משבר חוק הגיוס

בסביבת אדלשטיין מבהירים: "אין תרחיש של דחיית הסנקציות, זה לא בר ביצוע" | החרדים: "זה פיצוץ, לא התקדמות"

בתום פגישה שנמשכה למעלה משבע שעות, לשכת רה"מ נתניהו דיווחה כי נרשמה התקדמות משמעותית וייעשה ניסיון להגיע לנוסח חוק מוסכם עוד היום, לפני כניסת השבת | פרסום ראשון: יו"ר ועדת חו"ב אדלשטיין התרכך בסעיפי הסנקציות | יעדי הגיוס כוללים רק גיוס לצה״ל, לתפקידי לחימה ותומכי לחימה. ללא שירות לאומי ואזרחי (חרדים)

אדלשטיין ונתניהו | ארכיון (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)

ברקע משבר הגיוס הפוקד בימים אלו את ממשלת נתניהו השישית, ולאחר החלטת גדולי ישראל, על קידום החוק לפיזור הכנסת - התקיימה אמש (חמישי), פגישה דרמטית בין ראש הממשלה, , ליו"ר ועדת חוץ וביטחון, ח"כ יואל יולי אדלשטיין והשר לשעבר אריאל אטיאס.

במהלך הפגישה, שנמשכה למעלה משבע שעות, הצדדים דנו בעיקר בסעיפי הסנקציות שאדלשטיין דורש להכניס ל החדש.

בהודעה שיצאה סמוך לשעה 02:00 בלילה דיווחה לשכת נתניהו כי חלה התקדמות משמעותית וכי ייעשה ניסיון לסגור את הסעיפים הנוספים עוד היום.

ל'כיכר השבת' נודע כי במרכז ההסכמות, נתניהו הצליח לרכך את אדלשטיין וחלק מהסנקציות שאדלשטיין דרש - יוסרו. כמו כן, נרשמו הסכמות ראשוניות על מתי ואיך יופעלו הסנקציות. בנוסף, לא יהיה מצב בו יעמדו ברוב היעדים ועדיין יופעלו הסנקציות.

בהודעת לשכת רה"מ נאמר: "הסתיימה פגישת ראש הממשלה נתניהו עם יו״ר ועדת החוץ והביטחון ח״כ יולי אדלשטיין, השר לשעבר אריאל אטיאס ומזכיר הממשלה יוסי פוקס בנוגע לחוק הגיוס. ונרשמה התקדמות משמעותית. הוחלט לאחר הפגישה כי ייעשה מאמץ לסכם מחר את הנושאים שנותרו פתוחים"

בשלב זה מדובר על יעדים של 50% ממחזור הגיוס החרדי בתוך חמש שנים. בשנתיים הקרובות כ-10.000 חרדים יצטרכו להתגייס לצה״ל. יעדי הגיוס כוללים רק גיוס לצה״ל, וגם זה רק לתפקידי לחימה ותומכי לחימה. ללא שירות לאומי/אזרחי.

הסעיף הדרמטי

במהלך הפגישה עם רה״מ נתניהו הובהר כי (מבחינה משפטית) הסנקציות בחוק הגיוס ייכנסו לתוקף באופן מיידי עם חקיקת החוק והן יוסרו רק לאחר שנה במידה והחרדים יעמדו ביעדי הגיוס.

‏בסיעות החרדיות מתנגדים לכך. ב׳יהדות התורה׳ טוענים שלא מדובר בהתקדמות ובטח שלא משמעותית אלא בפיצוץ השיחות.

בסביבת אדלשטיין אומרים כי גם אם היה רוצה להתפשר על מועד תחילת הסנקציות - והוא לא - איך מחזירים את הזמן אחורה במקרה של חרדי שטס לחו"ל ולא עומד ביעדים? הוא כבר טס וחזר. זה לא בר ביצוע ואין סיכוי שהסנקציות לא יהיו מידייות".

מה הושג בפועל בפגישה?

למעשה, כל הצדדים התקפלו בפגישה. החרדים הסכימו לסנקציות שלא הסכימו בעבר. אדלשטיין ירד ממספר סעיפי סנקציות.

‏הסנקציות המרכזיות:

‏- סבסוד מעונות (לזה כבר הייתה הסכמה חרדית).

‏- מחיר למשתכן.

‏הפער המרכזי כעת האם הסנקציות יוסרו ויחזרו רק עם בעוד שנה לא יעמדו ביעדים ורק אז הסנקציות ייכנסו לתוקף.

‏סעיפי סנקציות שעדיין במחלוקת:

‏- רישיון נהיגה

‏- יציאה מהארץ

‏- סבסוד לימודי אקדמיה

‏- סבסוד בתחבורה ציבורית.

‏בסופו של דבר: יש התקדמות במו״מ אבל עדיין יש פערים לא קטנים

כזכור, מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל התכנסה אמש (חמישי) בבית האכסניה של האדמו"ר מויז'ניץ במושב אורה הסמוך לעיר הקודש ירושלים.

בסיום הכינוס הקריא מזכיר המועצת את ההחלטה, ולפיה אגודת ישראל תצטרף להצעת חוק לפיזור הכנסת. "לעם היושב בציון בכלל ולציבור החרדי בפרט", הוקראה ההחלטה, "החליטו מועצת גדולי התורה, שאין ראוי יותר לשבת בממשלה הנותנת יד לרדיפת עולם התורה, והפרה של סיכומים, ומורה לחברי הכנסת של אגודת ישראל להביא חוק ביולי לפיזור הכנסת".

השבוע נחשפה ב'כיכר השבת' רשימת הסנקציות שהוחלט להטיל על בחורי הישיבות ואברכי הכוללים עד גיל 29, במידה ולא יעמדו ביעדי הגיוס, רשימה עליה החליטו בסיעות החרדיות לפרק את הקואליציה:

הרשימה המלאה

ביטול הנחות בארנונה

ביטול נקודות זיכוי מס בתלוש שכר של האישה

ביטול מחיר למשתכן

מס על דירה ראשונה

ביטול סבסוד לימודי אקדמיה

מניעת הוצאת רישיון הנהיגה

מניעת אפשרות לצאת מהארץ

מניעת סבסוד מעונות

סכנת מעצר תמידית

מניעת הנחות בתחבורה ציבורית

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (84%)

לא (16%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

45
הבעיה היא האסון הציונות (הקמת מדינתם החילונית הכושלת) כשפורקי העול שלא קראו ולא שנו, שולטים, קובעים ומחליטים לבני התורה ותלמידי החכמים.
אברך בן תורה מבני ברק
אברך מה רע לך במדינה הציונית .המדינה מכלכלת אותך ואתה פטור מהגנת כלל ישראל .באלפיים שנות גלות נחשבנו כאנשים סוג ג שמידי פעם פגעו בהם רצחו אותם והעוני היה גדול. גם לצבא של הגויים היית נאלץ להתגייס בעל כורחך .
חרדי
חרדי, מה טוב לך במדינה הציונית, כשרודפים את לומדי התורה, אולי אתה חושב שאתה חרדי, אבל חרדי הוא מי שחרד לדבר ה' הנשמע ברמה על ידי עבדיו גדולי הדור. זהו. מה שלא מבין כנראה הוא "חרטי".
מוטי
44
צריך רחמי שמיים גדולים שרדיפת עולם התורה שנאת התורה שנאת שומרי התורה לא ייצרו קיטרוג גדול על עם ישראל בהובלת בן הכומר .... אל תגעו במשיחי. ומי שלא לומד לגייס
Gali
43
ביבי גאון. הולך להפריד בין ג לשס
עמי
42
כמובן, מי חשב שלא. נתניהו אלוף הסחבת מוליך את החכים שולל כדי לתת להם אילן אמונת סרק להיתלות דרכו בכיסאות שלהם. הייתי רוצה לראות את נתניהו הולךצהביתה על מה שהוא עולל לחרדים, אבל אני כבר סומך על החכים החרדים לתת להם לעבוד עליהם פעם נוספת, על הגב שלנו
ישראבלוף++
41
הבוגד בליכוד ובחרדים שבזכותם הוא יושב על כסאו סגור כבר עם בנט כך מספרים, ... והכבוד מוציאים את האדם מן העולם.
שוקי
40
שילטון העסקנים מגיע לקיצו
יעקב
39
כל מי שינסה לפגוע בבני תורה בצורה כזו או אחרת יאכל אותה במוקדם או במאוחר, אם השמש זרחה היום זה בזכותם!!!
זה חוק בבריאה
אתה בטוח במה שכתבת .רק לפני 80 שנה הלכו בני תורה למשרפות. ואין מושיע.
נח
טוב שלא היית אתה נח שבתקופת המבול, כנראה לא היה נשאר עולם... בלי בני התורה לא היה עולם. לגבי השואה, כנראה שלא למדת מספיק היסטוריה, על "ההשכלה" וגרורותיה. ובין השאר ממליץ לך לקרוא את "שרופי הכבשנים מאשימים" על חלקם של ראשי הציונות. קח עם זה כוס מים יהיה קשה לך לבלוע את זה
מוטי
גם עכשיו כשיש לימוד תורה נהרגו לנו חיילים. ומה זה אומר שהלכלוך והזוהמה והקטרוג שמעוררים מי שלא שומר תורה ומצוות, מפירי הברית ושאר המנותקים, קשים מאד מאד, מה נראה לך שאנחנו יכולים לנקות את כל הלכלוך שלכם?
איש יהודי
38
גם חילוניים שלא מתגייסים זוכים לסנקציות כאלו????
אוריאל
37
כל המושג של סנקציות על לומדי תורה- פסול! אסור לקבל הגבלות על לומדי תורה. מדובר בגט כריתות בין יהודים נאמנים והישראלים. הפתרון היחיד - ביטול הגיוס והקמת צבא מקצועי!
נפתלי
36
למעשה רק סנקציות הם הדבר האפקטיבי למאבק בהשתמטות.
צדוק
אולי לרפי שכל. מי שחושב שבן תורה אמיתי יכנע לסנקציות, אין לו מושג מה זה לומדי תורה אמיתיים. מי שחושב שזה אפקטיבי לבני תורה אמיתיים, כנראה מכיר אותם מעיתון חילוני. שזה פחות מלהכיר מערכות של חללית מתקדמת מהתבוננות בקשקוש של ילד... תגדלו כבר!!!
מוטי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: