"זועק את זעקת בני"

אב החטוף שבנו נרצח בשבי החמאס: "אם לא תשיבו את כולם, עליכם יהא הכתם״

הרב אלחנן דנינו, אביו של אורי דנינו ז״ל שנרצח בשבי החמאס והושב לקבורה בישראל, נשא הערב (חמישי) דברים בטקס בכיכר החטופים | בדבריו פנה האב להנהגה ואמר: "לא די באמירותיכם מן השפה ולחוץ כי הזדעזעתם. קומו ועשו כל שלאל ידיכם, ללא כל שיקול חיצוני וזדוני. “לא תעמוד על דם רעך!” (חדשות)

אורי דנינו בכיכר החטופים הערב (צילום: אלון גלבוע)

הרב אלחנן דנינו, אביו של אורי דנינו ז״ל שנרצח בשבי החמאס והושב לקבורה בישראל, נשא הערב (חמישי) דברים בטקס בכיכר החטופים.

״ברדת החשיכה עלינו ביום נורא וקודר זה. מדם ליבי אזעק את הזעקה אותה זעקתי לאבינו שבשמים 330 לילות וימים, שבתות וחגים – עבור חטופינו, ובתוכם בני בכורי, אורי הי”ד.

יחד איתנו זעקו וזועקים המוני בית ישראל: “קול דמי אחיך זועקים אליי מן האדמה!” הסכיתו ושמעו את נאקתם וזעקתם של אחינו ואחיותינו מן המנהרות הצרות, החשוכות והמרעיבות.

די לנו היה להביט בתמונותיהם של אור, אלי ואוהד, כדי לחוש את בשרנו חידודים חידודים ולהמחיש לנו, ולו במעט, את אשר עוברים שאר חטופינו שעדיין שם, מתחת לאדמה.

איחוי וריפוי המשפחות והעם לא יחל – בטרם ישובו החללות והחללים עד האחרון שבהם למנוחת עולמים, בקבר ישראל, עליו יבכו קרוביהם ובני משפחותיהם לדורות.

ליושבים בכס ההנהגה, לא די באמירותיכם מן השפה ולחוץ כי הזדעזעתם. קומו ועשו כל שלאל ידיכם, ללא כל שיקול חיצוני וזדוני. “לא תעמוד על דם רעך!”

השיבו את הערבות ההדדית, בה אנו, כעם מופלא, מאופיינים מזה דורות. כולנו בני איש אחד נחנו, וכל ישראל ערבים זה לזה. בצער וכאב גדולים מנשוא, נצבע לבבנו היום בכתום – ואם לא תשיבו את כולם, עליכם יהא הכתם.

וכראות ארונותיהם של ארבעת המופלאים, מתוך יגון קודר ולב דואב, אשא את תפילתו של הכהן הגדול ביום הכיפורים, בעמדו אל מול ארון הברית בקודש הקודשים: “תדבר עמים תחתינו, הוליכנו קוממיות לארצנו, ותמנע המשחית והמגפה מעל כל עמך בית ישראל״.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (64%)

לא (36%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

38
עם כול הכבוד למשפחות של חטופים מנין שהדם שלהם יותר טוב מ420 חיילים שנפלו בעזה בשביל שלא יהא חמאס ולא יהא כול 10 שנים 7 באוקטבר ועוד אלפי נרצחים
הלב איתכם
37
כדאי למנף את הפעילות שלך,אך לא בככר החטופים הרב דנינו אל תיפול שבי לזרועות השמאל שמחבק אותך חיבוק דב.
מצטער בשבילך
36
תתקנו את הכתבה מתחת לכתבה כתבתם אורי . אורי זה המנוח
תיקון
35
איזה בן יש לך, איזה גבר ערכי ומיוחד ז"ל! כמה כבוד, כמה גאווה שגידלת בן כזה ! לא נשכח לעולם
ניר
34
הוא לא רב שיעוף כבר מחיינו
עוד קצת רייטינג
33
מי שמדבר כמו פוליטיקאי שישמיט תואר רב!!! פשוט לא מתאים
מאיר
32
איך ידביר עמים תחתינו אם אתה מסכים להיכנע להם ולתת להם כל מה שדורשים תמורת החטופים? אי אפשר לאחוז את החבל משתי הקצוות המנוגדות. ד' לא הורג אותם לבד. הוא מצווה עלינו לחסל אותם.
ידידיה שילה
31
יאלללללה הגזמתה לא דן אותך אבל כל פתיחת פה שלך זה לצאת על ביבי ניהית קפלניס מכוער
שימי
30
אלחנן רק בעשייה חיובית תנוחם תתרומם עכשיו!! יש לך ילדים משפחה והרבה מה לתרום לעולם כולו אל תתפספס שוב בנאום יש ביקורת על יהודים תוך כדי שאתה מצטט פסוק ״בני איש אחד נחנו״ שמאלנים עושים זאת 75שנים לא חידוש מותר לכאוב - אסור להתשתגע יש לך ילדים ומשפחה שלימה יפיפיים ב״ה 🤞🏼💪🏼🫶🏼♥️
אלחנן המתוק
29
חבל שאין אחד שניגש אליו ופותח לו את העינים,חוץ מחלול ה' הוא לא עושה כלום. צריך לנער אותו ולכוון אותו מה עושה יהודי לע"נ בנו.
רחמים

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: