
בזמן שמשלחת המשא ומתן מנהלת את השיחות עם ארגון הטרור חמאס בדוחא, בין היתר בשאלת הסיוע ההומניטארי והשליטה ברצועה ביום שאחרי, בינתיים במערכת הביטחון ובדרג המדיני מגבשים תוכנית שאפתנית ליום שאחרי הלחימה בעזה.
בדרג המדיני מקדמים הקמה של "עיר הומניטרית" חדשה בדרום הרצועה, בין ציר פילדלפי לציר מורג, שתשמש מוקד לריכוז האוכלוסייה העזתית. המטרה: בידוד האוכלוסייה ממחבלי חמאס, הקמת מנגנונים לעידוד הגירה מרצון - ויצירת סדר אזרחי חדש. כך על פי דיווח בחדשות 12.
על פי הדיווח, העיר העתידית תהיה סוג של מתחם ענק שיכלול תשתיות בסיסיות, מאהלים ומבני קבע. המטרה היא שהעיר תרכז את מרבית אוכלוסיית הרצועה.
לפי התכנון, רוב הסיוע ההומניטרי שיוזרם לעזה אחרי סיום הקרבות יועבר לשם, בתקווה שעצם ריכוז הסיוע במתחם הזה יוביל גם לריכוז של רוב האוכלוסייה העזתית במקום. זאת במטרה להוציא את מוקדי ההתנגדות של חמאס מתוך האוכלוסייה.
גורמים שמעורים בפרטי התוכנית וצוטטו בדיווח אומרים כי בשלב הבא, לאחר ריכוז האוכלוסייה, יופעלו מנגנונים לעידוד הגירה מרצון של תושבים עזתים מהעיר ההומניטרית למדינות שלישיות מחוץ לרצועה. עם זאת, בישראל מבינים כי המהלך עשוי ליצור תגובות חריפות בקהילה הבין-לאומית.
עוד דווח, כי העיכוב בהקמת העיר ההומניטרית גרם למתיחות בדיון בקבינט המדיני-ביטחוני בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לרמטכ"ל אייל זמיר. כאשר בדרג המדיני רואים בה את אחת מ"אבני היסוד" של מה שמכונה "היום שאחרי". נתניהו אמר לזמיר בדיון: "אין עוד מה לחכות - צריך להתקדם".
0 תגובות