בדיון הקבינט

נתניהו מאותת על גמישות בסוגיית הציר החשוב ברצועה: "אנחנו בכיוון לעסקה"

בדיון הקבינט המצומצם התרשמו גורמים כי ראש הממשלה נתניהו נחוש לקדם עסקת חטופים – ואף מוכן לגלות גמישות חריגה, כולל בנושא נסיגה מציר מורג שבין רפיח לחאן יונס. לדברי נוכחים, "נתניהו מוכן להתפשר על דברים שלא התפשר עליהם קודם. יש מגעים בדוחא, עובדים קשה. גם אם לא תהיה עסקה מחר – אנחנו בכיוון" (פוליטי, מדיני)

דיון בקבינט המדיני ביטחוני | ארכיון (צילום: קובי גדעון לע"מ)

לפי גורמים שנכחו בדיון הקבינט המצומצם אמש (ראשון), ראש הממשלה הביע נחישות להגיע לעסקת חטופים – ואף גילה נכונות להתגמש באחד הסוגים הרגישים: הנסיגה מהאזור שבין רפיח לחאן יונס, ציר מורג, ממנו סירב לסגת בעבר.

"מתנהלים מגעים בדוחא, עובדים מסביב לשעון", אמר אחד המשתתפים. "גם אם לא תיסגר עסקה בימים הקרובים – הכיוון ברור. זה עניין של ימים, לא שבועות". לדברי אותם מקורות, הצדדים דנים במפות עדכניות, וההבנה היא שאם תצא העסקה לפועל – הקונספט של עיר הומניטרית ברפיח לא יהיה רלוונטי: "פשוט לא יישמר אזור הומניטרי".

המסר מהקבינט ברור: נתניהו מוכן לויתורים שלא היו על הפרק עד כה. כך דווח באתר Yent.

יוזכר כי יו"ר ש"ס חה"כ , באופן חריג לא השתתף בדיון הקבינט אמש, בגלל המשבר בין הנציגים החרדים לממשלה בנושא מתווה חוק הגיוס

אמש, הכתב המדיני ירון אברהם דיווח בחדשות 12 כי בצה"ל העבירו אזהרה כפולה לדרג המדיני: "מרגע שנתחיל לעבוד על ההקמה ועד שהעיר ההומניטרית תוקם בפועל - יעברו בין שלושה לחמישה חודשים. ההתעקשות על העיר ההומניטרית עלולה לפגוע במאמצים לשחרור החטופים שמתקיימים כעת בדוחא".

על פי הדיווח, החשש במערכת הביטחון הוא ש יפרש את התוכנית להקמת העיר ההומניטארית, שאליה יעברו 600 אלף תושבי עזה, כהחלטה ישראלית ללכת לעסקה חלקית בלבד, ולחדש את המלחמה מיד לאחר הפסקת האש הזמנית, ובכך בעצם לגרום לחמאס שלא להאמין בערבויות שסיפק הנשיא טראמפ לחמאס.

במהלך הדיון, נציגי צה"ל הציגו לראשונה לוחות זמנים להקמת "העיר ההומניטרית" לפלסטינים בדרום הרצועה, והעריכו כי הקמתה תימשך למעלה משנה ועלותה תנוע בין 10 ל־15 מיליארד דולר.

מדובר בהערכה ארוכה משמעותית מזו שנמסרה בעבר, שדיברה על חצי שנה בלבד.

נתניהו לא הסתיר את מורת רוחו: הוא זעם על ההצגה ודורש "לוחות זמנים ריאליים יותר". בתום הדיון הורה לגבש תכנית "משופרת" – לדבריו: "קצרה יותר, זולה יותר ופרקטית יותר".

כזכור, בשבוע שעבר דיווחנו כי בדרג המדיני מקדמים הקמה של "עיר הומניטרית" חדשה בדרום הרצועה, בין ציר פילדלפי לציר מורג, שתשמש מוקד לריכוז האוכלוסייה העזתית. המטרה: בידוד האוכלוסייה ממחבלי חמאס, הקמת מנגנונים לעידוד הגירה מרצון - ויצירת סדר אזרחי חדש.

על פי הדיווח, העיר העתידית תהיה סוג של מתחם ענק שיכלול תשתיות בסיסיות, מאהלים ומבני קבע. המטרה היא שהעיר תרכז את מרבית אוכלוסיית הרצועה.

לפי התכנון, רוב הסיוע ההומניטרי שיוזרם לעזה אחרי סיום הקרבות יועבר לשם, בתקווה שעצם ריכוז הסיוע במתחם הזה יוביל גם לריכוז של רוב האוכלוסייה העזתית במקום. זאת במטרה להוציא את מוקדי ההתנגדות של חמאס מתוך האוכלוסייה.

לצד זאת, המחלוקת בשאלת הקמת העיר הומניטרית, "תוקעות" כעת את המשך המגעים, בשל העבודה כי בארגון הטרור חמאס - מתנגדים להקמת העיר בנחרצות.

לטענת מקורות פלסטינים המעורים בפרטי המגעים להשגת עסקת חטופים, היוזמה הישראלית להקמת "עיר ההומניטרית" ברפיח, היא מוקד הוויכוח כרגע בין ישראל לחמאס, והיא המעכבת את השלמת המגעים, כך דווח בכאן חדשות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (70%)

לא (30%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
לא תהיה עיסקה
הנביא
.היה עוסק בתנאי שיוציאו את לפיד ואלמרט וכסיף ועודה גם כן לעיר ההומיניטארית
יעקב

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: