

למרות שכבר שניים ממתחמי חלוקת המזון בעזה נפתחו, הכאוס והביזה התחילו עוד לפני סיום היום הראשון, אבל השאלה הגדולה מימן את הסיוע, טרם הגיעה אל פתרונה
בחודש האחרון נשאל השגריר האמריקני בישראל, מייק האקבי, על המימון וענה: "הוא יגיע מכל מקום שנוכל להשיג. יש כבר כמה גורמים שהתחייבו לסייע במימון, אך הם לא רוצים להיחשף כרגע. כשהם ירצו – נפרסם זאת, או שהם יפרסמו זאת בעצמם".
הערב טען יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן כי המוסד הוא שמממן את הסיוע - וגם את אמירה זו הכחישו בלשכת ראש הממשלה.
"הכסף לסיוע ההומניטרי מגיע מהמוסד וממשרד הביטחון. מאות מיליוני דולרים על חשבון אזרחי ישראל", כתב ליברמן בלי להציג ראיות לדבריו.
בסביבת רה"מ הגיבו בהכחשה ותקפו, "ישראל לא מממנת את הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה. מי שטוען אחרת פשוט משקר", אמרו.
כזכור, בנאום שנשא ראש האופוזיציה חבר הכנסת יאיר לפיד אתמול (שני), הוא האשים את הממשלה הישראלית, שהיא משלמת את הסיוע ההומנטירי באמצעות חברות קש. דובר ראש הממשלה, עומר דוסטרי הגיב: "ישראל וארצות-הברית פועלות בתיאום מלא ובדרכים שונות כדי לנתק את הסיוע מהחמאס".
"תפקידה של הכנסת כזכור", אמר לפיד בפתח נאומו: "הוא לא רק לחוקק, שאת זה היא עושה הרבה יותר מדי, אלא גם לפקח על עבודת הממשלה, שאת זה היא עושה הרבה פחות מדי. תפקידנו לשאול את הממשלה שאלות קשות, ועם שאלה כזו אני עולה היום לדוכן".
"השאלה היא", אמר לפיד: "האם מדינת ישראל היא זו שעומדת מאחורי שתי חברות קש שהוקמו בשווייץ ובארצות הברית, ה-GHF וה-SRS, כדי לארגן ולממן את הסיוע ההומניטרי בעזה?".
עוד תהה לפיד: "האם כספם של משלמי המיסים הישראלים הוא הכסף שמממן היום את הסיוע ההומניטרי בעזה? האם יכול להיות ששירותי הביטחון הישראליים נשלחו בידי ראש הממשלה ושר האוצר כדי לשנע כספים של מדינת ישראל לחו״ל, כדי שהם יחזרו אחר כך לעזה כסיוע הומניטרי?".
בתוך כך, דובר קרן הסיוע לעזה, GHF, אמר בשבוע האחרון כי "מדינה זרה" התחייבה לתרום 100 מיליון דולר לפעילותה העתידית של ה-GHF, אך סירב לנקוב בשם של אותה מדינה.
0 תגובות