כמה חזרו לבתיהם?

598 יום אחרי הטבח הנורא: כך נראה השיקום בעוטף עזה

במנהלת תקומה אשר אחראית על השיקום והבנייה מחדש של היישובים בעוטף עזה, מפרסמים הבוקר את נתוני התקדמות השיקום והבנייה מחדש של היישובים בחבל | על פי מנהלת תקומה 92% מכלל תושבי החבל (יותר מ-59 אלף מתוך 64 אלף תושבי האזור) כבר חזרו לבתיהם | המספרים המלאים (בארץ)

ההרס בעוטף עזה (צילום: דוב בער הכטמן)

במנהלת תקומה אשר אחראית על השיקום והבנייה מחדש של היישובים בעוטף עזה, מפרסמים הבוקר (שני) את נתוני התקדמות השיקום והבנייה מחדש של היישובים בחבל. על פי מנהלת תקומה 92% מכלל תושבי החבל (יותר מ-59 אלף מתוך 64 אלף תושבי האזור) כבר חזרו לבתיהם.

עם זאת, בעוד שחלק מיישובי העוטף שנפגעו בטבח מוגדרים ב"מניעה שיקומית" לחזרת התושבים – זאת אומרת שלא מספיק מבנים שופצו עדיין, יש כאלה שנמצאים "במניעה ביטחונית" – צה"ל לא אישר לתושבים לשוב; ויש מקומות שבהם יש עדיין שילוב של השניים. כך שישנם 13 יישובים שבשלב זה עוד יש מניעה ביטחונית/שיקומית לחזור אליהם ושם הדרך לחזרה הביתה עוד ארוכה.

באשר לשיפוץ הבתים ביישובים שנפגעו בצורה הקשה ביותר מעדכנים במנהלת כי חלה התקדמות משמעותית שתאפשר חזרה של חלק מהתושבים בקרוב:

  • מתוך 1850 מבני מגורים - 970 בהליכי שיפוץ מתקדמים.
  • מתוך 420 בתים המיועדים לבניה מחדש: 120 בתהליכי בניה.

בקיבוץ נירים, רעים וכרם שלום הסתיימו עבודות השיפוץ הקריטיות לחזרת התושבים (לתושבים יתאפשר להישאר במקומות שבהם הם נמצאים לפחות עד סוף שנת הלימודים). לעומת זאת, בשל מניעה ביטחונית, תושבי עין השלושה, נירים וכרם שלום צריכים בינתיים להישאר במקומות הדיור הזמניים.

בנוסף, בפורום הביתה ניתחו את מצבם של היישובים שעוד לא חזרו בגלל מניעה שיקומית או ביטחונית: על פי הסקר של פורום הביתה בקרב 585 משפחות: 24% מהתושבים ב-11 היישובים שנפגע בצורה הקשה ביותר (בארי, ניר עוז, נחל עוז, כפר עזה, רעים, נירים, סופה, חולית, ניר יצחק, כיסופים ונתיב העשרה) - חזרו הביתה, מחצית מהתושבים שעוד לא חזרו מצהירים שיחזרו כשהדבר יתאפשר, 28% מתוכם לא עובדים בכלל.

לשיקום הפיזי של העוטף הוקצה תקציב של כ-1.4 מיליארד שקל, 1.1 מיליארד מתוכם מופנים לעשרת היישובים שנפגעו בצורה הקשה ביותר. בתוכנית חומש לפיתוח נוסף, שמטרתה לספק לעוטף תשתיות ומבני ציבור ברמה גבוהה יותר מזו שהייתה שם לפני , הוקצו לפי מנהלת תקומה כ-1.4 מיליארד שקל נוספים. מדובר בין היתר בהשקעה במבני חינוך, ספורט, תרבות ודת, ובהשקעה בנגישות, נוי וגינון.

היקף השיקום:

  • בבארי מושקע הסכום הגבוה ביותר, כ-465 מיליון שקל. 290 מבני מגורים מתוך 340 כבר עוברים שם שיפוץ, כמו גם 25 מבני ציבור מתוך 43. כמו כן, ניתן אישור להקמת 20 מבני ציבור חדשים. עד כה, נעשו בבארי כבר 96% מהעבודות.
  • בכפר עזה, התקציב הוא כ-203 מיליון שקל, עד כה יש התקדמות של 30% בלבד.
  • בכיסופים הוקצו כ-84 מיליון שקל, לא נמסר עדכון מצב על התקדמות השיקום.
  • בחולית הושקעו כ-55 מיליון שקל, עד כה נרשמה התקדמות של 30% מהשיקום.
  • בנחל עוז הושקעו כ-51 מיליון, עד כה נרשמה התקדמות של 70% מהשיפוץ.
  • בנירים הושקעו כ-43 מיליון, 100% מהשיפוץ הושלם. השיקום בשכונת הצעירים צפוי להסתיים בקיץ.
  • ברעים הושקעו כ-27 מיליון, עד כה נרשמה התקדמות של 95% מהשיקום.
  • בעין השלושה הושקעו כ-18 מיליון, עד כה נרשמה התקדמות של 85% מהשיקום.
  • בכרם שלום הושקעו כ-10 מיליון שקל. עד כה נרשמה התקדמות של 85% מהשיקום. 60 מתוך 70 מבני מגורים שופצו.
  • בנוגע לניר עוז עדיין מגבשים את תוכנית השיקום, כך שהחזרה לשם תיקח כנראה יותר זמן מבשאר העוטף.

אביעד פרידמן, ראש מנהלת תקומה מסר: ״אנו פועלים ביחד עם המועצות והקהילות כדי שהחבל יחזור לשגשג, לצמוח ולפרוח גם בהיבט הדמוגרפי. כבר עכשיו ניתן לראות בחבל את ההתחדשות, הבנייה, ההרחבות והשדרוגים. כולנו מתפללים לשובם של החטופים בהקדם, ופועלים כדי להבטיח שיראו חבל ארץ פורח ומשגשג״.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: