מעניין לדעת

תנו כבוד: היום זהו יום השוקו החם, ככה תחגגו אותו

היום, ב-13 לדצמבר למניינם, חל יום השוקו החם • כל הפרטים על היום המיוחד הזה ועל הדרך הנכונה לחגוג אותו כראוי • איך מייצרים שוקו, באיזה מדינות ועד כמה הוא בריא לשתייה? (מעניין)

ארי טננבוים | כיכר השבת |
איך נוצר קקאו? (צילום: שאטרסטוק)

גם אם לא הכנתם את עצמכם כראוי וגם אם זה נחת עליכם בהפתעה גמורה. אל דאגה, זה שלא באתם מוכנים ליום השוקו החם שמתחרש בדיוק היום – 13 בדצמבר – לא צריך לגרום לכם להיכנס להיסטריה. בשביל זה אנחנו כאן עם כל הפרטים החשובים על יום השוקו החם.

שוקו מיוצר מאבקת פולי עץ הקקאו. שמו של השוקו נגזר מהמילה: "שוקולד".

הראשונים שגילו אותו (או ככה לפחות הם טוענים) אלו שבט בני המאיה אי שם במאה הראשונה, ליד נהרות האמזונאס והאורינוקו שבדרום אמריקה.

האגדה מספרת שהיה מלך אחד שכל כך אהב את משקה השוקו שהיו מגישים אותו לפניו על מצע של זהב כחמישים פעמים ביום.

בריא לדעת: פולי הקקאו – בין היתר - מחזקים את העצמות ותורמים לתחושת שובע לאורך זמן

משקה השוקו נשמר שנים רבות בספרד. אומרים שקולומבוס כבר מצא אותו, אך לא זיהה את הייחודיות שבו ולא עשה עם הפולים דבר.

קקאו. טעים ובריא. (צילום: שאטרסטוק)

רק בשנת 1615 יצא לראשונה המשקה מספרד כאשר הנסיכה אן, בתו של מלך ספרד פליפה השני, נישאה למלך צרפת לואי ה-13 והביאה עמה את המשקה לחצר המלוכה. אז גילו הצרפתים את השוקו – ויראו כי טוב...

מעניין לדעת: האצטקים אהבו והעריכו את פולי הקקאו עד כדי כך, שהם השתמשו בהם כמטבעות בימי פריחתה של התרבות שלהם

רוב המקומות בהם מגדלים עצי קקאו כיום הינם בעיקר באפריקה, בחוף השנהב וגאנה, באינדונזיה ובאמריקה הלטינית כשגולת הכותרת הינה: ברזיל. את טחינת הקקאו עושים לרוב באירופה. כמו בהולנד או גרמניה. עצי קקאו יכולים לחיות 200 שנה, אבל הם מייצרים קקאו איכותי רק ב-25 שנותיהם הראשונות.

ככלל, שוקו הוא בריא. יש בו ויטמין D הסופג את הסידן בצורה טובה בגוף. כמו כן, פולי הקקאו עשירים בערכים תזונתיים. יש בהם כמעט כמות כפולה של נוגדי חמצון מאשר ביין אדום, ופי שלושה מתה ירוק.

אז איך חוגגים את יום השוקו כראוי?

להלן סדר הפעולות:

מרתיחים מים.

שמים בכוס זכוכית או חרסינה שתי כפיות גדושות של אבקת קקאו.

ממלאים את המים החמים כשני שליש מהכוס.

מערבבים היטב.

מוסיפים חלב עד קצה הכוס.

ערבוב נוסף לארומה מלאה של הטעמים

והרי לפניכם שוקו חם כראוי לשתייה ביום זה.

לבריאות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר