"פוגעים בתינוקות שלא חטאו"

"נתנו להם הכל, הם כפויי טובה": יהדות התורה תוקפת בחריפות את הציונות הדתית על חוק המעונות

יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ מקלב תקף את סמוטריץ': "הקושי לגייס רוב לדבר אלמנטרי כמו מעונות יום מוכיח שאין באמת גוש" • ח"כ גפני: "השנאה נגד הציבור החרדי מעבירה אותם על דעתם" | בניגוד לסמוטריץ' ו'הציונות הדתית', דווקא 'עוצמה יהודית' של בן גביר - תמכה בחוק | תגובות חריפות לאחר אישור החוק (חרדים)

הח"כים החרדים במליאה (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

גל ביקורת חריף הופנה בדקות האחרונות (רביעי) מצד נציגי יהדות התורה כלפי הציונות הדתית, לאחר שחברי הסיעה נעדרו מההצבעה על חוק המעונות שאושר בקריאה טרומית במליאת הכנסת. בעוד עוצמה יהודית תמכה בחוק יחד עם הסיעות החרדיות, בחרה הציונות הדתית להחרים את ההצבעה - מהלך שעורר זעם בקרב מנהיגי יהדות התורה.

, ח"כ אורי מקלב, מסר בתגובה חריפה: "הקושי של הליכוד לגייס רוב לדבר הכי אלמנטרי ואנושי - כמו מעונות יום לתינוקות שלא חטאו - מוכיח שאין באמת גוש". מקלב הוסיף והבהיר כי "העובדה שמפלגה שלמה בקואליציה החרימה את ההצבעה ואף ניסתה להכשיל את החוק, לצד התנגדותם לחוק הסדרת מעמדם של לומדי התורה, מוכיחה כי טענות הליכוד שיש בידם לגייס רוב לחוקים החשובים לנו אינן נכונות".

דבריו החריפים של אייכלר | צפו
דבריו החריפים של אייכלר | צפו| צילום: צילום: ערוץ כנסת

"השנאה מעבירה אותם על דעתם"

, ח"כ משה גפני, לא נותר חייב ותקף אף הוא את ההתנהלות. "מדובר בחוק שהיה לאורך שנים מובן מאליו בכנסת, לסייע לנשים שיוצאות לעבוד ולהקל עליהן בשכרן ובתנאי העסקתן", ציין גפני. "השנאה נגד הציבור החרדי מעבירה אותם על דעתם ופוגעת גם בציבור העובד והחלש".

גפני המשיך והפנה ביקורת נוקבת כלפי הציונות הדתית: "גם שותפיהם בהשקפת עולמם בציונות הדתית נוהגים בעיוות ובכפיות טובה. נתנו להם הכל, בהתיישבות, בתקציבים ובתפקידים, וכשמגיעים לנושאים החשובים לציבור החרדי הם מפנים עורף ופועלים נגדנו". בסיום דבריו הזהיר: "חסרי הגינות וערכים שכמותם. אנחנו ניקח זאת מעתה בחשבון בכל דבר הנוגע לציונות הדתית".

הצרחות במליאה
הצרחות במליאה| צילום: צילום: ערוץ כנסת

"פרצופו האמיתי של סמוטריץ'"

יו"ר יהדות התורה, ח"כ יצחק גולדקנופף, בחר להתמקד בביקורת אישית כלפי . "ההימנעות של בצלאל סמוטריץ' בהצבעה על חוק המעונות חושפת את פרצופו האמיתי", מסר גולדקנופף. "כשיבוא שוב לקושש קולות במגזר החרדי, הציבור יזכור שברגע האמת המשפחות החרדיות עניינו אותו כקליפת השום. מבחינתו, הילדים החרדים הם עוד כלי במשחק הפוליטי כדי לעבור את אחוז החסימה".

ח"כ מאיר פרוש הצטרף לביקורת והבהיר: "אישור הצעת חוק המעונות שיזם הרב ישראל אייכלר בקריאה טרומית, הוא צעד משמעותי בדרך לתיקון העוול הנורא שנעשה למשפחות לומדי התורה". פרוש הוסיף כי "בושה שחברי כנסת מהאופוזיציה, לצד בודדים מהקואליציה, בחרו לפגוע כך בילדים קטנים".

"נקודת אור בתוך חשכת הרדיפה"

יוזם החוק, סגן השר ישראל אייכלר, בירך על אישור החוק בקריאה טרומית. "חוק המעונות שהצעתי כבר לפני חודשים ארוכים מעגן את זכות האם העובדת בהנחה למעון ילדים בלי קשר למעשי הבעל", הבהיר אייכלר. "ההצבעה של הכנסת בעד החוק היא נקודת אור חשובה בתוך חשכת רדיפת הציבור החרדי כולו".

אייכלר הוסיף: "אם השלטון החילוני לא מבין את חשיבות לימוד התורה - לפחות בהיבט הזה הכנסת הבינה שאי אפשר לגזור על ילדים ואמהות גזירות אנטישמיות בגלל לימוד התורה של אב המשפחה". בסיום דבריו ציין כי "מדובר בבשורה חשובה לאלפי משפחות שהחוק הזה יסייע להן להפרנס בשוק העבודה בכבוד".

רקע: המאבק על חוק המעונות

כאמור, הצעת החוק אושרה בקריאה טרומית ב-44 קולות מול 37 מתנגדים. החוק מבקש לקבוע כי לשם בחינת סדר הקדימות לקבלה למעון יום ולהשתתפות המדינה בעלות שכר הלימוד, יובא בחשבון מצבה התעסוקתי או הלימודי של האם בלבד.

יצוין כי בעוד חברי סיעת הציונות הדתית נעדרו מההצבעה, חברי סיעת עוצמה יהודית התייצבו במליאה והצביעו בעד החוק יחד עם הסיעות החרדיות. ח"כ דן אילוז מהליכוד היה חבר הכנסת היחיד מהקואליציה שהצביע נגד, מהלך שעורר זעם במליאה וצרחות מצד ח"כ ינון אזולאי.

על פי הנמסר, סיעת הליכוד החליטה לתמוך בחוק לאחר שב'דגל התורה' איימו לתמוך בהקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי ה-7 באוקטובר באם לא יהיה רוב להעברת חוק המעונות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (92%)

לא (8%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

41
מצד אחד, אשמח אם החרדים יצביעו נגד כל חוק שלהם, אבל מה לעשות שאני איש ימין מראשוני גוש אמונים...
סובל מפיצול האישיות...
גפני פירק את הקואליציה ומצביע נגד הממשלה! מה הוא רוצה?!
חנוך
אבל הוא עשה זאת רק אחרי שנים של הבלגה, מה אתה רוצה?
משה דוד
40
אל תאמינו למילה זה נועד לתת לסמוטריץ קולות בציבור שלו מכרו אותנו מזמן
יאירי
39
באמת בושה לסמוטריץ, להתעלל בנשים וילדים...אפס
יהודי של אמת
הכי קל להאשים אחרים אשמים החכים החרדים נקודה
גור אריה
גור אפס
גורי גורי
זה בדיוק מה שאתה עושה עכשיו סתם מאשים אחרים
ןןן
אל דאגה החוק לא באמת יעבור זה נועד לכלכלת בחירות לומר למצבעים הינה אני עשיתי . יום אחרי הבחירות כל הריתות שהיו עד היום יחזרו לקדמת הבמה
יון
38
גפני, מחילה אבל אתה האחרון שיכול לתת ביקורת על אנשים שהשנאה מעבירה אותם על דעתם. השנאה שלך לציונות הדתית, לרבניה ומוסדותיה באה לידי ביטוי כל כך הרבה פעמים שיש תחרות גדולה בינה לבין השנאה לציבור הספרדי והאפלייה שלו בישיבות בסמינרים ועוד.
יאיר
כמי שמכיר את הציבור הד"ל, יש שם אחוזים ניכרים (בלי להכליל חלילה) של שונאי חרדים
שי
החרדים הרוויחו זאת ביושר . בשעת מלחמה קיומית ישנו ציבור גדול שמתעלם מצרת אחיו חסר מוסר ומצפון שעומד מנגד בעוד אחרים שופכים את דמם.
חיים
הם לא שונאים חרדים. הם שונאים אנשים שיונקים מעטיני המדינה בלי לתת תמורה כל שהיא, ועושים את תורתם קרדום לחפור בו. הם לא שונאים אנשים שמתגייסים ועובדים. אין לזה שום קשר להיות האדם חרדי.
יחיאל מרחובות
וכמי שמכיר את הצבור החרדי יש שם אחוז גבוהה של שונאי ספרדים , מזרחיים, חוזרים בתשובה, מתנחלים . גם בפונוביז ישם מחבלים ששונאים את החברים שלהם. יש מישהו או משהו שהחרדים אוהבים שהוא לא כסף?
רשי
בזמן מאות חיילים עוזבים הכל בשביל מלחמת מצוה הם בשלהם. אפילו להלוויה אחת הם לא באו במקום זה הם מטיילים וטובעים
שהחרדים המושלמים יעשו קצת חשבון נפש.
תיזהר לא להגיד לשון הרע על ציבור שלם
שי
כמי שמכיר את הציבור הדתי לאומי על גווניו וסוגיו אתה מכליל ומערבב בין זרמים שונים וגם הזרם שעליו אתה מדבר לא כולם שם כמו שאתה אומר
עובדות
נכון מאוד הם אכולי שנאה
חכם
למה אתה אומר שהוא שונא דת"ל? הוא רק מוחה על השנאה העמוקה שלהם. למשל, סמוטריץ' סירב לסייע לישיבת הרב בן פורת לבעלי תשובה ששם כולם בוגרי צה"ל! כי ראש הישיבה חרדי...
משה דוד
37
כפיות טובה זה לא להשתתף בהגנה על העם. להנות משרים וישיבה בקבינט וביטחון ולא לתת בחזרה = כפיות טובה. תודה רבה!
אברך שלמד את הסוגיה לעומק
הכרת הטוב צריך קודם כל כלפי הקב"ה, וזה אומר לברוח כמו מאש מצבא הפרוגרס לישראל
כנראה אתה לא הכי מוכשר בכולל
אז אתה לא מאמין שלימוד תורה מגן על העם, אבל הם כן מאמינים בזה! ועושים כך במסירות נפש! וכל ההישגים שהדת"ל עשו היו כמובן גם בעזרת החרדים בקואליציה, אז אם זה לא בגידה וכפיית טובה מה כן???
משה דוד
36
מה זה נתנו לכם הכל, ממתי יהדות התורה היא הפטרונית והיא זו שנותנת לסמוטריץ בכלל משהו
בני ברקי.
35
בינתיים הציבור החרדי מוכר את הציבור הדתי לאומי שיילחם וימות במקומו
אמנון
34
השילוב בין אהבת התורה של בן גביר לשנאתו למחבלים. תביא אותי להצביע לו מאחל לסמוטריץ כשלון בבחירות שלא יעבור את אחוז החסימה
תושב מרכז
בן גביר אוהב תורה?! הוא אוהב כח וחיל לאומי ככל העמים שהנביא זעק כי לא בכח ולא בחיל וגו', אה ועוד הוא אוהב לטייל בחוף הים של תל אביב בערב שבת וכי יש תורה גבוה מזה?!!?!!!! ר"ל
חחח
כן כן גם אני מתכוון להצביע בן גביר הציבור מחפש עשיה ולא חכים שמחממים כסאות נחיה ונראה כמה בן גביר ישתה משס בבחירות
שסניק לשעבר
33
מי שלא הציבו אולטימטום לביבי שלא יאשימו את סמוטריץ'
גור אריה
32
לפעמיים צריך לדעת להתגמש כנראה שהם צודקים
אברך חשוב מהמרכז

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: