סיבה מפתיעה

לפיד על בנט: "צעיר מאיתנו בעשור, אנחנו צריכים לחשוב על הצעירים"

יאיר לפיד סיפק בישיבת הסיעה הסבר לתמיכתו בנפתלי בנט לראשות הגוש. הוא הצביע בין היתר דווקא על גילו של בנט ביחס אליו ואל גדי אייזנקוט: "אנחנו צריכים להתחיל לחשוב על הצעירים בתור הנהגה לאומית" (פוליטי)

לפיד בישיבת הסיעה (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

יו"ר יש עתיד יאיר לפיד, שרץ בבחירות הקרובות יחד עם ברשימת 'ביחד', נשאל היום (שני) בישיבת הסיעה בכנסת על הסיבה שבגללה בנט הוא שצריך לטענתו להוביל את הגוש המתנגד לנתניהו. תגובתו, למרבה ההפתעה, התמקדה דווקא בגיל המועמדים.

"החישובים שלי", אמר , "הם לא מנדטים אלא מה טוב למדינת ישראל. נפתלי בנט צריך לעמוד בראש המדינה הזו. הוא צעיר ממני ומגדי אייזנקוט בעשור, אנחנו צריכים להתחיל לחשוב על הצעירים בתור הנהגה לאומית".

לפיד הוסיף: "אנחנו יודעים שהוא אדם שהיה ראש ממשלה, שר כלכלה, שר ביטחון. הוא האיש המתאים להוביל את המדינה. החישובים שלי זה אמון וחברות. אתם תספרו מנדטים כל שבוע מחדש ובסוף אנחנו ננצח".

לפיד גם התייחס, מוקדם יותר בישיבת הסיעה, לחידוש האש מול איראן. "במהלך כל המלחמה עם איראן, תמכתי במערכת הבטחון וגם בממשלה בכל הכוח. הקמתי חמ"ל הסברה בינלאומי שזכה למיליארדי צפיות, נתתי עשרות ראיונות לתקשורת הזרה שבהם הגנתי על ישראל", הוא אמר.

"תמכתי, מפני שהיו למלחמה מטרות איסטרטגיות ברורות: הפלת המשטר, חיסול תוכנית הגרעין, חיסול תוכנית הטילים הבליסטיים. בנוסף האמנתי שיש חשיבות עצומה לכך שאנחנו נלחמים שכם אל שכם עם ארה"ב, כשותפים איסטרטגיים מלאים.

"מאז אפריל 2024 אמרתי וחזרתי ואמרתי שישראל צריכה להפגיז את מתקני הנפט והאנרגיה האיראנים כדי למוטט את הכלכלה האיראנית. זו הדרך היעילה ביותר, אולי היחידה, להפיל את משטר האייאטולות.

בכל מה שקשור למלחמה הזו, הייתי מימין לממשלה, מהרגע הראשון העמדות שלי היו ניציות יותר מאלה של נתניהו. האיראנים צריכים לדעת שכל ירי על ישראל, ייתקל בתגובה קשה, כואבת, לא פרופורציונלית. דווקא בגלל זה אני אומר: סבב הלחימה הנוכחי, לא משרת אף מטרה איסטרטגית של מדינת ישראל".

הוא המשיך: "אני בעד כל תגובה שיש בה עוצמה ואפקטיביות, כמו שאמר אתמול בלילה נפתלי בנט, אנחנו נגד כל מדיניות של הכלה. אבל התגובה צריכה להיות יעילה, חדה ומעוגנת באיסטרטגיה שחותרת להכרעה.

"אחרי ההודעה האיראנית על הפסקת השיגורים אפשר כבר לומר שהמהלך הנוכחי לא קידם את הפלת המשטר, לא קידם את חיסול תוכנית הטילים הבליסטיים, לא קידם את חיסול תוכנית הגרעין, לא מקדם את מיטוט החיזבאללה בלבנון, הוא לא היה מתואם עם האמריקאים ולא עם בעלי בריתנו במפרץ.

"הממשלה שלחה את אזרחיה לשבת במקלטים, בתי הספר סגורים, הכלכלה משותקת, בלי שהיתה לכל זה שום מטרה איסטרטגית שמישהו יכול להבין, כולל בתוך מערכת הבטחון".

לדבריו, "אזרחי ישראל יכולים לשאת כמעט כל דבר. יש פה עם חזק, סבלני, עם יכולת עמידה נדירה, אבל אנחנו לא נתינים ולא בובות בתיאטרון של אף אחד. אזרחים במדינה דמוקרטית זכאים לדעת למה מבקשים מהם להקריב קורבנות? מהי המטרה? מהי התוצאה האופטימלית? מהם הסיכונים? מה תהליך קבלת ההחלטות?

"הממשלה לא הסבירה את מטרת סבב הלחימה הנוכחי, לא מפני שזה סוד, אלא מפני שאין לה הסבר. הנהגה שאי אפשר לסמוך עליה, שפישלה ונכשלה בעזה, פישלה ונכשלה בלבנון, פישלה ונכשלה באיראן, מפשלת ונכשלת ביהודה ושומרון, רוצה שנסמוך עליה, בלי להסביר למה או בשביל מה.

"ישראל צריכה מדיניות בטחון של מלחמות קצרות ועוצמתיות ככל האפשר, ותקופות של שלום ושגשוג ובניית הכלכלה שהן ארוכות ככל האפשר. כשמלחמה נכפית עלינו, אנחנו צריכים להלום באוייבינו בלי חשש, ובכוח אדיר ולא פרופורציונלי. רק שמלחמה לא יכולה להפוך להיות התגובה האוטומטית שלנו לכל בעיה.

"יציאה למלחמה צריכה להיות מעוגנת בתפיסת בטחון לאומי מסודרת, בתוכניות עבודה, במדיניות ארוכת טווח, בניהול הזירה הבינלאומית, בעיקר מול בעלי בריתנו האמריקאים. כל זה לא קורה עכשיו. אז הפתרון היחיד הוא שמדיניות הבטחון הישראלית תופקד בידיה של ממשלה אחרת, שאזרחי ישראל יוכלו לשם שינוי לסמוך עליה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (9%)

לא (91%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
ועם כל הטיפשות שלך ששוברת שיאים בנט משאיר לך אבק..
בשט
3
חנפן בלתי נלאה
קשקשן
2
לפיד אינו מוצלח בתור מדינאי, שהרי בנט טוב ממנו בגלל הגיל לפיד אינו טוב באסטרטגיה כי בנט טוב ממנו, ואם בנט טוב ממנו אתה מבין כבר מה זה לפיד לפיד אינו מצליח להתרומם, כי בנט טוב ממנו, ואם בנט הולך ומתרסק בסקרים, אז לפיד לא יותר טוב לפיד לא איכפת לו מסקרים, אבל בנט כן איכפת לו מסקרים, אז מה יהיה.
אריה
1
רעיון טוב. אבל אולי יותר טוב ללכת על יונתן שלו, הוא צעיר מבנט בשלשה עשורים.. אז,בפעם הקודמת בנט הלך על התרגיל, עכשיו על הגיל? ועוד יותר טוב: הנכדה שלי בכתה ד, מחוננת,
Orka

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: