
ברקע המשך הלחימה ברצועת עזה, במסגרת מבצע 'מרכבות גדעון', גורמים המעורים בפרטי המשא ומתן טענו הערב (שלישי), כי בימים אלו "נסללה הדרך להליכה לעסקה", כך על פי הפרסום בחדשות 13.
בנוסף נטען כי השיחות התקדמו, בשל הגמישות שאושרה על ידי ראש הממשלה נתניהו במהלך הימים האחרונים , כאשר נתניהו - נתן אור ירוק מוגדל לצוותים, בכל הנוגע לנסיגת צה"ל מרצועת עזה.
לטענת בכירים ישראלים, ההצעה המדוברת כוללת נסיגה זמנית במהלך ה -60 הימים הראשונים, כאשר צה"ל יחזור ללחימה בשטח הרצועה, לאחר הפסקת האש.
בתוך כך, הקבינט המצומצם כונס הערב ב-21:00 על-ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו לדיון שצפוי לעסוק גם בסוגיית הקמת "העיר ההומניטרית" - היוזמה להעביר אוכלוסייה עזתית לדרום הרצועה באזור רפיח, וכן בעסקת חטופים.
לדברי גורם ישראלי המעורה בפרטים, ההתגמשות הישראלית היא זו שסוללת את הדרך כעת, לחתימה על עסק, בנוסף על פי התרשמות של גורמים בכירים בישראל, נתניהו לא מעניין בסיום הלחימה בעזה, אלא רק בהליכה לעסקה, אשר תכלול הפסקת אש קצרה.
על פי המתווה המונח על השולחן, ישראל תעצור את הלחימה לחודשיים אך תסכים להאריך את הפסקת האש גם לאחר החודשיים בכדי לנסות ולהגיע להסכם שיסיים את המלחמה. בנוסף, הנשיא טראמפ יהיה ערב לכך שישראל תאריך את הפסקת האש במידה ויתקיים מו"מ מתקדם על סיום המלחמה.
במתווה החדש חמאס יסכים לשחרר 10 חטופים חיים, כאשר 8 מהם ישוחררו בשבוע הראשון ו-2 הנוספים ביום ה-50 להפסקת האש.
במקביל, ישוחררו 18 חללים חטופים בשלוש פעימות אחרות במהלך החודשיים של הפסקת האש.
כמו כן, ישראל תשחרר מחבלים רוצחים עם דם על הידיים, כאלו שעד כה ישראל סירבה לשחרר
0 תגובות