"נייס גאי" ו-THC

אזהרה: סיגריות אלקטרוניות עם סמים מסוכנים

משרד הבריאות מזהיר מפני סיגריות אלקטרוניות המכילות נוזלי מילוי עם סמים מסוכנים, בהם "נייס גאי" והסם הפסיכואקטיבי THC | חומרים מסוכנים ואסורים אלו, עלולים לגרום לתופעות נפשיות וגופניות לרבות הפרעות נפשיות פסיכוטיות (בריאות)

קובי אטינגר | כיכר השבת |

משרד הבריאות מזהיר את הציבור מרכישת סיגריות אלקטרוניות המכילות נוזלי מילוי עם חומרים מסוכנים בהם, "נייס גאי" והסם הפסיכואקטיבי THC, שמוגדרים בישראל כסמים מסוכנים שאסורים לשימוש.

מוצרים אלו שמשווקים תחת השמות "RM PREMIUM" ,"Snoop Dogg" ו-"Fume ORJOY" נמכרים בניגוד לחוק וללא פיקוח בקיוסקים, באינטרנט ודרך הרשתות החברתיות. סיגריה אלקטרונית נוספת משווקת ללא כיתוב.

בבדיקת מעבדה שבוצעו במעבדה הטוקסיקולוגית בתל השומר, נמצאו החומרים הבאים:

  • קנבינואידים סינתטיים מסוג (MDMB-4en-Pinaca) הנמצאים ב"נייס גאי" וגרם למותם של צעירים ולאשפוזם של רבים אחרים. השימוש ב"נייס גאי" עלול להוביל לתופעות לוואי והשפעות קשות על המוח שנקשרות לתופעות נפשיות וגופניות לרבות פסיכוזה, התקפי חרדה ופאניקה, בצקת מוחית, פגיעה כלייתית, פגיעה בלב ודימום במערכת העיכול.מאחר והסיכון בצריכת הסם גבוה ממילא, ערבוב של "נייס גאי" בנוזלי סיגריות אלקטרוניות עלול להגדיל משמעותית את הסיכון שבשימוש בסם, מאחר ופעולה זו גורמת לספיגת מנות גבוהות יותר של החומר הרעיל.
  • הסם הפסיכואקטיבי THC – THC הוא המרכיב הפסיכואקטיבי העיקרי הצמח הקנביס ושימוש בו שלא דרך ההתוויה הרפואית עלול לגרום לירידה בתפקוד הקוגניטיבי ולבעיות בקואורדינציה.
  • ויטמין E (הויטמין השומני Tocopherol) – שימוש לא מבוקר בויטמין עלול להוביל לפגיעה ריאתית קשה (EVALI) ואף הוביל למקרי מוות הארצות הברית.
  • ניקוטין – החומר הפעיל במוצרי טבק כגון סיגריות וסיגרים שעלול לגרום להאצת קצב הלב ועלייה בלחץ הדם. בניקוטין מוביל להתמכרות.

חומרים מסוכנים ואסורים אלו, עלולים לגרום לתופעות נפשיות וגופניות לרבות הפרעות נפשיות פסיכוטיות.

בחלק מהסיגריות נמצא עירוב של החומרים המסוכנים, דבר שמגדיל את הסיכון לבריאות הציבור אף יותר דרך חשיפה מוגברת לתופעות לוואי מסכנות חיים.

משרד הבריאות מזכיר כי העישון מסוכן לבריאות ומדגיש כי יש להימנע מכלל מוצרי העישון. אם זיהיתם את המוצר, רכשתם או נפגעתם מהשימוש בו, צרו קשר עם האגף לאכיפה ולפיקוח במשרד הבריאות.

(צילום: דוברות משרד הבריאות)
(צילום: דוברות משרד הבריאות)
(צילום: דוברות משרד הבריאות)
(צילום: דוברות משרד הבריאות)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר