"אין מקום להתערב בהחלטת הוועדה" 

ההשבעה ביום חמישי: נדחתה עתירה נגד מינוי השופט עמית לנשיא בית המשפט העליון

בג"ץ דחה היום (ראשון) את העתירה שהגישו ארגוני ימין נגד מינויו של השופט יצחק עמית לנשיא בית המשפט העליון. ההשבעה תתקיים כמתוכנן ביום חמישי הקרוב | השופט שטיין נימק את ההחלטה: "לא נמצא שמץ של פליליות בהתנהלות המשיב" (חדשות בארץ, משפט)

השופט אלכס שטיין. דחה את העתירות על הסף. (צילום: Photo by Yonatan Sindel/Flash90)

שופט בגץ אלכס שטיין דחה היום את העתירות נגד מינויו של השופט יצחק עמית ל.

לפי הודעת בית המשפט: הוטעם כי בנסיבות בהן הוועדה לבחירת שופטים דנה בטענות ו"בפרסומים הלא מחמיאים" נגד השופט עמית, ומשעה שהשופט עמית סיפק הסברים מפורטים לטענות נגדו, כולל הבהרות לגבי ניגוד העניינים בנוגע לנכסיו הוועדה הייתה רשאית להסתמך על מכתבה של היועצת המשפטית לממשלה, בו נקבע כי אין בסיס פלילי בטענות נגד השופט עמית וממילא אף ליתן משקל ממשי לדחיפוּת במינויו של נשיא לבית המשפט העליון".

בנסיבות אלה קבע השופט שטיין ו"אחרי שלא נמצא שמץ של פליליות בהתנהלות המשיב 2" הרי ש"אין מקום עמנו להתערב בשיקול דעתה של הוועדה".

בשולי הדברים דחה השופט שטיין את הבקשה המשתמעת מהעתירה לפרסם את פרוטוקול הדיון בעניינו של השופט עמית, מאחר ולא נמצא מקום לסטות מכלל 15 לכללי הוועדה אשר קובע חיסיון על דיוני הוועדה בענייננם של מועמדים.

טקס ההשבעה צפוי להתקיים השבוע ביום חמישי.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (16%)

לא (84%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

35
מתי כבר הימין יבין מה קורה ויצא לרחובות שהפגנות קפלן יראו כמו משהו קטן לעומתו???
משה
בושה וחרפה על ביבי הוציאו חוזה עוד לפני שהורשע והפכו כל העולם להגיש כתבי אישופ השקיעו מילארדים ע''ח משלם המיסים ועד עכשו לא מצאו כלום והנה הגנבים מיארא ועמית בלי חקירות כל ילד רואה כמה הם מושחתים
בושההההההההההההההההההההה
34
תעשו פרצוף מופתע
יעקב
33
לא יאומן התנהלות של עולם תחתון במילים מכובסות
לא יאומן
לגמרי והכי הזוי שהם אחראים על ה"חוק והצדק"
.....

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: