במקביל לקיפאון בשיחות המו"מ

"העיר ההומניטרית" תבוטל? זו האזהרות שהציגו בצה"ל לדרג המדיני 

בצל הקיפאון בשיחות בדוחא, רה"מ מכנס בשעה זו את הקבינט המצומצם לדון בדרישה של חמאס לנסיגה הישראלית ברפיח, ובהמשך ההכנות על הקמת המתחם ההומניטארי ברפיח אליו ישראל רוצה להעביר אוכלוסייה עזתית מצפון הרצועה במהלך ימי הפסקת האש | בצה"ל הציגו לדרג המדיני שורת אזהרות על המשך התהליך (מדיני, צבא)

עזתים ברצועה (צילום: Abed Rahim Khaatib/Flash90)

בצל הלחצים שמפעילות המתווכות כדי למנוע קריסה של המגעים והשיחות בדוחא, רה"מ מכנס בשעה זו את הקבינט המצומצם לדון בסוגיה. הדיון של הקבינט המצומצם הערב (ראשון) צפוי לעסוק בדרישה של חמאס לנסיגה הישראלית ברפיח.

בנוסף הדיון הערב יעסוק בהמשך ההכנות על הקמת המתחם ההומניטארי ברפיח אליו ישראל רוצה להעביר אוכלוסייה עזתית מצפון הרצועה במהלך ימי הפסקת האש, דבר לו המתווכות מתנגדות.

הכתב המדיני ירון אברהם דיווח בחדשות 12 כי בצה"ל העבירו אזהרה כפולה לדרג המדיני: "מרגע שנתחיל לעבוד על ההקמה ועד שהעיר ההומניטרית תוקם בפועל - יעברו בין שלושה לחמישה חודשים. ההתעקשות על העיר ההומניטרית עלולה לפגוע במאמצים לשחרור החטופים שמתקיימים כעת בדוחא".

על פי הדיווח, החשש במערכת הביטחון הוא שחמאס יפרש את התוכנית להקמת העיר ההומניטארית, שאליה יעברו 600 אלף תושבי , כהחלטה ישראלית ללכת לעסקה חלקית בלבד, ולחדש את המלחמה מיד לאחר הפסקת האש הזמנית, ובכך בעצם לגרום לחמאס שלא להאמין בערבויות שסיפק הנשיא טראמפ לחמאס.

עוד דווח כי צה"ל ישקף הערב שורה של השלכות נוספות: בעיות משפטיות ובינלאומיות, אבל גם בעיות פרקטיות הנגזרות מהתארכות המלחמה, כגון: חידוש מלאים, רענון כוחות, שחיקה. וכן בעיות במישור ההומניטרי: סניטציה, בתי חולים וכדומה.

במקביל, על פי דיווח של עמיחי שטיין ב-I24, דיפלומטיים ערביים הזהירו את ישראל כי העיר ההומניטרית שישראל רוצה לבנות - תפגע בהסכמי אברהם.

בתוך כך הדרג המקצועי התבקש לגבש חלופות זולות להקמת העיר ההומניטרית שהקמתה נאמדה ב-20 מיליארד ש"ח, כך דווח בכאן חדשות.

על פי הדיווח, אומדן העלות של "העיר ההומניטרית" ברפיח התבסס על הצעה שכללה מתן שירותים בסיסיים לכ-600 אלף פלסטינים שאמורים להגיע לעיר הזאת - מזון בסיסי, שירותי חינוך ובריאות בסיסיים ותשתיות.

בעקבות תג המחיר הגבוה שהוצמד לעיר התבקשו אנשי הדרג המקצועי להכין חלופות ל"עיר הומניטרית" שתכלול שירותים ותשתיות פחותים, בכלל זה הצעה לשטח את השטח בלבד כדי לעודד את הפלסטינים לעבור אליו. כמו כן, גורמים בממשלה אמרו כי נסיגת צה"ל מציר מורג תמנע את הקמת המתחם.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (90%)

לא (10%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
לא צריך עיר הומניטרית צריך לפנות אותם מעזה מסיבות הומניטריות העיר לא ראויה למגורים יש מדינות הרבה יותר יפות וראויות
יחיאל
3
שישארו ככה תמיד עים בתים הרוסים עד שיתפנו מרצונם
נחמן
2
השמאל כל כך בוגדני הם חושבים עוד לפני הערבים
לוי
1
אנחנו רוצים לתת להם אבל אם הם לא רוצים אפשר לתת את הכסף לנפגעי המלחמה מתנה מהעזתים!
שלויימי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: