

בסימן "יחד שבטי ישראל" אלפי ילדים מכל החוגים החרדיים באשדוד לתהלוכה מלוכדת שהייתה למפגן אחדות נדיר ומרהיב.
במסגרת השירות של ´כללית´ למען הקהילה החרדית בעיר והדאגה המתמדת של ´כללית´ למען הילדים נוצר שיתוף הפעולה המיוחד לנצל יום זה להפעלה וקידום הילדים בענייני חינוך ובריאות. ´כללית´ שבכל ימות השנה מעורבת היטב בצרכיהם של כל הקהילות בעיר, בחרה להוביל יום הפעילות מבית חב"ד בכינוסי הבנים והבנות בנפרד.
ביום ל"ג בעומר, לבשה אשדוד חג. ברחובות רובע ז´ החלה נהירה המונית של אלפי ילדי תתי´´ם באשדוד מכל החוגים והחצרות, פניהם של כולם מיועדות לכיוון הרחבה הגדולה שעל יד ביהמ´´ד נעשכיז ברובע ז´, שם יתארגנו לקראת התהלוכה הגדולה.
את אלפי הילדים, באי הכנס הגדול, קידמו שלטי ענק מבית ´כללית´: "כללית מברכת את תושבי אשדוד, בברכת ל"ג בעומר שמח". בשלטים נוספים עודכנו המשתתפים על קופת החולים המתקדמת, "גם באשדוד, כללית מומחית לילדים", כך באחד השלטים הבולטים.
הרב גלבשטיין בירך את ´כללית´ ואת הרב משה וינגוט מטובי עסקני רובע ז´, שריכז את הפעילות הססגונית של ´כללית´ באירוע, על שיתוף הפעולה הייחודי להפעלת התהלוכה והכינוס, ועל החשיבה הפרטנית לצרכיו הבריאותיים של הילד החרדי.
סיפור מרגש במיוחד סיפר המחנך ר´ יוסל´ה אייזנבאך על הילד יענקל´ה. אלפי הילדים ישבו פעורי פה, מרותקים לדברי המחנך שהעלה במתיקות מיוחדת את סיפורו של ילד שנפצע בל´´ג בעומר, פונה והובל מחוסר הכרה לבי´´ח שניידר. "בשעה שתיים בלילה", סיפר הרב אייזנבאך, "לאחר שיענקל´ה פונה והועבר מחוסר הכרה ואושפז בביה´´ח ´שניידר´, הופיע הד´´ר לוין מרופאי הילדים ´און-ליין´ של מומחי שניידר, התעניין בלבביות במצבו של הילד והגיש את הסיוע המקצועי יחד עם חבריו הרופאים המומחים משניידר בריפויו. במשך כל תקופת האשפוז, טופל יענקל´ה במומחיות רבה ע´´י הרופאים המומחים של ´כללית´. לקראת השחרור בערב חג השבועות הודו הוריו של יענקל´ה על הליווי הרפואי המקצועי שניתן ע´´י מומחי שניידר, ובעיקר על היחס ועל תשומת הלב המיוחדת לצרכיו של הילד החרדי".
לאחר מכן נערכה הצגה חינוכית מרתקת, בשם "סוד במערה" ע´´י ר´ שרגי, ההצגה תיארה ביד אמן את מסירות הנפש של יהודי רוסיה על שמירת התורה, על הקשיים שגויי רוסיה הערימו על כך, על נסיונות הבריחה של יהודי רוסיה בהסתכנות ובמסירות נפש כדי לצאת ולהשתחרר מעולה של ממשלת רוסיה, ולקיים תורה ומצוות מחוצה לה.
"בובת חמודי" של כללית ליוותה את התהלוכה, חמודי שימח את הילדים וחילק להם אלפי כובעי בד מתנת כללית להגן על בריאותם של הילדים. חמודי, ´סיפר´ לילדים על השירות החדש של ´כללית´ באשדוד, מרכז רפואי חדשני ומתקדם של מיטב הרופאים המומחים שיפתח בקרוב ברובע ז´, במרכז החדש ינתן שירות קבוע ע´´י רופאים מומחים בעלי שם לכלל מבוטחי כללית באשדוד.
ר´ אברהם קונסקי מנהל שיווק ארצי למגזר החרדי אומר: כי לקראת הפתיחה של המרכז הרפואי החדשני של כללית בו ישרתו מומחי הרופאים את מבוטחי הקופה ובכללם את כלל ילדי הקהילות אשדוד, הוא רואה שליחות מיוחדת בהחדרת מסרים של בריאות בין הקהילות בעיר, ובוודאי ששיתוף פעולה עם ילדים בנושאים של בטיחות והם בראש סדר העדיפויות של כללית.
בסיום הכינוס התקיימו הגרלות פרסים יקרי ערך, כרטיסי טיסה בשמי הארץ, 4 זוגות אופניים, מצלמה דיגיטלית, ועוד פרסים רבים יקרי ערך.
התהלוכה עוררה תשומת לב רבה בקרב תושבי העיר, כשכולם מציינים לשבח את הסדר המופתי, התכנים המרתקים והארגון המוצלח של בית חב´´ד באשדוד.

































































