אמצעים טכנולוגיים מתקדמים

עלילות אלטלנה: מיליון שקל הושקעו באיתור מיקום שרידי האונייה

משרד המורשת מוביל מבצע חדש לאיתור שרידי אוניית אלטלנה, 77 שנה לאחר הטבעתה. המשרד משקיע מיליון שקלים בחיפושים- בין היתר באמצעות טכנולוגיה מתקדמת (בארץ)

נתניהו משתתף בטקס לזכר קורבות אלטלנה (צילום: Miriam Alster/Flash90)

77 שנה לאחר שהוטבעה, הממשלה מגלה עניין מחודש באיתור האונייה ההיסטורית "אלטלנה". הבוקר (שני) דווח ביומן הבוקר בכאן רשת ב' כי משרד המורשת, בראשות השר עמיחי אליהו, השקיע מיליון שקלים באיתור שרידי האונייה.

לפי הדיווח, המשרד שכר את המכון לחקר ימים ואגמים כדי לאתר את האזור שבו נמצאים השרידים, ובמסגרת החיפושים תופעל אוניית "בת גלים", ספינת המחקר הלאומי של ישראל, שבה אמצעים טכנולוגיים מתקדמים לאיתור בלב ים.

לפי הדיווח בכאן חדשות בשבוע שעבר, שר המשפטים, יריב לוין, הביע תמיכה במהלך לאיתור שרידי האונייה, וציין כי יש להפוך את "אלטלנה" למונומנט וסמל לגבורה של הרוויזיוניסטים.

"אלטלנה" הייתה אוניית אצ"ל שנרכשה ב-1947 והופגזה על ידי צה"ל מול חופי תל אביב ביוני 1948, ("אלטלנה", שמשמעותו "נדנדה" באיטלקית, היה שם העט של זאב ז'בוטינסקי) במהלך ההפוגה הראשונה של מלחמת העצמאות. האונייה נשאה על סיפונה כ-900 עולים חדשים ומלאי נשק ותחמושת רבים, שנועד לסייע למאמץ המלחמתי של המדינה הצעירה. הפגזתה אירעה עקב חילוקי דעות עמוקים בין הנהגת המדינה הזמנית לאצ"ל בנוגע לחלוקת הנשק שעל סיפונה ועל סמכות הממשלה על כלל הכוחות הצבאיים.

האירוע, שכונה "פרשת אלטלנה", הסתיים במותם של 16 לוחמי אצ"ל ושלושה חיילי צה"ל, ובפירוק האצ"ל ואינטגרציה של אנשיו לתוך צה"ל. הפרשה סימלה את כינון הריבונות המדינית והצבאית הבלעדית של ממשלת ישראל.

נושא החיפושים אחר האונייה עלה לכותרות גם בשנת 2019, כאשר מנכ"ל מרכז מורשת בגין ורשות העתיקות הודיעו על כוונתם לחפש אחר שרידי אוניית הנשק בעומק הים.

נכון לדצמבר 2023, רוני שדה, ראש האגף למיפוי ימי, ציין כי על בסיס יומני דייגים וסריקות סונאר, זוהו נקודות שבהן סביר להניח שנמצא גוף ה"אלטלנה". עם זאת, נדרשת אונייה ייעודית שתפעיל רובוט עם מצלמות כדי לרדת לעומק של 300–400 מטרים, והסכום שהועבר לכך טרם הספיק. קובי שרביט, מנהל היחידה לארכאולוגיה ימית ברשות העתיקות, הדגיש כי הזמן פועל לרעתם בשל התפרקות הברזל, אך מדובר בחלק מהמורשת של מדינת ישראל, לטוב ולרע.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (95%)

לא (5%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
כלכלת ישראל בירידה וגם סדר העדיפויות מעוות.
חרדי
כלכלת ישראל לא בירידה, ההפך הוא הנכון היא בעליה מתמדת ותראה מה קורה בבורסה. אל תקשיב לערוצי ההפחדה הכלכלה עולה ופורחת ביציבות, ברכת ה׳ בארץ אשר עיני ה׳ בה מראשית השנה ועד אחריתה.
מויישה
2
מתי יסירו את המפגע המבזה והפוגעני שניקרא "התותח הקדוש" שכניראה מוצג ברוב כבוד במחנה צה"ל בפי גלילות????????????
חיים
1
כמה השקיעו בחילוץ שרידי החטופים מעזה ?
אזרח

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: