על אף התגובות הלוחמניות של שותפיו הפוליטיים לדיווח על בלימת התקיפה הישראלית באיראן, יו"ר המחנה הממלכתי, ח"כ בני גנץ, בוחר שלא לתקוף חזיתית את נתניהו, ובהודעה מצולמת שפרסם קרא גנץ לנתניהו לפעול בשיתוף פעולה עם האמריקנים.
גנץ אמר: ״כל מי שמכיר את המשטר האיראני יכול לראות את ניסיון ההונאה. איראן חלשה יותר מאי פעם ולכן משחקת על זמן. יש לנו חלון הזדמנויות היסטורי וצר לפעול.
זה הזמן לתאם עם האמריקאים מתקפה, וסדרת פעולות שישנו את המזרח התיכון. אסור להסס - ואסור לפספס את ההזדמנות".
מוקדם יותר תקף ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט: "דוקטרינת נתניהו היא לאיים, לאיים, לאיים ואז להדליף שהוא התכוון אבל לא נתנו לו. עוד קונספציה מסוכנת שאסור שתתפוצץ לנו בפנים. לא תהיה עוד הזדמנות כזו".
גם ראש האופוזיציה בחר לתקוף את נתניהו, ובהודעה שפרסם ברשת X כתב: "כבר באוקטובר הצעתי לתקוף את שדות הנפט של איראן. חיסול תעשיית הנפט האיראנית תהרוס את כלכלתה ותפיל בסופו של דבר את המשטר. נתניהו פחד, ועצר את זה".
כזכור, הלילה נחשף כי מערכת הביטחון הישראלית גיבשה תכניות לתקיפה צבאית נרחבת נגד מתקני הגרעין באיראן, שתוכננה לצאת אל הפועל בחודש הבא אלא שנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, בחר לבלום את ישראל וללכת על הקו הדיפלומטי ולשיחות ישירות עם איראן.
על פי הדיווח ב'ניו יורק טיימס', תוכנית התקיפה הישראלית הייתה מתוכננת לצאת אל הפועל בשיתוף פעולה מלא עם ארצות הברית, וכאמור תוכננה כבר לשבוע הבא, ולדברי מקורות בבית הלבן - הנשיא טראמפ בלם את התוכנית לטובת השיחות.
בדיווח נטען כי בבית הלבן יש שני מחנות, האחד תומך בתקיפה צבאית והשני מבקש ללכת על הקו הדיפולמטי. בפגישתו הדחופה עם הנשיא טראמפ, ביקש ראש הממשלה נתניהו להשפיע על החלטת הנשיא אך לא הצליח.
על פי הדיווח, התוכניות שהוכנו בישראל דרשו מעורבות של ארצות הברית בתקיפה ובהגנה על מדינת ישראל מפני תגובת איראן. כמו כן, התוכנית הייתה לעכב את תוכנית הגרעין של איראן: "הם היו מוכנים להוציא אותם לפועל - ולהחזיר אחורה את יכולתה של איראן להגיע לגרעין בשנה ויותר", צוטטו מקורות.