אשת אחד המחנכים המפוטרים מתשב"ר: "ילדים פגעו בו"

אשת אחד המחנכים שהועזבו מתלמוד התורה תשב"ר בשל היותם מנויי 'הפלס', טוענת כי ילדי המוסד פגעו בו לאחר פיטוריו: "הם הביאו ספר של הגראי"ל מתנה, כדי להתנגח בו" (חרדים)

(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

חדשות חרדים

00:00/00:00

הפילוג הליטאי: בסוף השבוע האחרון חשף "כיכר השבת" כי שלושה מלמדים ותיקים מתלמוד התורה תשב"ר פוטרו (או נאלצו לעזוב בדילופמטיות, כפי שמתעקשים להגדיר זאת מספר גורמים) ממשרתם, זאת בשל היותם מנויים לעיתון הפלס והעובדה שהינם משתייכים לתומכי תנועת בני תורה.

לידי כיכר השבת הגיעה הקלטה של שיחה, בה נשמעת הגברת לאה כהן, אשת אחד המחנכים שנאלצו לעזוב את המקום מתארת את השתלשלות האירועים.

"אם הייתם שומעים מה עשו לו איזה פרידה הילדים עשו לו אז באמת הוא לא צריך להיות שם" אומרת רעיית המחנך, "ביום האחרון ללימודים הילדים שאלו אותו מה הוא רוצה מתנה, האם ספר או משהו לבית. והוא אמר להם לא תודה רבה, רק תהיו ילדים טובים".

"אחרי שהוא חזר הביתה ביום האחרון, מגיעים שני ילדים חייכנים דופקים בדלת ומביאים לו מתנה, הוא קיבל אותם יפה, כיבד אותם בשתייה קרה, הם נתנו לו ספר מתנה ויצאו. פתאום כשהם במדרגות הם מתחילים לצעוק "בוז בוז לרב'ה..." עמדנו נדהמים, לא הבנו מה זה צריך להיות".

"אמרתי לו, תפתח תראה מה הביאו לך, הוא פתח וראינו שהם הביאו ספר "איילת השחר" של הרב שטיינמן וכתבו לו תלמד בספר לפחות ביומיים דף... הילדים נותנים לו הוראות! נותנים הוראות לרב'ה שלהם. הם הוסיפו "ולשמור על קדושת הספר" כאילו והוא עשוי לפגוע בקדושת הספר..."

הגברת כהן מגוללת את תחילת הפרשה: "הסיפור הוא שאנחנו לפני שנה הכנסנו את "הפלס", וזה הפריע למנהלים, כי הם כולם מכורים לצד השני. לא היה נעים למנהל, הוא שלח לקרוא לבן שלי אליהו בגלל שרבי חיים קנייבסקי שהוא הנשיא של חיידר התשב”ר שיש לו זכות להחליט שמלמד שקורא הפלס לפטר אותו. לא היה נעים לומר לבעלי אז הבן בא לספר".

"בעלי שאל אותי מה לעשות, אמרתי שאני לא מוותרת על הפלס. כולנו עבדי ה' ולא עבדי אלילים, החלטנו שהעיתון יגיע על שם הבן שלי. כבר בתחילת השנה רצו לפטר אותו אבל כל השנה לא דיברו מזה שום דבר. אבל למרות שלא אמרו, זה היה מתוכנן אצלם".

"עוד שתי מלמדים השייכים לעץ גם עזבו, אחד פוטר והשני פוטר והוחזר כממלא מקום" היא מספרת. "לאחרונה, המנהל אמר לבעלי שבשנה הבאה יש הרבה "ילדים קשים", כי בעלי תמיד מבקש מתוך הכיתות המגבילות שיתנו לו ילדים שאפשר ללמד אותם, ילדים עם חינוך".

"כשבעלי חזר הביתה ושאל אותי מה עושים, אמרתי לו שיעזוב ושאני לא מסכימה יותר שיהיה שם. למחרת הוא חזר למנהל ואמר לו החלטתי לעזוב. המנהל הגיב, "נסדר לך פיצויים וקופת גמל שחתמת".

"אני מאושרת שהוא עזב שם. אחר כך עלוד מלמד אמרו בצורה ברורה יותר ללכת, ולשלישי אמרו לו גם באיזה שהיא צורה". הגברת לאה כהן אינה נרגעת וחוזרת לסיפור "מתנת הפרידה" אותה העניקו הילדים לבעלה המלמד, "הביאו מתנה בכדי לנגח אותו, וכתבו עם סימני קריאה לשמור על קדושת הספר שילמד בספר כל יומיים דף".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

75
שהם הולכים נגד משה רבנו כמו הרב שטינמאן בא להחזון איש ואמרו החתן נהיה ברסלב ורצו שיתן גט לבת שלהם-החזון איש אמר שלא לתת גט הזקנים בזמן משה רבנו-אחר שמשה הלך לפרעה-אמרו למשה שילך-מעם לועז כותב שמשה נעלם ל6 חודש-עד שהקב"ה אמר למשה לחזור חבר שלי שלמד בפונוויטש-נהיה ברסלב-משפחת הכלה לקחו אותו לרב שטיינ
משה נ נח
74
אנחנו כבר מוגדרים עגלה ריקה שאין בה כלום , אנחנו כבר לא יכולים ולא רשאים לתת מוסר אפילו לא לילדים שלנו לאיפה עוד הידרדרנו ? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מירי
73
להגיד סליחות , אתם הליטאים צרכים לדעתי להתחיל מפסח להגיד סליחות על מה שעוללתם ליהודים . (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חנוך
72
אז למה כל הצביעות ?????? גנרטור עירוב ולעשר כל מה שזז??????? למה כל זה ????? ואת הדבר הכי חשוב אתם מתעלמים ממנו ״בין אדם לחברו״ איך אתם יכולים להביט לילדים שלכם בכך שהם יורדים לתמיון , ומשחיתים כל דרך ישרה ?????? הרי ילד מעתיק את ההורים שלו וזה מה שרואים בחוץ !!!!!!!! כשילד חצוף מחוצף מעז מול המחנך
מחבליטאי
ספר איילת השחר הנו ספר קודש לכל הדיעות פרט לחלאות המחבלים ועורכי הפלס שר"י. יתירה מזו, מה יקרה למשל אם יתנו למחנך שפוטר מחיידר את ספרו של הזקן ממרא משערי חסד? האם זה מהלך מחוצף? כמובן שלא. אז אין בכך כל בעיה. ולגבי ה'בין אדם לחברו', אין בכך גם כל בעיה, כי עצם תמיכתו ברשעים הללו וזה שהוא מממן את חלאו
אבי
אני לא מבין מה לא מובן, היא מסבירה כל כך יפה למה חייבים להעיף אותו, האמת שמעתי שיש מקום למלמד בחידר חמאס בעזה שילך לשם. ועל זה נאמר "ואיולת בידי'ה תהרסנה"
ללא שם
71
ולא להתחבר לליטאים הארורים האלה ...... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
70
גאה שאני קורא יום ליום
גככ
69
״עימו אנכי בצרה״, אומר הקב״ה , ואנו חייבים להדבק במידותיו מה הוא רחום וכו׳ מי שאיננו מזיל דמעות נוכח הכאב המר והנמהר של עם ישראל, ליבו לב אבן ואין בו ממידותיו של הקב״ה
״עימו אנכי בצרה
68
המחבלים לא צפו בזמן שהחליטו לערוך פילוג עמוק בציבור הליטאי שהם יתקלו בתגובה כה קשה.
544
67
צביעותם של אנשי הפלג מטריפה את הדעת. באמצע קמפין יקר על מחלוקת אין להם בעיה להוציא חוברת מלאה בליצנות, רשעות ומחלוקת . הם מתנהגים כמו החמאס,יורים ובוכים.
שפיצר
66
מי היה מאמין. עד לפני תקופה הם היו אליטה מבוקשת .והיום הם הפכו להיות החצר האחורית
יין
חמוד. הם היום ה"אליטה" יותר מתמיד. וילדי החמאס-שונאים עושים להם בדיוק מה שעושים ועשו ויעשו ליהודים.
בנימין
אם לא גדולי הדור היו מפוטרים רבים דודן אתמול אם לא שגדולי ישראל נזעקו להציל הדור מסכנת העקמומיות וטמטום המוחות שאיים לסחוף אחריו את מיטב בנינו ,היו צריכים לפטר הרבה יותר מלמדים ,כי הילדים של הנסחפים היו עוזבים את החיידר לחידר שרצו להקים בבני ברק. בזכות מלחמתם של גדולי הדור נעצר הסחף בבתי ישראל וב
ללא שם
ב''ה
ב''ה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: