
ברקע הקמפיין העולמי על 'רעב בעזה', וההחלטה הישראלית להכפיל את משאיות הסיוע ההומניטרי שייכנסו לרצועה, הבוקר (שני) דווח כי התוכניות להקמת "עיר הומניטרית" על חורבות רפיח, עבור מאות אלפי פלסטינים כצעד ראשון להעזבתם מרצון - הוקפאה.
על פי הדיווח ב-ynet, מקור ביטחוני בכיר, שאמר: "אין החלטה להתקדם עם זה וגם אין תוכנית חלופית. הדרג הפוליטי היה בטוח שהוא הולך לעסקת חטופים שכוללת נסיגות בדרום הרצועה, ולכן נראה שירד מהמהלך - בינתיים זה בצד".
עוד אמר כי בשבועות האחרונים נדהמו בצה"ל לגלות כיצד ממשלות במערב, כולל ידידות של ישראל, מעדיפות להאמין למשרד הבריאות של חמאס ולא לצד הישראלי.
לדבריו, "זה כבר לא משנה מה האמת, אלא מה אתה מספר ואיך העולם תופס זאת. נוצר לנו נזק אדיר. הבעיה היא שרוב ההחלטות אצלנו מתקבלות בדקה ה-90 ובחופזה, במקום ליזום ולתכנן מראש מהלכים כאלו, לשכנע את מי שצריך בעולם ולמנוע מראש משבר כזה נגד ישראל".

המניפולציה נחשפת | בישראל חושדים: קטאר עומדת מאחורי קמפיין ה'הרעבה'
כזכור, לפני מספר שבועות דווח כי בדרג המדיני מקדמים הקמה של "עיר הומניטרית" חדשה בדרום הרצועה, בין ציר פילדלפי לציר מורג, שתשמש מוקד לריכוז האוכלוסייה העזתית. המטרה: בידוד האוכלוסייה ממחבלי חמאס, הקמת מנגנונים לעידוד הגירה מרצון - ויצירת סדר אזרחי חדש.
על פי הדיווח, העיר העתידית תהיה סוג של מתחם ענק שיכלול תשתיות בסיסיות, מאהלים ומבני קבע. המטרה היא שהעיר תרכז את מרבית אוכלוסיית הרצועה.
לפי התכנון, רוב הסיוע ההומניטרי שיוזרם לעזה אחרי סיום הקרבות יועבר לשם, בתקווה שעצם ריכוז הסיוע במתחם הזה יוביל גם לריכוז של רוב האוכלוסייה העזתית במקום. זאת במטרה להוציא את מוקדי ההתנגדות של חמאס מתוך האוכלוסייה.
בשלב הבא, לאחר ריכוז האוכלוסייה, יופעלו מנגנונים לעידוד הגירה מרצון של תושבים עזתים מהעיר ההומניטרית למדינות שלישיות מחוץ לרצועה.
0 תגובות