
מדוע צחק הבעש"ט הקדוש?
סיפר רבי אברהם מרדכי מפינטשוב איך שהיה צופה הבעל שם טוב הקדוש מסוף העולם ועד סופו, וסיפר איך ישבו פעם תלמידי הבעל שם טוב הקדוש לפניו, ושחק הבעל שם טוב הקדוש מעט כדרך הצדיק.
שאלו אותו תלמידיו לסיבת הצחוק, ואמר הבעל שם טוב הקדוש שבעיר אחת בארץ רחוקה מאוד, בנה שר אחד פלטרין יפה, ובנה אותו במשך כמה שנים, וכעת צדיק אחד הלך להתפלל מנחה והתחיל לרדת ברד גדול, עד שרץ הצדיק וחסה נפשו בתוך פלטרין זה, וכשפסק הברד, הצדיק יצא מהבנין והלך לבית הכנסת - ונפל הפלטרין.
המשיך הבעל שם טוב הקדוש ואמר, והאיך לא אשחק על גודל ההסתר שבהנהגת עולם הזה?
מסע היסטורי: כך התקבל נכד האדמו"ר מבעלזא באנטוורפן
שעיקר הבנין הגדול הזה לא היה, אלא, בשביל זה לחסות נפשו של צדיק על שעה קלה, וע"י זה הצדיק נתקנו כל האבנים, וכל הניצוצין שהיו בהם, ומה להם עוד לעמוד על חינם, ולכן, נפלו מיד לארץ, ואח"כ פורסם בעיתון המעשה שנעשה עם בנין זה, ושנפילתו היתה בלי סיבה, והיתה נפילתו בשעה זו ממש שיצא משם הצדיק (מעשה שם).
מאמרותיו של הבעל שם טוב הקדוש 'צידה' לדרך לשבוע טוב ומבורך
ידועה אמרתו של רבי בונים מפרשיסחא זיע"א, שכל יהודי זקוק שיהיו לו שני כיסים:
האחד - "בשבילי נברא העולם", והשני - "ואנוכי עפר ואפר".
תפקיד האדם לבדוק בכל מצב באיזה מהם להשתמש, והבעל שם טוב הקדוש מבאר תורתו הקדושה כיצד לעבוד את הקב"ה איך משתמשים בשני כיסים אלו.
המעשה שלך נבחן לפי - מעשי הדור: יש אנשים שאינם מעריכים את חשיבות מעשיהם, מכיון שהם משווים אותם למעשה הראשונים, וחשוב שיזכרו את הנאמר בשבחי רבי חיים ויטל, שפעם אחת שאל המהרח"ו את מורו האריז"ל:
איך הוא אומר שיש לנפשי מעלה כ"כ? כפי שנזכר בספר הגלגולים, שהרי קטן בדורות הראשונים היה צדיק וחסיד, שאין אני מגיע לעקבו, וענה לו על כך האריז"ל:
"דע כי גדולת הנפש אינה תלויה כפי מעשה האדם, רק כפי הזמן והדור ההוא".
האריז"ל מלמד מוסר גדול לכל הדורות, ולנו במיוחד:
"כי מעשה קטן מאוד בדור זה, שקול ככמה מצוות בדורות אחרונים".
ובאמת, מדוע כך פני הדברים? "כי בדורות האלו הקליפה גוברת מאוד מאוד - עד אין קץ! מה שאין כן בדורות הראשונים".
תעריך כל 'גרם' מצוה: לחידוד הדברים, נוסיף את הנאמר בפרקי אבות: "ואל תהי רשע בפני עצמך" - אין כוונת הדברים שהאדם יתעלם ממצות התשובה, אלא, שיכיר בערך עבודתו, כי:
טעות חמורה לחשוב שמעשה קטן בדור שלנו, אינו מספיק חשוב, כי דווקא המעשה שלך הוא הוא שמעלה את הקליפה שגוברת בדורנו, ומתקן את כל העולמות, אומר ע"כ בעל התניא אל תדבר ותאמר לעצמך שאתה רשע, אלא, תעריך כל מעשה ומעשה הכי קטן שלך.
דווקא אתה - מוריד שפע לכל העולמות: ואמר הבעל שם טוב הקדוש שאדם ברוב ענוותנותו גורם לעצמו להתרחק מעבודת ה' יתברך, כי מצד שפלותו הוא אינו מאמין:
"כי האדם גורם ע"י תפילתו ותורתו - שפע אל כל העולמות, וגם המלאכים ניזונין ע"י תורתו ותפילתו"!
מאמין או לא מאמין - מבחן עצמי: הבעל שם טוב הקדוש מלמד איך תוכל לבחון את עצמך, האם אתה מכיר בערך תפילתך ותורתך, או לא? אומר הבעל שם טוב הקדוש:
"שאילו היה מאמין זה, כמה היה עובד ה' בשמחה וביראה מרוב כל" (תולדות יעקב יוסף פר' עקב).
אומר ה'אורחות צדיקים' בשער השמחה: "וכל העושה המצוות בשמחה, יש לו שכר - אלף ידות יותר ממי שהמצוות עליו למשא".
"עבדו את ה' בשמחה, בואו לפניו ברננה" – כי אין השכינה שורה אלא מתוך שמחה של מצוה.
הבחירה בידך: אתה יכול לקחת אחריות על חייך, ולבחור בדרך זאת, ואם תזכור שכל התקדמות הכי קטנה יקרה וחשובה לפני ה' יתברך, דרכך תהיה סוגה בשושנים, ותצליח בכל אשר תפנה.
שבוע טוב ומבורך לכלל ישראל, בשורות טובות שפע ברכה ופרנסה, רפואה וישועה, אמן.
0 תגובות