נערך לבאות

"צריך אישור": טראמפ מגיב לדיווח על בחירת מנהיג עליון חדש באיראן

נשיא ארצות הברית התייחס לניסיונות באיראן למנות מנהיג עליון חדש במקומו של עלי חמינאי, שחוסל במכת הפתיחה של 'שאגת הארי', ואמר בריאיון לרשת ABC כי מי שייבחר "לא ישרוד זמן רב" בלי שיקבל אישור ממנו (מלחמה)

טראמפ בליל המתקפה בשבת (צילום: הבית הלבן)

יותר משבוע חלף מאז פתיחת מבצע 'שאגת הארי' ב, שבו במכת הפתיחה חוסל המנהיג העליון של איראן בעשרות השנים האחרונות עלי חמינאי - וטרם נכנס גורם רשמי לנעליו.

נשיא ארצות הברית, , שכבר התייחס בימים האחרונים לא אחת לשאלת זהות מחליפו של חמינאי, בהנחה והמשטר באיראן לא יתחלף, אמר היום כי כל מנהיג שייבחר לא ישרוד בלי קבלת אישור ממנו.

בריאיון שהעניק היום (ראשון) לרשת ABC האמריקנית אמר טראמפ כי "המנהיג העליון הבא של איראן לא ישרוד זמן רב מידי אם לא יקבל את האישור שלנו".

הנשיא הסביר כי "אנחנו לא רוצים לעשות את המהלך הזה כל עשר שנים, ואני רוצה לוודא זאת. אני גם רוצה לוודא שלא נצטרך לעשות את אותו דבר שוב עוד חמש שנים, או גרוע יותר - לתת להם להחזיק בנשק גרעיני".

באיראן הודיעו הבוקר כי בקרוב יכריזו על זהותו של המנהיג העליון החדש. מתחת לפני השטח דיווחים על מחלוקות בצמרת המשטר סביב היורש הנבחר ועל כך שבכל זאת נבחר יורש.

דובר צה"ל בפרסית, סא"ל (מיל') כמאל פנחסי, שיגר הבוקר הודעת אזהרה חמורה לראשי משמרות המהפכה, לאחר הדיווחים כי מועצת המומחים בחרה בסוף השבוע מחליף למנהיג העליון עלי חמינאי.

בהודעה שפורסמה ברשתות אמר פנחסי: "אחר סיכול הצורר ח'אמינהי, משטר הטרור האיראני מנסה להשתקם ולבחור מנהיג חדש. מועצת המומחים האיראנית, שלא התכנסה כבר ארבעים שנה, הולכת להתכנס בקרוב בעיר קום".

"ואנחנו", הוסיף פנחסי: "רוצים להגיד לכם שהזרוע של מדינת ישראל תמשיך לרדוף אחרי כל יורש ואלו שמנסים למנות את היורש".

לסיום אמר דובר צה"ל בפרסית: אנחנו מזהירים את כל מי שמתכנן להשתתף בועידה לבחירת היורש - לא נהסס לפגוע גם בכם, ראו הוזהרתם!".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (94%)

לא (6%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ: