עימותים בירושלים | תיעוד

לילה של מהומות בבר אילן: שני מאבטחים נפצעו, חשוד נעצר

כוחות משטרה ומג"ב פעלו הלילה להשבת הסדר במתחם עבודות הרכבת הקלה • מפגינים הבעירו אש וידו אבנים לעבר הכוחות | המשטרה: "נמשיך לפעול בנחישות" (חדשות חרדים)

המהומות בבר אילן, הלילה
המהומות בבר אילן, הלילה| צילום: צילום: דוברות המשטרה

לילה סוער נרשם אמש (בין שלישי לחמישי) באזור בר אילן ב, כאשר כוחות משטרת מחוז ירושלים ולוחמי מג"ב נאלצו לפעול באמצעים לפיזור הפגנות בכדי להשיב הסדר הציבורי במתחם עבודות הרכבת הקלה.

המפגינים, המתנגדים למעבר הרכבת הקלה בלב השכונה החרדית, הבעירו אש בצירי הנסיעה וגרמו נזק רב לתשתיות במקום.

המפגינים חסמו את הגישה למתחם העבודות ברחוב המרכז והפריעו לעבודות התשתית המתקדמות. כוחות שהגיעו למקום ביצעו שימוש במכת"ז במטרה להרחיק את מפירי הסדר, שלא נענו לקריאות השוטרים לעזוב את האזור.

במהלך האירועים האלימים, המפגינים השליכו אבנים לעבר כוחות הביטחון שפעלו במקום. שני מאבטחים נפגעו מידויי האבנים ונזקקו לטיפול רפואי. כוחות המשטרה הצליחו לעצור חשוד אחד במעשה הידויים, והוא נלקח לתחנת לב הבירה לצורך חקירה מעמיקה.

כזכור, המתיחות סביב תוואי הרכבת הקלה בציר בר אילן נמשכת זה חודשים ארוכים. כפי שדיווחנו בעבר, מדובר באחת המערכות הסוערות ביותר שידעה הבירה בשנים האחרונות, כאשר מפגינים פרצו לא אחת למתחם העבודות וגרמו נזק לתשתיות. לטענת המפגינים והרבנים המובילים את הקו התקיף, מעבר הרכבת הקלה בלב השכונות החרדיות צפוי לשנות את צביון האזור.

המשטרה פועלת בבר אילן
המשטרה פועלת בבר אילן| צילום: צילום: ראובן ביאלה

ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, התייחס לאירועים בשבועות האחרונים והבהיר כי "הקו הזה ייצא לפועל, לא יעזור כלום". ליאון הדגיש בריאיון שערך לאחרונה כי "אני מקווה שמטפלים בזה בצורה יותר, עם הרבה נחישות, ובהחלט נראה תוצאות. העובדה היא דבר אחד - בסופו של דבר לא יעזור כלום, הקו הזה ייצא לפועל".

לאחר שעות של עימותים, הצליחו כוחות המשטרה לפנות את המפגינים מהאזור ולהשיב את הסדר. בשעות הבוקר המוקדמות, כלל הצירים באזור נפתחו מחדש לתנועה סדירה. ממשטרת ישראל נמסר בהודעה רשמית: "המשטרה תמשיך לפעול בנחישות נגד כל ניסיון להפר את הסדר הציבורי ולפגוע בגורמי אבטחה ובעבודות הרכבת הקלה שנועדו לשרת את כלל הציבור".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (55%)

לא (45%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
בית המשפט אינו עושה את עבודתו, אין הרתאה! דורשים מהמשטרה להוריד מכנסיים ולהוציא את החשק למפגינים.
אברך ספרדי
2
למה ההנהגה המרכזית לא מדברת על זה, צריך מחאה ברורה באנשים המופרעים שמשחיטים ואיסורי תורה בכלל לא מעניינים אותם.
יצחק
1
אולי העיריה בראשות ראש העיר 'המנותק' משה ליאון ילמדו שפעם הבאה שמשנים את כל העיר מקצה לקצה והופכים את חיי התושבים לגיהינום למשך שנים צריך גם להתייעץ עם תושבי העיר ולא רק להכתיב להם.
חיים

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: