"החינוך הטהור"

הזוכה בהגרלת ס"ת של 'גור' ביקש: להכניס את הספר לקהילת הגר"ש

המקרה שמסעיר את 'גור' באשדוד; יהודי ספרדי זכה בספר תורה בהגרלה של גור, ובחר לתורמו לקהילת הגר"ש. היום - ההכנסת ס"ת וילדי הקהילה התבקשו להסתגר בבתים (חרדים)

הגר"ש אלתר (צילום: שלומי כהן)

סערה בקהילה: במסגרת קמפיין גיוס כספים שערכו בקהילת גור באשדוד לפני תקופה, נערכה הגרלה בין התורמים על ספר תורה.

מי שזכה בספר התורה היה יהודי בן עדות המזרח שתרם סכום נכבד. כשנשאל הזוכה להיכן הוא מעוניין להכניס את ספר התורה, הוא הפתיע והודיע כי בחר להכניסו אל בית הכנסת של קהילת הגר"ש אלתר באשדוד.

לאור החלטתו המפתיעה, לקחת ספר תורה מ'גור' ולהעבירו לקהילה שפרשה מהם, היה מי שניסה לשכנעו לתרום את הספר לבתי כנסת אחרים, ואף הסכימו לרכוש עבור כך ספר תורה ספרדי, אך הזוכה התעקש - וניצח.

הערב, יום רביעי, יחגגו בני קהילה הגר"ש אלתר את הכנסת ספר התורה לשטיבלך שלהם, ובקהילת חסידי גור המקומית, ביקשו מההורים לילדי החיידר כי בשעות הערב, בין 16:00 ל-20:00, יערכו פעילות מיוחדות לתלמידים, וזאת ככל-הנראה כדי למנוע מהתלמידים לשהות בסמיכות להכנסת ספר התורה לקהילה השניה.

במכתב נוסף שנשלח, נדרשו הורי התלמידים לאשר כי אם התלמיד אינו יכול להגיע אל תלמוד התורה בשעות הערב, על ההורים להתחייב כי הוא ישהה אך ורק בביתו זאת "מטעמי שמירת החינוך הטהור".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (9%)

לא (91%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

53
"החינוך הטהור" תודה לכם יושבי ירמיהו. אתם בונים את קהילת הקודש "פני מנחם" עלו והצליחו. הצלחתכם הצלחתנו.
רבינוביץ
52
הזוי הניסיון של גור לגרום לכל נתיניהם לטמון ראש בחול, לדאוג שהילדים והבחורים לא יוכלו לראות את ההכנסת ס"ת, ולא ידעו שיש קהילה גדולה ונפלאה של חסידי גור פני מנחם באשדוד זהו. הם הפכו למפסידים באופן טוטאלי, שרק מנסים לעוות את המציאות, ושזו הדרך שלהם לנסות למנוע את הצמיחה השקטה והמדהימה של קהילת גור - פ
יענקלה
צמחיה שקטה ומדהימה - חחחחחח ככה מנסים לעוות את המציאות. הייתם בטוחים שיעבור לקהילה שלכם אלפי משפחות, אתם בשוק מזה שאתם רק 450 משפחות, עוברות עוד 3 משפחות ואתם קוראים לזה צמיחה שקטה ומדהימה. מי שפותח קהילה על בסיס של מחלוקת לא יכולה להיות לו הצלחה. תתחילו להתעסק בהתפתחות שלכם ולא ברמיסה של גור המקורי
שלוימה
51
איך רוצים שיבוא המשיח - עם השנאת חינם. אני לא חסיד גור אבל יש לי הרבה חברים בגור וכואב לי הפילוג וגם אם מתפלגים אפשר לשמור על רמת כבוד הדדי כיהודים.
אליהו
50
איזה תגובות גועליות. מה לא מובן ? יש אדם שיש כאלו שחושבים שהוא צדיק, שבז ולועג לאדמו"ר מגור, לצערינו. בלי בושה. ולא רוצים שחלילה יהיה מצב, שילד יעשה מעשה שטות, ואחרי זה יציגו את גור כפי שמציגים את החרדים בישראל.
הרנטגן
ילד לא עושה "טעות" ילד עושה מה שמלמדים אותו. ומה מלמדים בגור טרור? להיות טרוריסט, או שוטה מופלג הטומן ראשו בחול.
גוטמן
כחסיד גור, לא חושב שיש בעיה להעביא הוראה חד משמעית נגד האלימות. כולנו מכירים איך זה עובד! אם היה נעמד מזכיר הוועדה נחמיה ושלמה צבי וכד' ואומרים שמי שיפגע בזדון ובשוגג יעוף מהמוסדות שלנו. אז לא היו צריכים את כל הסיפורים האלו. אף אחד לא היה מציץ. רק מה? רוצים שיהיה אלימות בכללי, עכ"פ אין "בעיה" שיהיה
המכונת אמת
49
חצר גור המפוארת נלקחה בת ערובה בידי דיקטטורים על פסיכוזה עמוקה, רחמנות
פרויד
48
גור נהפכה לכת!!! אין מילים
גערר
47
טרור טהור
אנוס
46
הטפשות היא שגור עוד רבים עם החצר השניה. לא למדו מתשמ"ט, לא למדו מהמבשר, לא הולך יותר בכח! תפנימו! וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ, יש מקום לכל אחד ללכת למי שהוא מרגיש שעוזר לו בעבודת ד'. יש מלא חצרות, אז תהיה עוד אחת. שחררו!
אני
45
כל הכבוד לו מטומטמים
ללא שם
44
גור נקטו בצעד מאד חכם. הם לא צריכים בלגן, ילדים הם ילדים והם חוששים מילד שיעשה מעשה פרובוקציה בהכנסת הספר תורה, ולכן הם החליטו לעקוף את הבעיה. מה רוצים מהם? הם בסך הכל בקשו בשם החינוך הטהור למנוע בלגן גדול. גם זה לא בסדר?!!!
ירושלמי
האמת, אתה צודק. זה "החינוך הטהור" בהתגלמותו.
שמעונוביץ

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: