שר הבינוי והשיכון, אריאל אטיאס, סייר אתמול ברחבי בית שמש יחד עם צמרת משרדו. במסיבת קבלת הפנים שנערכה לכבודו בעיריה אמר כי "בית שמש נמצאת בלב הקונצנזוס הלאומי, ובמשך החודשים שאני נמצא בתפקידי, עברתי על תכניותיהם של ערים רבות בישראל, וגיליתי כי בבית שמש יש עתודות קרקע זמינות יותר מכל עיר אחרת, אשר על כן מתכוון משרד השיכון להשקיע בעיר ולהפוך אותה לספינת הדגל שלו".
ביקורו של שר השיכון בבית שמש, התקיים לרגל תוכניות הפיתוח החדשות של בית שמש ובראשם שכונת רמת בית שמש ג´, שכונה גדולה בת כ־2,300 יחידות דיור בשלב ראשון, כאשר בשלבים הנוספים ישווקו עד כ־30,000 יחידות דיור נוספות בסה"כ.
ראש העיר, משה אבוטבול קידם בברכה את שר השיכון, ואמר ששיתוף הפעולה בין העיריה למשרד השיכון יביא לפיתוחה של העיר, לא רק בשכונות חדשות אלא גם בפיתוח העיר הותיקה וקידום פרויקטים של שיקום שכונות ופינוי־בינוי.
הרב אבוטבול הוסיף ואמר כי עיני זוגות צעירים רבים בבית שמש ומחוצה לה נשואות לרמת בית שמש ג´, זו שכונה נפלאה עם כל המוטיבים להצליח, ולכן העיריה שבראשותי תעשה הכל בס"ד כדי לפתח את השכונה ולהפוך את החזון של אתמול למציאות של מחר: "בית שמש היא לא עיר של גוון אחד, יש בה וותיקים וחדשים, חרדים וחילונים, עולים ומקומיים, מדובר בפסיפס מופלא של דעות וקהילות ואנו כעיריה צריכים לשרת את כולם ולתת לכל מי שרק רוצה את האפשרות להקים את ביתו בבית שמש", אמר.
מספר חברים במועצת העיר הציגו הסתייגות על הסכם הפיתוח של משרד השיכון, וכן ביקשו התחייבות שאכן הרצון הטוב לתת לכולם את האפשרות לבנות ברמב"ש ייושם הלכה למעשה.
את מסכת הנאומים סיים שר השיכון, בהציגו את החזון שלו לפיתוחה הכלכלי והאזורי של העיר. "לא כולם זכו למה שבית שמש זכתה, יש כאן עיר עם משאבי קרקע גדולים, ואם יהיה שיתוף פעולה של משרד השיכון עם העיריה בית שמש תפרח ותתרחב".
שר השיכון הוסיף: "שמעתי קולות של תושבים וותיקים החוששים כי משרד השיכון משקיע בשכונות חדשות אך זונח את הישנות. עליכם לדעת כי אם בית שמש תכנס לתנופת בנייה הדבר יביא לתנופה לכל העיר, משרדי הממשלה ישקיעו כאן יותר ויהיה זה מנוף לכל שכונות העיר, גם בתחומי התחבורה, גם בנושא שדרוג תשתיות, וגם בתחומי התעסוקה".
"אני שר השיכון של כולם, ונעשה הכל כדי לפתח את בית שמש על כל שכונותיה, אך זה כמובן תלוי במידה של שיתוף הפעולה. יש לנו מוטיבציה רבה לבנות ולפתח, אם בית שמש לא תדע לפתוח את הדלת, נגיע למקומות אחרים, ויש הרבה כאלו שמחכים למשרד השיכון". סיים השר את דבריו.
עם תום קבלת הפנים יצאו המשתתפים לסיור בכל שכונות העיר, החל מהשכונות הוותיקות, וכלה בשכונות החדשות. במהלך הסיור אותו הדריך עוזרו של ראש העיר אסף מטרי, הצביע הרב אבוטבול בפני השר ובכירי משרדו על שכונות וותיקות בבית שמש הראויות לשיקום מיידי, כמו שכונות הנרקיס והמעפילים שבהן מצבן של התשתיות ירוד. השר הסכים עם הדברים והודיע כי הוא לוקח את הדברים לתשומת לבו כדי לבחון כיצד ניתן לתת תשובות מקצועיות למצוקות של השכונות הללו.
בקו התפר מעל נחל זנוח, הציג חבר מועצת העיר ומחזיק תיק איכות הסביבה הרב מרדכי דירנפלד את הצורך להביא לפיתוחו של המקום ולהפיכתו לפנינה של משחק ומנוחה לילדי העיר. מדובר בשטח בן 50 דונם הנמצא בסמכות המינהל, ומסירתו לעיריית בית שמש להקמת פארק גדול, יכולה להביא בשורה ליותר מאלף משפחות שמתגוררות מסביב ועדיין לא זכו לגינה ראויה לשמה.
סיומו של הסיור היה בשכונת רמת בית שמש ג´, שם, אחר שראו את התשתיות שכבר הוסדרו בשכונה ע"י משרד השיכון, הציג חבר העיריה ויו"ר ועדת תכנון ובניה הרב משה מונטג, את שלבי השיווק השונים של רמת בית שמש ג´ וד´, וכן את סגנונות הבינוי השונים של השכונה, כמו שכונת ´בנה ביתך´ וכן מגדלי דירות של שמונה קומות.
ראש העיר הציג בפני השר וחברי העיריה את האפשרות המעשית להביא לחלוקת השכונה בין גווני הציבור השונים, שיהיה לכל גוש גם דרכי גישה משלו, כדי שכל גווני הציבור יוכלו לגור בשכונה לפי אורחות חייהם. במהלך הדברים, הודה ראש העיר לרב משה מונטג, אשר מאז כניסתו לתפקידו כיו"ר הוועדה לתכנון ובניה, פועל כדי לקדם את בנייתן של שכונות חדשות בעיר, ובכישוריו הרבים מצליח לדלג על משוכות ולקדם את תחום הבינוי של בית שמש.
בראיון ברדיו ´קול חי´ אמר אתמול אטיאס כי הופתע לגלות עיר גדולה ותוססת. "דמיינתי את בית שמש אחרת לגמרי, אבל אתה מגיע למקום ורואה בנייה איכותית, מקום מצוין עם נוף ואויר פסגות", סיפר בהתפעלות.
0 תגובות