פריצת דרך מדינית

פגישה סודית בין שרי החוץ של ישראל ולוב: נבחנו אפשרויות לשיתופי פעולה בין המדינות ושימור מורשת יהדות לוב

הוסר הערפול: פגישה היסטורית בין שרי החוץ של ישראל ולוב. שר החוץ אלי כהן נפגש בשבוע שעבר באיטליה עם שרת החוץ של לוב נג׳לא אלמנקוש. זו פגישה ראשונה אי פעם בין שרי החוץ של שתי המדינות, במטרה לבחון אפשרויות לשיתופי פעולה וקשר בין המדינות ושימור מורשת יהדות לוב | פוליטי-מדיני

יוסי נכטיגל | כיכר השבת |
שר החוץ אלי כהן (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

נחשף: פגישה היסטורית התקיימה בין שרי החוץ של ישראל ולוב. שר החוץ אלי כהן נפגש בשבוע שעבר באיטליה עם שרת החוץ של לוב נג׳לא אלמנקוש. זו פגישה ראשונה אי פעם בין שרי החוץ של שתי המדינות, במטרה לבחון אפשרויות לשיתופי פעולה וקשר בין המדינות ושימור מורשת יהדות לוב.

״הפגישה ההיסטורית עם שרת החוץ של לוב, נג׳לא אלמנקוש", אמר שר החוץ אלי כהן, "היא צעד ראשון בקשר בין ישראל ללוב. גודלה ומיקומה האסטרטגי של לוב מעניקים לקשרים איתה חשיבות עצומה ופוטנציאל עצום עבור מדינת ישראל.

"דיברתי עם שרת החוץ על הפוטנציאל הרב לשתי המדינות מהיחסים בינהן, וכן את החשיבות לשימור מורשת יהדות לוב הכולל שיפוץ בתי כנסת ובתי קברות יהודים במדינה. אני מודה לשר החוץ האיטלקי, אנטוניו טאיאני, על אירוח הפגישה ההיסטורית ברומא.

"אנחנו פועלים מול שורה של מדינות במזרח התיכון, באפריקה ובאסיה במטרה להרחיב את מעגל השלום והנורמליזציה של ישראל״.

עוד נמסר, כי בפגישה דנו השרים בקשרים ההיסטוריים בין העמים, המורשת של יהודי לוב, ובאפשרות לשיתוף פעולה בין המדינות וסיוע ישראלי בנושאים הומניטריים, חקלאות, ניהול מים ועוד.

שרת החוץ הלובית, נג׳לא אלמנקוש, התחילה לפעול בזירה הפוליטית הלובית לאחר הדחת הנשיא קדאפי בשנת 2011 ומכהנת כשרת חוץ בממשלת טריפולי תחת הנהגתו של ראש הממשלה אלחמיד דביבה מאז הקמתה במרץ 2021.

אלמנקוש היא האישה הראשונה המכהנת בתפקיד זה בלוב. המערכת הפוליטית בלוב מפוצלת כשבשטח נשמרת הפסקת האש בין המערב (טריפולי) למזרח (בנגזי) שהושגה בסוף שנת 2020.

לוב היא המדינה הרביעית בגודלה ביבשת אפריקה עם אוכלוסייה של כ-6 מליון איש ובמיקום אסטרטגי לחופי הים התיכון. בשנה האחרונה מפיקה לוב כ-1.2 מיליון חביות נפט ביום.

בלוב חיה עד תחילת שנות ה-50 קהילה יהודית משמעותית שרבים מבני הקהילה עלו לישראל החל משנות ה-30 של המאה ה-20 ובשנים הראשונות לאחר הקמת המדינה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר