שילוב מנצח: בשר בקר בקולה

בערב שבת ארוך יש זמן לקבלת החלטות קולנריות באופן ספונטני. ולמרות זאת, אנחנו ממליצות לתכנן מראש את המנה העיקרית של סעודת השבת הבאה עם בשר בקר ברוטב קולה (אוכל)

מרכיבים:

  • 1.5 1 צלעות בקר או עגל (מספר 2)
  • קופסת רסק עגבניות
  • 1 כוס קולה
  • תערובת תבלינים לרוטב ספגטי (אורגנו או זעתר, שום, פלפל שחור או פפריקה חריפה, עלה דפנה)
  • 1 כוס בצל קצוץ
  • 3/4 כוס סלרי קצוץ
  • 2 כפות שמן
  • מלח לפי הצורך

אופן ההכנה:

בכלי עמוק חסין אש מחממים את השמן בתנור על חום בינוני. מוסיפים את הבשר, ומשחימים בתנור למשך 10 דקות על כל צד. מערבבים את שאר הרכיבים בקערה, מרסקים מעט את העגבניות, ושופכים את הרוטב על הבשר. מכסים את התבנית/סיר, ואופים בחום נמוך למשך שעתיים וחצי, עד שהבשר רך.

הערה: המתכון מתאים לבישול על הכיריים וכן בסיר לבישול איטי.]]>

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
לא ברור מה הכמות או משקל נתח הבשר: 11.5? 1-1.5? 11 צלעות? 1.5 ק"ג?
דני חמודני

עוד באוכל:

הטעם של החופש!

||
2
ש

חובה במטבח

ציקי גל|מקודם
ש

אהוב ומוכר

ציקי גל|מקודם
ש

סוד הקסם

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם
ש

מחלום למציאות

כיכר בשיתוף מלכת הג'לי|מקודם

המתכון לאושר

||
1

נגמרו התירוצים

||
1

בינה פוגשת תאבון!

||
1
ש

סוד הקסם

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם

"שירבו זכויותינו כרימון"

||
1

בקלות ובכיף

||
3
ש

"עכשיו תורי"- מבצע קיץ

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם

פרי הקיץ

||
3

בריא וטעים

||
1

אופים עם הילדים

||
4

לכבוד ט"ו בשבט

||
1

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

||
2

שוחרי בריאות

||
1

לאפות בכיף!

||
1