
הממשל האמריקני ביקש מישראל לאחרונה לדחות במספר ימים את תחילתו של התמרון הקרקעי המלא ברצועת עזה. כך דיווח היום (ראשון) לראשונה עמיחי שטיין בערוץ i24NEWS.
לפי הדיווח, הבקשה התחלקה לשתיים. ראשית, לדחות את תחילת התמרון הקרקעי ברצועה כאמור. זה לא קרה. שנית, ביקשו האמריקנים להמשיך את המשא ומתן לשחרור חטופים, שהחל בקטאר, גם כעת לאחר שהחל התמרון.
האמריקנים, לפי הדיווח, מעוניינים כי גם כעת, כאשר צה"ל נמצא בתמרון ברצועת עזה וכובש שטחים ברצועה, תסכים ישראל להפסקת אש אם תהיה עסקה. וזאת למרות האמירות מצד בכירים בישראל שלא יסכימו לכך.


בתוך כך, היום פרסם משרד התקשורת בעזה הנשלט על ידי חמאס הודעה כי ישראל השתלטה כבר על כ-77 אחוזים משטח הרצועה. בימים האחרונים צה"ל מגביר את התמרון בעזה.
בשבוע שעבר החליטה ישראל להחזיר את המשלחת הישראלית מקטאר, לאור תקיעות וקיפאון במשא ומתן, בעקבות התעקשות חמאס לדרוש את סיום המלחמה עם ערבויות אמריקניות.
0 תגובות