טעם מנצח: טורטייה מקסיקנית במילוי פיקנטי

אפשר להכניס בתוכה ארוחה שלמה, או סתם לקחת שתיים לדרך ותמיד יש מקום לעוד אחת • הכירו את המילוי המושלם לטורטייה מקסיקנית קלילה (אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
הצעת הגשה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 8 עלי טורטיות מוכנות
  • 500 גר' בשר טחון מופשר
  • 1 קופסת שימורים שעועית לבנה או אדומה ברוטב עגבניות
  • 1 בצל לבן
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית שטוחה פלפל צ'ילי יבש טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף אבקת מרק (לא חובה)
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • קמצוץ קינמון
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת גדולה, קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו עד שהוא הופך לשקוף.

• מוסיפים למחבת את הבשר הטחון שהפשרתם מראש, ובעזרת כף עץ מפוררים אותו במהלך הבישול, שלא יתבשל כגוש שלם.

• מתבלים עם מלח, כמון, פלפל צ'ילי, פלפל לבן, קינמון ואבקת המרק, ומערבבים היטב.

• הוסיפו לבשר את השעועית מהקופסה, יחד עם הרוטב וערבבו היטב. מבשלים הכל יחד במשך כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. במידה והתערובת סמיכה מידי, הוסיפו בהדרגה את המים. לאחר מכן מכבים את האש.

ממלאים את הטורטייה:

• את עלי הטורטיות ניתן לרכוש בסופרים ובחנויות המזון והן מוכנות למילוי מיידי. כדי שהטורטיות יהיו גמישות וקלות לעבודה, חממו אותן במשך 10 שניות במיקרוגל, או בתוך מחבת יבשה.

• פורשים את הטורטייה על גבי נייר סנדוויץ', ומניחים 3-4 כפות ממלית הבשר בשליש משטח הטורטייה ומגלגלים יחד עם הנייר.

אופן ההגשה: ניתן להוסיף פרוסות עגבנייה ורצועות חסה טריות למלית, למראה רענן. הגישו חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר