אבל כן שמעתי שיתמוך במועמד של הבית היהודי וכפי שזה נראה כרגע המועמד של הבית היהודי זה הרב סתיו".

הרב עמאר אמר לי שאין דבר כזה ולא יהיה דבר כזה. אריאל אטיאס (צילום: פלאש 90)

"אני לא רוצה להשתמש בביטויים קשים כי אחרי הכל מדובר באחד הרבנים הבכירים של הציבור הספרדי", הוסיף הבכיר, "אבל לא ייתכן שהרב עמאר יתמוך ברב, שמורנו ורבנו, המנהיג הרוחני של תנועת ש"ס מרן הרב עובדיה יוסף התנגד לו ואמר שאסור לתת לו להיות הרב הראשי". הבכיר הוסיף ומדגיש כי "מדובר בפגיעה חמורה בגדול הדור".

מקורב לבית מרן הגר"ע יוסף אמר בתגובה ל"כיכר השבת" כי "קשה לי לראות שהרב עמאר יתמוך ברב סתיו. הרב עמאר מציג עצמו תמיד כתלמיד נאמן למורנו ורבנו פוסק הדור, ולא ייתכן מצב שאחרי הדברים הקשים שמרן אמר ליו"ר ש"ס אריה דרעי נגד הרב סתיו, יבוא הרב עמאר ויתמוך בו".

"אם אכן זה יקרה, וקשה לי לראות שזה קורה", הוא הוסיף, "גם אם זה יביא לכהונה שניה של הרב עמאר, זה יגרום לכאב ולפגיעה חמורה במרן מאור ישראל. אנחנו מקווים שהאנשים הסובבים את הרב עמאר יבינו את הטעות שהם עושים ולאן הם מוליכים אותו".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
הפוליטיקאים הקטנים רוצים לסכסך בין הרבנים הגדולים ! זאת פשוט חוצפה!! מה לא ברור הרב עמאר אמר כי יעשה ככל אשר יורה לו מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף. מה לכם להכניס את הראש בין המלחציים?!
דניאל
7
ומשוכנז , מרן הגר"ש עמאר שליט"א לא צריל להסכמות שלך... אלא בוודאות הוא ישמע לרב עובדיה.
שאול
6
מקורבי הרב עמאר נמצאים בבעיה קשה, הרב עמאר ממש לא מעוניין להגיד בקולו שהוא תומך ברב סתיו. ---- הכוון הוא שהרב עמאר מעוניין להעביר את כל החוקים לטובתו ואז לסגור דיל חשאי עם רב חרדי אשכנזי. מאחורי גבו של הרב סתיו.
רוני
5
דרעי רוצה להסיר את חינו של הרב עמאר בעיני מרן כדי לקדם את אחיו לתפקיד הראשון לציון והיא לא תצלח
אלי
אתם עוד לא קולטים מה הולך פה מאז שההוא נכנס לתנועה?
דוד
4
שיבהיר בדיוק מה הוא עושה. והוא חייב להגיע למרן כי מי שהרים אותו וקידם אותו זה מרן. אני לא מאמין שאים מרן יבהיר לו את דעתו בצןרה ברורה הוא עדיין יעמוד במריו. אם ח"ו זה נכון (ואני לא מאמין) שהוא מוליך את מרן שולל אסור לציבור לשתוק
אורי
3
רוצים את עמסלם בכותרות משעמם לנו באבוד רשעים רינה!
מסעוד
2
אחד שאין לו מה לעשות אח"כ, לא יפה ומיותר
ייגר
1
כולם יודעים ומכירים את נאמנות ללא עוררין שיש לרב עמאר כלפי הרב עובדיה ולעולם לא יפגע בו!!! וכולם יודעים שדרעי רוצה את אחיו הרב יהודה דרעי לתפקיד הרב הראשי ומה דעת הרב עובדיה בנושא וכולם יודעים שהוא יעשה הכל כדי שהרב עמאר לא יהיה הרב הראשי הבא גם אם זה לשקר וללכלך עיו בבית הרב וכולם יודעים שאטיאס
ביילה

עוד בחדשות חרדים:

יוסי אליטוב מגיש:

פינתו של עורך עיתון 'משפחה', יוסי אליטוב, ב'כיכר השבת': מסר נפלא בפרשתנו: אסור לאגור בלב שום תרעומת על חבר שמולידה לבסוף שנאה בלב. חייבים לעמת ישירות את האדם על כל נזק שעשה. ובאמצעות התוכחה יקרה אחד מהשניים: או שתגלה כי מדובר ברכילות והאיש לא עשה מאומה. או שתווכח לדעת כי אכן הזיק ועל ידי התוכחה, הוא ישוב מדרכו הרעה. בשני המצבים, תינצל מהאיסור של ״לא תשנא את אחיך בלבבך״  (יהדות)

|

פאר תחת אפר

משפחת הילד הקדוש יהושע אהרן טוביה הי"ד שנרצח בפיגוע בביתר, חגגה ביום בו אמור היה להיכנס למצוות, שמחת בר מצווה לחבר | החגיגה נערכה בעצת ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, ובהשתתפות ראש הישיבה הגאון רבי שאול אלתר, ובנוכחות חבריו לכיתה | צפו בתיעוד (חרדים)

||
2

שעת הדחק בדרך לרשב"י

רבים רצו רק דבר אחד: להגיע למירון בל"ג בעומר, כמו בכל שנה. הם חיכו לשעה שמונה, נכנסו לאתר, המתינו שעתיים – אבל בסוף יצאו בלי כרטיס | איך קורה שלחלק תמיד יש מקום מובטח, ולרוב הציבור – רק תור ארוך, תסכול ושער סגור? | מסתבר שחלק מהכרטיסים המיועדים לשעות השיא נשמרים מראש עבור קהילות מסוימות | ולאיזה שעות כן יש כרטיסים? (חרדים)

||
60

העמיד אלפי תלמידים

במלאת ח"י שנים להסתלקותו לשמי מרום של הגאון חכם רבי אלעזר מור יוסף זצ"ל, ראש ישיבת "נוה שלום" קזבלנקה, וממקימי עולה של תורה במרוקו, התאספו תלמידיו ומוקירי זכרו לתפילת רבים על קברו בבית העלמין בחלקת הרבנים באשדוד להעתיר לישועת הכלל והפרט (חרדים)

|
ש

קריירה עם שליחות

בתיה קפלן היא מנהלת מרכז חרדי לנערות בסיכון, בוגרת תואר ראשון בחינוך מהקמפוס החרדי של אוניברסיטת בר-אילן וסטודנטית לתואר שני בחינוך וחקר המוח • "מי שיגיע לאוניברסיטה יופתע מהתמיכה ומהליווי שלהם זוכים הסטודנטים החרדים" (בארץ)

אסף מגידו|מקודם

במקום נאצות, הידברות

ישראל שפירא חושף כבדרך קבע מעיינות נדירים וקדושים ברחבי הארץ, אך שני חשיפות כאלו הובילו לתובנה עמוקה | לאחר שפרסם מעיין בקרבת יישוב דתי-לאומי במרכז הארץ - הוא חטף נאצות וניבולי פה | לא כך היה כאשר חשף את "מעיין חרשה", לשם נהרו ההמונים ואיתם הלכלוך. אחד התושבים פנה, דיבר יפה ובלי להכליל - ובני ישיבות התגייסו לבוא ולנקות את המקום - והתושבים יצאו מגדרם להלל ולשבח (חרדים)

||
8

 עֵץ חַיִּים הִיא

בין עתיק לנצחי: בית הכנסת עץ חיים בטבריה - השורשים העמוקים של הסנהדרין, סודות האר"י הקדוש, וחידוש היישוב היהודי על ידי רבי חיים אבולעפיה | מסע של אלפיים שנה אחורה בזמן אל לב הקדושה הטבריינית ומבט אל העתיד של מקום שנאמר עליו "מטבריא עתידין ליגאל" (היסטוריה)

|

אל תתלכלך בלכלוך של אחרים

הוא חיפש וחיפש בערמת המעטפות, ולא מצא את שמי. "בטח אשתו פספסה אותך, זה קורה לה לפעמים", הוא אמר בהלצה והוסיף: "עכשיו אני אעדכן אותה, ומחר אדאג שזה יהיה אצלך". הגעתי לביתי, ואז הטלפון צלצל. זה היה המזכיר, "ר' שמשון, דיברת איתה ממש עכשיו, היא אמרה שתיצור עימה קשר" (מגזין כיכר)

||
18

היסטוריה ואקטואליה

בספר מלכים מתואר היקף מלכותו של שלמה המלך בפסוק: "כִּי הוּא רֹדֶה בְּכׇל עֵבֶר הַנָּהָר מִתִּפְסַח וְעַד עַזָּה" | הפסוק מציין שני מקומות - תפסח ועזה - כגבולות שלטונו של שלמה | ההבנה המקובלת היא שתפסח היא עיר על נהר פרת, במזרח רחוק ואילו עזה נמצאת בפאתי הים התיכון בדרום מערב | אך אחד האמוראים סבר ש"תפסח ועזה" היו ערים סמוכות זו לזו | איך זה ייתכן? (מגזין כיכר)

|
ש

קיה קרניבל ההיברידית

קיה קרניבל החדשה – המיניוואן שחשב מחוץ לקופסה היא מרשימה יותר, היא חכמה יותר והיא ידידותית יותר לסביבה | עם עיצוב מרשים בסגנון SUV , מרחב פנימי עצום ל-8 נוסעים ומערכת הנעה היברידית חדשנית (רכב)

כיכר בשיתוף טרגט מוטורס|מקודם

שבוע ל'יבטל'.. 

בצל הכעס והמרמור בציבור הכללי על אי מענה בעניין הכרטיסים וההסעות למירון, הצלם א. אייזנבאך, לא לקח סיכון, וכבר יצא לתעד את מתחם 89 המוכן להילולא הגדולה, שם ידליקו המשפיע החסידי הרה"צ רבי אלימלך בידרמן ועוד אדמו"רים ורבנים כל אחד לפי דרגתו ומעלתו | צפו בתיעוד (חרדים) 

||
9

שבוע אחרי

מראות של הרס: שבוע אחרי השריפה בהרי ירושלים, הצלם ראובן סגרון חזר למקום השריפות, וחזר עם תיעודים מאלפי הדונמים שעלו באש בהרי ירושלים | השריפה הענקית שגרמה לנזק כבד לטבע, כאשר לפי ההערכות נשרפו בין 7,000 ל-10,000 דונם של שטחי יער | צפו בתיעוד (חדשות) 

||
1

הטור השבועי | פרשת אחרי מות קדושים

מדי שנה, אנו עוצרים בימים הללו, מורידים את קצב החיים, ונזכרים במחיר הכבד של שנאת חינם, ושואפים להיות טובים יותר זה לזה. המסר ברור: הסכנה הגדולה לעם שלנו לא מגיעה מבחוץ. השבר האמיתי מתחיל מבפנים, מחוסר הסובלנות, מהריחוק ומהשנאה (מאמרים)

||
2

עיכוב לא קל

קבוצה של 47 חרדים ארגנטינאים בדרך לישראל - כולל תינוקות וסטודנטים - מעוכבת זו היממה השניה בשדה התעופה באתיופיה בעקבות ביטולי הטיסות של החברות הבינלאומיות שנהבלו מהירי החות'י לנתב"ג (חרדים)

||
7

צפו בשיעור

בשיעורו על פרשת השבוע - פרשת אחרי מות - קדושים, מסביר הרב אברהם יוסף שוורץ, מהו המשל שהמשיל ר' אליהו לופיאן זצ"ל מבנייתו של מגדל שלום בתל אביב?וגם, "כַּמַיִם הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם". מדוע לא נאמר "כְּמַרְאָה הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם"? הרי רגילים להסתכל על הפנים במראה ולא במים?! (יהדות)

|
ש

ליזמים ובעלי עסקים

חיים לסין, מנכ"ל חברת אשראי חוץ-בנקאי ובן למשפחה פעילה במגזר העסקי בבני ברק, חושף בראיון מיוחד איך מצליחים לממן עסקאות מורכבות במגזר החרדי ולמה דווקא עכשיו זה קריטי • צפו (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא כ"ד-ל' | צפו בשיעור (יהדות)

|

בסיום הפגישה הדרמטית

ראש הממשלה נתניהו נפגש הערב בלשכתו עם יו"ר ועדת החוץ והביטחון חה"כ יולי אדלשטיין ויו"ר ש"ס אריה דרעי - כדי לנסות להשיג פריצת דרך במגעים לחקיקת חוק גיוס שיהיה מוסכם על החרדים | בסיום הודיע רה"מ על התקדמות חיובית במגעים (פוליטי)

||
28

מלחמת רוסיה-אוקראינה

תקרית ביטחונית חריגה נרשמה היום באומן, סמוך לציונו של רבי נחמן, שם שוהים בדרך קבע חסידי ברסלב ושאר מתפללים הבאים להשתטח במקום הקדוש | טיל מיירט שנורה כחלק מהמלחמה הניטשת בין אוקראינה לרוסיה נפל באזור וגרם לבהלה רבה | המרא דאתרא רבי יעקב ג'אן קרא לכל הבאים לעיר לשמור על זהירות ולהישמע להוראות הבטיחות (חרדים)    

|

אַשְׁרֵי הָעוֹמְדִים עַל סוֹדֶךָ

עשרה ימים להילולת הרשב"י, יצא צלם דוברות ההילולא דוב בער הכטמן לתעד את ההכנות האינטנסיביות לקראת הילולת הרשב"י בל״ג בעומר - וחזר עם גלריית תמונות מרהיבה מההכנות בשטח | צפו (חרדים)

||
3
ש

משבר הדיור

מבצעים שווים, תמיד אפשר למצוא, אבל הזדמנות כזאת – זה משהו שלא כדאי לך לפספס | כל הפרטים על הפרויקט שממוקם במרכז הארץ ועתיד לעשות תשואה שכמותה לא ראה השוק הרבה זמן (נדל"ן)

בשיתוף פאוור גרופ|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות