שלב אחר שלב: גרטן תפוחי אדמה

מדור אוכל של כיכר השבת ממשיך לפנק אתכם במתכונים מיוחדים לקראת חג השבועות. וכעת: השפית מורן פינטו, עורכת המדור, מגישה מתכון מיוחד לגרטן תפוחי אדמה וגבינות. קליל להכנה ומשאיר טעם טוב בפה • צפו (וידאו, מתכונים)

המצרכים לגרטן תפוחי אדמה

  • 8 תפוחי אדמה גדולים פרוסים דק
  • 1 ליטר חלב
  • 1 שמנת מתוקה לקצפת
  • 1 כף שטוחה מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 שיני שום כתוש
  • 250 גר׳ גבינה צהובה מגורדת
  • 1 כפית תימין מיובש
  • 70 גר׳ חמאה חתוכה לקוביות
  • 4 בצל ירוק פרוס דק

• הקליקו כאן וקבלו בחינם קופוני הנחה לרכישת גבינות

אופן ההכנה של גרטן תפוחי אדמה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • בתבנית חרס או פיירקס מניחים את פרוסות תפוחי האדמה צפופים אחד ליד השני, ומעל עד גובה שווה
  • בכלי מערבבים חלב, שמנת, קוביות חמאה, שום, בצל ירוק, גבינה צהובה ותיבול יחד
  • ושופכים מעל הכל.
  • אופים שעה ורבע או עד הסמכת הרוטב
  • מגישים חם.

צפו מתכונים נוספים לשבועות:

חג שמח

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
כשהיא מסודרת יפה על צלחת?? אני רוצה לרות איך זה נראה בפנים!!
נני
מנסיון זו לא מנה שנחתכת עם צורה, אלא יותר משהו דביק מצורף חתיכות.... יש מתכונים הרבה הרבה יותר אמיתיים וטובים לגרטן....
חוי
6
אני שמה בזה תרד.
מוריאל
שמה תרד זהיצא מדהים
מגיבה
5
במתכון כתוב לא מבינים כלום
רוטנבי
4
מורן בזכותך
תמיד טעים פה
3
תפוחי האדמה ש למעלה וכול השאר לא מקבלים את הרוטב ואלו שלמטה זה פשוט תפוחי אדמה לא מתובלים סתם יבשים פשוט מגיל בפה
יוסי
2
המנה יצאה מאוד נוזלית ולא נחתכה טוב, היינו צריכים לאפות אותה המון זמן כדי שתתיצב, וכן היה לה טעם מדי שמן.
הודיה
1
זה נראה מעולה אך המון קלוריות!! חג שמח
שמנת
נראה מושלם
חגיגי

אולי גם יעניין אותך:

עוד באוכל ומתכונים: