דלג לתוכן הראשי
לצפות ולא להאמין

תיעוד מזעזע מהכותל: מאבטח מכה אברך מבוגר ומתיז עליו גז מדמיע

מאבטח תועד תוקף אברך מבוגר שהגיע לתפילה ברחבת הכותל המערבי ואף מתיז עליו גז מדמיע, המשטרה הוזעקה למקום והמאבטח נעצר בחשד לתקיפה (חרדים)

צפו בתיעוד המקומם
צפו בתיעוד המקומם| צילום: צילום: לפי סעיף 27 א

תיעוד שצולם הלילה (בין שלישי לרביעי) עורר סערה גדולה לאחר שמאבטח תועד מכה אברך חרדי מבוגר בכניסה לכותל המערבי בירושלים.

בתיעוד נראים המונים בכניסה הראשית לרחבת הכותל כשהמאבטח מונע את כניסתם וצועק לעברם: "אף אחד לא יתפרץ", בשלב זה נראה אברך חסידי מבוגר נכנס מהצד אל הרחבה, אז המאבטח רץ אחריו, הכה אותו ואף התיז לעברו גז מדמיע.

בהמשך התיעוד, שניות לאחר שהתיז גז מדמיע על המתפללים, המאבטח נעמד מול הציבור כשהוא מחויך.

רק עם הגעת לכניסה, הציבור הורשה להיכנס אל הרחבה. כוח משטרה שהוזעק למקום עצר את המאבטח.

בהודעת המשטרה נאמר: "מוקדם יותר הערב מאבטח תקף אדם מבוגר בכניסה לכותל. עם קבלת דיווח אודות המקרה, שוטרים הגיעו למקום ולפני זמן קצר עצרו את החשוד. נסיבות המקרה בבדיקה".

מ'הקרן למורשת הכותל המערבי' נמסר הבוקר: "הקרן למורשת הכותל המערבי מביעה צער עמוק ורואה בחומרה רבה את התפרצותו של המאבטח כלפי מתפללים אמש בכניסה לרחבת הכותל.

"הקרן תפנה למשטרת ישראל האחראית על אבטחת שערי הכניסה לרחבת הכותל על מנת לחקור את האירוע.

"הקרן תמשיך לפעול במסירות למען כלל הציבור ומבקשת מכל הבאים בשערי המקום לשמור על כבודו של אתר מקודש זה, ולהתנהל בו ברוח של אחווה, כבוד הדדי וקדושה".

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

50 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

43
המאבטח ישמעאלי
אייקiן
42
הבריונים של שמוליק.
איציק
41
‏רשע מרושע שונא ישראל מובהק
אריה

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: