פשע שנאה וחציית קו אדום

מראה מזעזע ומחריד: ספרי תורה הושחתו וחומשים נקרעו בבית הכנסת

בית הכנסת של העדה התימנית בקדימה-צורן נהרס: ספרי תורה הושלכו, תכולה נופצה. ח"כ מלכיאלי: "מזועזע מהמראות הנוראיים... קורא לאתר את מבצעי החילול הנורא ולמצות איתם את הדין (חרדים)

תיעוד המעשה המחריד בבית הכנסת (צילום: חי רצאבי)

זעזוע כבד ביישוב קדימה-צורן: אלמונים פרצו לבית הכנסת של העדה התימנית והחריבו את המקום במעשה ונדליזם וחילול קודש חמור במיוחד, שהתגלה במהלך יום השבת.

המראות בתוך בית הכנסת היו קשים מנשוא: ספרי תורה הושלכו והושחתו. חומשים נקרעו לחתיכות ודפיהם פוזרו על הרצפה. כל תכולת בית הכנסת נופצה ונשברה.

הפגיעה הקשה בספרי הקודש מלמדת כי מדובר במעשה שחורג מגניבה רגילה, ומכוון לפגיעה בסמלי הדת. כוחות המשטרה פתחו בחקירה, אך הרגע לאירוע טרם התברר – והחשד הוא לפשע שנאה

מהמשטרה נמסר כי משטרת מחוז מרכז פתחה בחקירה בעקבות חשד להשחתת ספרי קודש במקלט המשמש כבית כנסת בסופי שבוע בישוב קדימה-צורן. בבדיקה ראשונית לא נמצאו סימני התפרצות למקום, ולכן נבדקים כלל כיווני החקירה. כוחות המשטרה אוספים ממצאים פורנזים ותיעודיים במקום.

חבר הכנסת מיכאל מלכיאלי (ש"ס) הגיב בזעזוע לאירוע וקרא לפעולה מיידית של גורמי האכיפה:

"מזועזע מחילול בית הכנסת בקדימה-צורן במהלך שבת קודש. המראות הנוראיים מלמדות כי עדיין ישנם אשר שנאה היא דרכם," מסר מלכיאלי.

הח"כ קרא לגורמי האכיפה "לאתר באופן מיידי את מבצעי החילול הנורא ולמצות איתם את הדין", וחיזק את מתפללי בית הכנסת לעדה התימנית: "עומד לימינם בכל מה שיידרש".

מתפללי בית הכנסת וחברי הקהילה מביעים הלם וכאב עמוק נוכח הפגיעה הקשה במקום שהיה לב ליבה של הפעילות הקהילתית והדתית ביישוב.

ביזוי והשחתת בית הכנסת בקדימה צורן (צילום: המשרד לשירותי דת)

הרבנים הראשיים לישראל, הגאון רבי דוד יוסף והרב הראשי הגאון הרב קלמן מאיר בר, גינו בחריפות את חילול הקודש החמור שאירע בבית הכנסת בקדימה צורן.

"מחזה ספרי התורה וספרי הקודש המוטלים בביזיון על רצפת בית הכנסת הוא מראה קורע לב ופצע בלב העם היהודי. מדובר בחילול שאין דומה לו, החוצה כל קו אדום. האירוע המזעזע הזה מזכיר ימים אפלים שחשבנו שלא ישובו עוד במדינת ישראל," אמרו הרבנים הראשיים.

הרבנים קראו למשטרת ישראל ולגורמי האכיפה "לפעול בנחישות לאיתור הפושעים, להעמידם לדין במהירות ולמצות עמם את הדין במלוא חומרתו."

השחתת בית הכנסת (צילום: דוברות המשרד לשירותי דת)

לפי עדי ראיה, ספרי תורה הושלכו בביזיון על הרצפה. סידורים וחומשים נקרעו לגזרים ודפיהם פוזרו לכל עבר. הרס שיטתי של כל תכולת בית הכנסת.

האירוע הוגדר באופן מיידי כחציית קו אדום מוסרי וערכי כוחות משטרה וצוותי מז"פ הגיעו למקום ואספו ממצאים לפתיחת חקירה מאומצת לאיתור הפורעים.

"הלב נקרע": תגובת המשרד לשירותי דת

מנכ"ל המשרד לשירותי דת, יהודה אבידן, הגיב הערב בחריפות והשווה את המעשה לתקופות האפלות ביותר בהיסטוריה היהודית.

"המראות הקשים של ספרי תורה וספרי קודש מושלכים ומחוללים על רצפת בית הכנסת מזעזעים ומזכירים תקופות חשוכות בהיסטוריה היהודית," אמר אבידן. "זהו פשע מתועב ואין לו שום הצדקה. פגיעה במקום קדוש היא חציית קו אדום ופגיעה בנפשו של כל יהודי".

המנכ"ל קיים שיחה עם ראשת המועצה המקומית קרן גרין ויו"ר המועצה הדתית עופר גואטה, והנחה להגיש סיוע מיידי לקהילה. המשרד הבטיח לעמוד בקשר רציף עם המועצה הדתית כדי לסייע בשיקום הנזקים והשבת כבוד בית הכנסת

יו"ר המועצה הדתית, עופר גואטה, ציין כי המבנה הוקצה לקהילה על ידי המועצה המקומית, ודאג למצוא מבנה חלופי למתפללים כבר בערב שבת.

אבידן סיכם והצהיר: "אנו סומכים על משטרת ישראל שתמצה את הדין עם הפורעים במלוא החומרה. לא נשקוט עד שהאחראים למעשה הנפשע יבואו על עונשם".

בתוך כך, חה"כ יוני משריקי -מנציגי העדה התמינית בכנסת (ש"ס) שוחח עם גבאי בית הכנסת ועם יו"ר המועצה דתית עופר גאוטה על חילול הקדוש הנעשה בבית הכנסת וסמוך ובטוח כי המשטרה תשים את ידה בהקדם על הפורעים שעשו את המעשה המזעזע. כמו כן, יגיע מחר לביקור חיזוק בבית הכנסת.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (99%)

לא (1%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

22
תמונות קשות!! יד מי בדבר הנורא הזה??
א אידיש קינד
מענין ,אין תגובות של העולם החרדית ולא של היום הדתי לאומי .כנראה שזה לא ספרים שלהם ..כעת ,עם זה ערבים צריך מיצוי מלא של הדין .ואם זה יהודים ,אנחנו אשמים שלא השקענו בהם תורה אם באמת העולם התורני היה מלמד תורה באזורים הפריפריים לא היינו מגיעים אפילו קרוב לזה .
ירושלים
התקשורת החרדית מלאה בתגובות חריפות
ירושלים
21
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭 א מילים!!!!! מזעזע!!!!!!!!
.......
20
לבכות. מזעזע.
יהודיה
19
מזעזע אין מילים
אנונימי
18
ה ישמור עצוב מאד לראות כזה דבר
אבי
17
קשה לראות את זה!!!
שמע ישראל!!!! מזעזע!!!
16
מעונינית להעביר לשם סידורים. למשהו יש איש קשר?
דינה
15
תתארו לכם מה היה קורה אים זה היה קורה במסגדים שלהם
נחמן
14
מי זה שמיהר לצלם במקום למהר להרים? בושה!
יעקב
13
איך הצלם הצליח להשאיר את הספר תורה ככה ולצלם
אדיר
12
מזעזע מזעזע קשה להאמין שיהודי יעשה את זה
שרי
11
😭😭😭😭😭😭😭😭😭 על זה היה דווה ליבנו על אלה חשכו עיננו.
בוכה אי אפשר לראות זה. קשה מאד לצפייה.
10
מזעזע ביותר, אין לי מושג למה כתוב שרק ח״כ מלכיאלי הזדעזע
משה
9
הישראלים יכולים ללמד לגוים מה זה אנטישמיות!
נפתלי
8
שלא נדע, מעניין איזה עונש מקבלים משמים על כזה דבר
בוב
7
לא מצדיק את המעשה אבל מלחמת דת זה דו צדדי
דני
6
כואב הלב לראות את זה השם יעזור חילול תורה שכזה
לא מאמינה
5
השאלה למה קהילה צריכה לחוות זאת הלא זה ודאי מעשה ידי אדם ובכל אופן הם צריכים לשאול למה
ייי
4
תמונות לא לפרסום לדעתי
למה
3
ויכוח פנימי של תמנים?
אמא
2
אם זה היה קורה בחוץ לארץ היינו צועקים
יעקב
1
אוי לנו מיום הדין אוי לנו מיום התוכחה חטאנו עוינו פשענו צריך לקרא צום ותפילות בבכיות
פרחה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: