'מאחורי הסירים' | פרק א'

טעיתם עם המלח? אל תזרקו - יש פתרון פשוט ומהיר

קרה לכם שהיד פשוט "הגזימה" עם המלח והארוחה הפכה פתאום לים המלח? אתם לא לבד. אל דאגה - גם לשפים הכי מקצועיים זה קורה, ויש כמה טריקים פשוטים שיכולים להציל את המנה שלכם לפני שהיא הופכת לאסון מלוח (אוכל ומתכונים)

הגזמתם עם המלח? (צילום: שאטרסטוק)

קרה לכם שהיד החליקה – ופתאום התבשיל שלכם טוען שהוא הים התיכון? אתם לא לבד. גם לשפים הכי מדויקים זה קורה (שלא נדבר על אלו ש"מבזקים מלח" בהיסח דעת).

אז מה עושים כשיש יותר מדי מלח? זורקים? ממש לא. הנה כמה פתרונות שתמיד עובדים:

1. תפוח אדמה מציל חיים

קלסיקה ישנה וטובה - מוסיפים כמה קוביות תפוח אדמה לסיר. הוא סופג חלק מהמליחות תוך כדי בישול. אחרי 15–20 דקות, טועמים שוב.

2. מדללים

אם זה מרק/רוטב – תוספת של מים, ציר תאזן את הטעמים.

3. מוסיפים נפח

אם נשאר לכם זמן וחומר גלם, תבשלו כמות נוספת בלי מלח או הוסיפו ירקות/פטריות וכל מה שתרצו להוסיף בלי מלח; וערבבו יחד. בדרך כלל זה הכי יעיל.

4. איזון בטעמים

לא, אל תעשו מזה גלידה אבל לפעמים טיפה מתיקות (סילאן, דבש, או אפילו גזר מגורד) מאזנת את התחושה המלוחה בפה. במיוחד ברטבים.

5. אחד מסודות המטבח

מיץ לימון (או כל חומציות עדינה כמו חומץ תפוחים/יין לבן) יכול בהחלט לעזור במנות מלוחות מדי – לא כי הוא "מוריד" את כמות המלח, אלא כי הוא מטשטש את התחושה של המליחות בפה.

אך ממש בזהירות רבה שלא יחמיץ את כל המנה.

החומצה מאזנת את טעמי המנה ומסיחה את החיך, מה שגורם למליחות להרגיש פחות דומיננטית. זה טריק מקצועי שמטבחים טובים משתמשים בו, בעיקר ברטבים, מרקים או תבשילים עם בסיס עשיר.

ומה הכי חשוב?

לטעום כל הזמן. לא לסמוך על הזיכרון או על היד. והכי חשוב לא להילחץ. גם אם המלח ברח - אתם עוד שווים הרבה!

טיפ אישי לסיום:

אם לא הצלחתם להציל את כל המנה - הפכו אותה לחלק מתוספת אחרת. למשל, רוטב מלוח יכול להשתלב עם אורז לא מתובל, וכך לא ילך לפח.

המטבח הוא המקום הכי מעניין שבו תוכלו לפתח את היצירתיות שלכם!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (97%)

לא (3%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

14
פיטרוזיליה צמש בולעת את המליחות וגם קליפות תפוחי אדמה שבהחלט יכולות לעזורמקודם שוטפים היטב. ובאותן קליפות תפוחי אדמה שמים במקרר עם המסננות הירוקות שלהפטריות ממש מףבולעות את הריחות מהמקרר!
סימה
13
תפוח אדמה פתרון מעולה גם אפשר לאכול אותו
אביבה שפר
ואם התבשיל הוא תפוח אדמה (מחית) מה עושים?
צהלה
במצב הזה הכי יעיל לשים על האש עוד כמות קטנה של אותו המאכל בלי מלח ולערבב
שמואל
12
הכי פשוט הכי בריא
שחררו את המלח
11
גזר בתבשיל סופח אליו מלח
ארז
10
לשים מעט מלח כי תמיד יש מלחייה על השולחן וכל אחד יוסיף לפי טמו .
עושה חשבון
9
וואו , גיליתם את אמריקה ! מה היינו עושים לולא הכתבה ? גם בלי כל הטיפים , כל בר דעת מבין בעצמו שהוספת מרכיבים לנפח הקיים מבלי , יעדנו טעמי מלח , סוכר ותבלינים מתבשיל או סלט מתובלים מידי.
השפוי
8
שכחת פלפל שחור,מוריד מליחות גבוהה.
עזיז
7
לפני שמתחילה לבשל, מכינה בצלחת את כל התבלינים, כולל מלח. וככה לא שוכחת מה שמתי או לא
אלה
6
לאאאאא, וואללה? תגידו, נולדתם אתמול?
הרצל
5
הצעתם: 'להוסיף תפוח אדמה'. שאלה: ואם הבישול בעצמו הוא תפוח אדמה (מחית)? זה קרה לחבר שלי. הצעתי לו להוסיף סוכר. חשבתי שזה יעזור. טעמתי ולא אהבתי את מה שיצא!
צהלה
סוכר לא מוריד מליחות מה שצריך לעבות את המחית להוסיף בלי טיבול
שמואל
4
לדעתי! אוכל מלוח מאוד, זורקים לפח ולא לוקחים שום סיכון לבריאות. סליחה
אמירה אגם
3
מתוק במלח יגביר את המליחות ממש כפי שקורט מלח מגביר בעוגה את המתיקות על מנת לאזן מלוח מוסיפים חריף ולהפך יצא חריף תוסיפו מלח בהצלחה
אליחנן מלכיור
2
אם זה תבשיל נוזלי , שפכו חלק והוסיפו נוזלים
אילנה
1
חוץ מתפוח אדמה וגזר הכרתי הכל
אהרון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבאנו לעזור: