מתכון: אורז מטוגן באננס ובוטנים בסגנון אסייתי

טו' בשבט הגיע, רוצים להפתיע עם מתכון מיוחד ולא שגרתי? השפית מורן פינטו, עורכת מדור 'אוכל' ב'כיכר השבת' מגישה מתכון לאורז מטוגן באננס ובוטנים, בסגנון אסייתי. (אוכל, מתכונים)

מורן פינטו | כיכר השבת |
אורז בסגנון אסייתי (צילום: shutterstock)

המצרכים לאורז מטוגן באננס ובוטנים בסגנון אסייתי

1 כף שמן

2שיני שום

1 כפית זנגוויל טרי מגורר

2 כפית עשב לימון קצוץ(לא חובה)

250 גרם עוף טחון(לא חובה)

1 גבעול סלרי טרי קצוץ דק

1 פלפל אדום גדול קצוץ דק

6 בצלים ירוקים קצוצים דק

1 גזר קצוץ דק

2 כוסות אורז פרסי מבושל

440 גרם שימורי אננס בסירופ מסוננים

2 כפות בזיליקום קצוץ

2 כפיות סוכר חום

1/4 כוס מיץ לימון

1 כף רוטב סויה

1/4 כוס כוסברה קצוצה דק

1/4 כוס בוטנים קצוצים דק

אופן ההכנה של אורז מטוגן באננס ובוטנים בסגנון אסייתי

מחממים במחבת גדולה את השמן, מוסיפים את השום, הזנגוויל, עשב הלימון, והעוף, ומזהיבים תוך ערבוב.

מוסיפים למחבת את הסלרי, הפלפל, הגזר, והבצל הירוק. ומערבבים עד שהירקות מתרככים.

לאחר שהירקות מתרככים, מוסיפים את האורז, האננס, הריחן, הסוכר, מיץ הלימון והרטבים, ומערבבים עד שהתבשיל מתחמם.

בוזקים מעל את הכוסברה והבוטנים, ומגישים

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר