מיוחד לתשעת הימים

מושלם: דג לברק עטוף במנגולד ברוטב עגבניות ופלפלים

גם בלי בשר, אפשר להכין אוכל גורמה! • מנת דג מושלמת שלא תפסיקו להכין • מתכון מיוחד של רונית טברון מנבחרת דף הבשלנים ישראלי קיטשן (אוכל ומתכונים)

החומרים הדרושים:

2 חבילות פילה לברק טרי של רמי לוי
עלי מנגולד
1 קג מגוון עגבניות - שרי, תמר, צהובות, מגי..
3 ראשי שום חצויים לשניים
6 פלפל חלפיניו או אחר
שמן זית
מלח
פלפל
כפית זרעי כוסברה

אופן הכנה:

רוטב עגבניות :

לפזר בתבנית מרופדת בנייר אפיה את העגבניות, ראשי השום החצויים והפלפלים, ליצוק מעל 2-3 כפות שמן זית, זרעי הכוסברה, מלח ופלפל.

לצלות את הירקות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות כ 20-30 דקות.

להוציא מהתנור, לצנן, לקלף את העגבניות הגדולות, והפלפלים, לבודד את שיני השום מהקליפה לטחון את הירקות במעבד מזון כולל הנוזלים שניגרו בצליה לתערובת אחידה, לצנן.

עלי מנגולד :

בעזרת סכין חדה להפריד את העלים הירוקים מהגבעולים הלבנים.

להשרות את העלים הירוקים במים רותחים כ 3-4 דקות, לסנן, להעביר למי קרח ולסנן שוב.

כריכת הדגים:

לפרוס עלה מנגולד כמו בסירטון, להניח לאורכו נתח פילה אחד של לברק, לשמן, ליצוק מעל כ 3 כפות רוטב עגבניות, 2 פרוסות לימון/ליים ושום, לכסות עם נתח שני של הדג לקבלת מנת דג שלמה. לכרוך את הדג בעלי מנגולד נוספים לכיסוי מלא (כמו בסרטון) לשמן מעט את החלק החיצוני של העלה.

לחזור על הפעולה עם שאר הנתחים.

ליצוק את שארית הרוטב

לתבנית אפייה לסדר את הדגים הכרוכים בתבנית, לכסות בנייר אלומיניום.

לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30-40 דקות.

להגיש חם עם הרוטב.

בתיאבון!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר