
דבריו החריפים של כ"ק האדמו"ר מויז'ניץ במוצאי שבת חנוכה בפני אלפי החסידים כנגד מזימת השלטונות לכפות חובת גיוס על תלמידי הישיבות והצהרתו כי לדעתו האישית אין לבחורים להתייצב כלל בלשכות הגיוס מעוררות סערה והדים רבים בתקשורת החרדית והכללית.
מרבית העיתונים היומיים העדיפו שלא לעסוק בנושא מחמת הרגישות שבדבר והעובדה שמרבית גדולי ישראל מורים לתלמידיהם לנהוג באופן שונה.
בטאון "הפלס", המזוהה עם תנועת 'בני תורה', הביא את דבריו של הרבי מויז'ניץ בעמודו הראשון של העיתון כשהוא מדגיש את הוראתו הדומה של הגר"ש אוירבך לבחורי הישיבות שלא להתייצב כלל.
הבוקר (שני) מקדיש העיתון 'מעריב' את כותרתו הראשית לנאומו הנחרץ של הרבי כאשר המגמה הניכרת בכתבה הינה ההבהרה החד משמעית מצד מנהיגיו הרוחניים של הציבור החרדי כי אין להתפשר כהוא זה בנושא גזירת הגיוס.
בתוך כך, אמש הגיע ח"כ יעקב ליצמן לטקס הדלקת הנרות בחצר חסידות ויז'ניץ כשלאחר מכן נכנס להתברך מהאדמו"ר ששוחח עמו בענייני השעה העומדים על הפרק.
האדמו"ר שב בפני ליצמן על דבריו הנחרצים בדבר גזירות הממשלה והניסיונות להפריע ללומדי התורה ולגייס אותם בכפייה כשליצמן מבהיר כי הציבור החרדי יעמוד איתן וכחומה בצורה כנגד המזימה השפלה וזאת כמובן בכפוף להנחייתם והוראתם של גדולי הדור ובראשם ראשי מועצת גדולי התורה.
בשלב מסויים אמר ליצמן לרבי כי שמע על נאומו של האדמו"ר וכי קרא עליו בעיתון "המודיע" אלא שאחד הנוכחים העיר את תשומת ליבו כי הדברים לא נכתבו בעיתון.
ליצמן הרהר דקה והשיב על אתר: "נכון, קראתי את זה בהפלס".

0 תגובות