
הילד אריאל ביבס הי"ד, שנרצח בידי מחבלים בעזה זמן קצר אחרי שנחטף בבוקר שמחת תורה תשפ"ד, היה אמור לחגוג היום (שלישי) את יום הולדתו ה-6.
קרובי משפחתו ביקשו היום מהציבור להדליק נר לזכרו, או להפריח בלון כתום, ולהקדיש רגע טוב עם אהוב שיעלה חיוך על פניו. "שלחו הודעה, תנו חיבוק, הושיטו עזרה למישהו", מסרו.
אריאל הי"ד נחטף לעזה עם אחיו כפיר ועם אמו שירי. השלושה נרצחו כעבור זמן קצר בידי המחבלים וארונותיהם הושבו ארצה במסגרת העסקה האחרונה. אב המשפחה ירדן שוחרר בחיים.
לפני כחודשיים דווח כי בפעילות משותפת של צה"ל ושב"כ חוסל המחבל הבכיר אסעד אבו שריעה, ששימש בשנים האחרונות כראש ארגון הטרור כתאא'ב אלמג'אהדין ברצועת עזה, ושהיה מעורב ישירות בחטיפת משפחת ביבס.
המחבל פשט ב-7 באוקטובר 2023 לקיבוץ ניר עוז, היה ממובילי הטבח הרצחני ומעורב ישירות בחטיפה וברצח של שירי, אריאל וכפיר ביבס הי"ד. כמו כן, היה מעורב בחטיפתם של בני הזוג גדי חגי וג׳ודי לין וינשטיין הי"ד, שגופותיהם חולצו בשבוע האחרון, ובחטיפה וברצח של נטפונג פינטה ז״ל ואזרח זר נוסף שמוחזק אצלם.
במסגרת תפקידו של אבו שריעה כראש ארגון הטרור, עסק בגיוס פעילי טרור ביהודה ושומרון ובתוך ישראל, באמצעותם קידם והוציא לפועל פיגועים ופעילות טרור. במהלך המלחמה הארגון בראשותו היה מעורב בהנעת פיגועים נגד ישראל ולחימה מול כוחות צה״ל הפועלים ברצועת עזה.
במקביל, בתקיפה נוספת של צה״ל ושב״כ, חוסל המחבל מחמוד מחמד חאמד כחיל מארגון הטרור כתאא׳ב אלמג'האדין, שפשט לקיבוץ ניר עוז ב-7 באוקטובר ובמהלך המלחמה, לקח חלק בהחזקתם של שירי, אריאל וכפיר ביבס הי"ד בשבי ברצועת עזה.
0 תגובות