דלג לתוכן הראשי
סקר מנדטים חדש

סמוטריץ' בצרות, ליברמן מפתיע וגנץ שוב עוקף את נתניהו

סקר של מכון 'דיירקט פולס' קובע כי מפלגת המחנה הממלכתי של השר בני גנץ היא המפלגה הגדולה ביותר אם היו מתקיימות היום, אחריה הליכוד | ליברמן ובן גביר מזנקים - וסמוטריץ' צונח. וכמה מקבלות המפלגות החרדיות? (פוליטיקה)

יג
כיכר השבת |
נתניהו וגנץ ((אבשלום ששוני ותומר נויברג - פלאש 90))

סקר שערך חדשות ערוץ 14, ופורסם הערב (חמישי), בדק כיצד תיראה חלוקת המנדטים אם הבחירות היו מתקיימות היום ואותן המפלגות שהתמודדו בכנסת הקודמת יתמודדו גם הפעם.

על פי תוצאות הסקר, שנערך על ידי 'מכון דיירקט פולס' ובשיתופם, המחנה הממלכתי בראשות השר בני גנץ תהיה המפלגה הגדולה ביותר עם 28 מנדטים, כשמפלגת הליכוד של ראש הממשלה אחריה עם מ-27 מנדטים.

מפלגת 'יש עתיד', של ראש האופוזיציה יאיר לפיד, מקבלת 14 מנדטים בלבד, ומפלגת ישראל ביתנו של אביגדור מפתיעה ומקבלת לא פחות מ-11 מנדטים.

מפלגת ש"ס בראשות אריה דרעי מקבלת 10 מנדטים ולאחר מכן עוצמה יהודית עם לא פחות מ-8 מנדטים.

יהדות התורה עומדת על 7 מנדטים, רע"מ עולה ל-6, חדש-תע"ל עם 5 מנדטים ומפלגת הציונות הדתית עם 4 מנדטים בלבד. מפלגות מרצ, בל"ד והעבודה לא עוברות את אחוז החסימה.

החלוקה לגושים תיראה כך: גוש הימין עם 56 מנדטים, גוש המרכז שמאל עם 54 מנדטים ואילו גוש המפלגות הערביות עם 10 מנדטים.

עוד בפוליטי מדיני: