הנאום המלא • צפו

הגר"ב סולובייצ'יק: 'יש 'מצווה' שקוראים לה ראש עיר חרדי'

בנאום ארוך וחריף בכינוס 'דגל' בירושלים, תקף הגר"ב סולובייצ'יק את 'הפלג הירושלמי' ואת 'אגודת ישראל' על איומי המחלוקת, עקץ את "המצווה" של ראש עיר חרדי וקרא למנוע ביטול תורה (בארץ)

בכנס למען מפלגת 'דגל התורה' בירושלים, הפתיע הגאון רבי ברוך סולובייצ'יק, חבר ועדת הרבנים של 'דגל' בירושלים, ואמר כי הפעילות למען הבחירות צריכה להיות רק בין הסדרים ולא על חשבון לימוד תורה ותקף בחריפות את 'הפלג הירושלמי'.

"יש קבוצות שמצאו להם מצווה אחת שדוחה את כל התורה כולה", פתח הגר"ב סולובייצ'יק בהתקפה על 'הפלג', "יש להם מצווה של ישוב ארץ ישראל, זה דוחה את כל התורה כולה, בשביל המצווה הזו מותר לחלל שבת, ביטול תורה. כל דבר מותר לעשות רק בשביל המצווה הזו, אותו דבר יש קבוצות שבשביל המלחמה בגזירת הגיוס מתירים את כל התורה כולה, מותר ביטול תורה, רכילות, שקרים".

הגר"ב המשיך ואמר כי גם למען המטרה הקדושה של הבחירות אסור לבטל תורה: "כולם יודעים שצריך לעשות את הציווי של גדולי ישראל, צריך ללכת לבחור, זה אמור לקחת רבע שעה, ולשכנע מישהו זה עוד רבע שעה עוד עשרים דקות, אנחנו לא עושים את המצווה הזו חס ושלום על חשבון של ביטול תורה, כמו שגדולי התורה אמרו זה הזמן שלנו להתחזק בלימוד להתחזק בתורה, אם חס ושלום ייצא מזה ביטול תורה אז בשביל מה אנחנו עושים את המערכה? אנחנו עושים את המערכה כדי שנוכל לשבת ללמוד לא בשביל לבטל תורה חס ושלום.

"יש כאלו שמתירים בשביל המצווה הזו כל דבר אסור, מותר לשקר מותר להעליל כל מיני דברים, בשביל מה? בשביל מה? בשביל המצוה הזו. אנחנו כבני תורה נעשה מה שחייבים לעשות אבל חס ושלום, על חשבון דברים אחרים, אם נעשה על חשבון ביטול תורה לא שווה כל הדבר".

הגר"ב סולובייציק התייחס גם לסוגיית הפילוג עם אגודת ישראל ואמר כי "אמרו לנו שיהיה מחלוקת, למה זה צריך להיות מחלוקת? אם אנחנו לא מקבלים את הזכויות בדרך כזו, נעשה זאת בדרך אחרת, הבטיחו לנו מחלוקת ואנחנו אמרנו לא תהיה מחלוקת, הם בנתיים עומדים בהחלטה שלהם, אנחנו גם נעמוד בהבטחה שלנו.

"אנחנו באמת לא רוצים שום מחלוקת, אנחנו רק רוצים את מה שמגיע לנו בצדק וביושר וגם נדאג לאחרים מה שמגיע להם גם כן. לא נגנוב ולא נחמוס. לא נתיר בשביל קדושת המערכה חס ושלום את האיסור של גזל או לשקר ח"ו. אנחנו רוצים להישאר מפלגה של בני תורה, נשמור על הגבולות. מאמינים שיש רבינו של עולם בעולם, ומקוים לסיעתא דשמיא, לא נגרר להתנהג אחרת".

לסיום התייחס הגר"ב לסוגיית המועמד החרדי יוסי דייטש, ואמר כי "יש 'מצווה אחת' שקוראים לה 'ראש עיר חרדי בירושלים'. ה'מצווה' הזו דוחה את כל התורה כולה...: ידוע שגדולי ישראל בראשות הבריסקער רב נלחמו בחירוף נפש נגד שיתוף פעולה עם 'המזרחי'. בשביל ה'מצווה' הזו, היינו יכולים להיות במצב של שיתוף פעולה כל הקדנציה עם המזרחי".

"הרבה מדקדקים ב'מצווה' הזו, היא דוחה אצלם את כל התורה כולה... לא נתנהל לפי הכללים של ה'גדולים' בדור שעבר ושעכשיו, בשביל מה? בשביל מצווה אחת?".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

51
תורה מותר אפילו כל מצוות התורה
אאאא
50
מדוע כל ליטאי כותב כאן נגד החסידים? מדוע כל חסיד כותב כאן נגד הליטאים? מדוע כל אשכנזי כותב כאן נגד ספרדים? מדוע כל ספרדי כותב כאן נגד האשכנזים? מספיק! שאנחנו רואים ושומעים אחרים שזה כל חיותם מדברים אלו נגד אלו, מדוע אנחנו גם צריכים להכניס אנרגיה שלילית בתוכינו? מספיק להקדיש עבור הבחירות את יום הבח
חחח
49
עם לגור היה מותר לתמוך בחילוני מחלל שבת גם לליטאים מותר לתמוך באדם דתי ואפילו שהוא לא חרדי מה חסידי גור האלימים מנסים להכתיב בכוח את דעתם בכל מקום נמאס מההשתלטות של גור בכל דבר
יוני
48
ששם אנחנו החרדים לא מקבלים כלום, חוץ מראש עיר חרדי? עיר בקריסה, רווחה בקריסה, מועצה דתית בקריסה, לכלוך וזלזול בתושב. העיקר שראש העיר חרדי... ולנו אין זכויות?! לפי דבריו של הרב, יש גם דרך אחרת!!
בית שמשניק
47
כשבבני ברק החסידים איימו ללכת בנפרד כדי לקבל מה שמגיע להם בלי מריבות אז צעקתם שזה מחלוקת ורובינשטיין הוציא מכתב לאיחוד השורות אבל כשזה מגיע לירושלים שם פילוג זה לא מחלוקת??? תגיד לי ממי אתה עושה צחוק??? אני במקום אגודה הייתי מריץ לכם מועמד בבני ברק ומלמד אתכם לרקוד... אבל מה לעשות שאגודת ישראל ה
שימי
אין הארי נוהם אלא מתוך סיר גדוש של טשולנט. חזור לסיר...
מסקנה
יש הסכם והעמדת נציג אחר זה הפרת הסכם אבל בירושלים למה לא ללכת בנפרד
חיים
ה לא היה מחלוקת?? מה נזעקתם על מחלוקת ?? שנים שאגודה עוןשה מה שבא לה תנו לי את שנלר ואמכור את כל ערכי
ק
אגודה ישרים.... יש לך את זה ביותר מצחיק?
יענקי
חבל באמת שבבני ברק לא הולכים לבד, התוצאה הייתה אף טובה יותר מאשר בירושלים... עבור דגל התורה. מי שמאיים ב'מחלוקת' מוכיח שהוא מפחד מהתוצאות... שום דבר לא קרה, הכול בסדר, תרגיע, אין שום מחלוקת ולא יהיה שום מחלוקת בסך הכול ליצמן וגור יידרשו להוכיח מדוע בכל מקום הם צריכים להיות במקום ראשון...
יציב
46
.
עבודת השם, לא עבודת הרבנים
45
הוא לא נראה משוכנע במה שהוא אומר.....!! איך בדיוק הוא חושב לשכנע אחרים...???
אייד
44
משה ליאון, הוא לא מזרחי? (למען האמת, הוא מזרחי פעמיים גם דתי וגם מעדות המזרח) אפשר לחשוב שבתמיכה למשה ליאון לא תשבו עם המזרחי
מה זה משנה
43
עשית סיבוב חזק על הספרדים חברה' אתם פשוט טובים הוצאת את אריה מזה קטן רק בשביל זה לבד אני מצביע פינדרוס סוף סוף נראה להם מה הם שווים
שי
42
כי הרי כתוב ת"ח מרבים שלום בעולם רק אף פעם לא הבנתי באיזה עולם? מישהו יודעה
RAFI

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: